Ciąża, objawy ciąży, macierzyństwo, dzieci
http://www.forum.e-mama.pl/

Pierś kurczaka w zupkach cebulowych
http://www.forum.e-mama.pl/viewtopic.php?f=15&t=19305
Strona 1 z 1

Autor:  wiza [ sob wrz 15, 2007 12:36 pm ]
Tytuł:  Pierś kurczaka w zupkach cebulowych

1,5 kg piersi z kurczaka
4 opakowania zupki cebulowej np. KNORR
4 śmietany 30%
ser żółty, wg uznania

Kroimy pierś w kostkę, wrzucamy do naczynia żaroodpornego, doprawiamy tymi zupkami, oczywiście prosto z torebki, suchymi :D , to zalewamy śmietaną, na górę ser żółty starkowany. Zapiekamy w 180 st. ok 1-1,5 godziny. Podajemy z ryżem, makaronem, ziemniakami, co kto lubi :D

Autor:  1Ania [ wt paź 02, 2007 8:35 pm ]
Tytuł: 

Albo 30 min w mikrofalce na mocy 700 lub więcej. Ja lubię dużo śmietany
Pycha :okk:

Autor:  iva1978 [ pn mar 09, 2009 4:31 pm ]
Tytuł: 

uwaga!!! blondynka pyta :)
jakiej pojemnosci ta smietana? i zupki to takie duuuze porcje czy na kubek ? :)
mnie trzeba czarno na białym bo ja w kuchni noga!!! no i ile porcji z tego wychodzi :)

Autor:  iwonaKG [ wt mar 10, 2009 4:06 pm ]
Tytuł: 

Polecam , pyszne wyszło !!! Robiłam poraz pierwszy ale nie ostatni :je: :je: :je:

Iva - ja robiłam w następujących proporcjach:
3 pojedyncze piersi
3 zupki knorra (nie kubki, tylko takie standardowe)
2 śmietany 30% po 200 g
Piersi w zupkach trzymałam przez noc, bo dopiero na drugi dzień dodałam śmietanę i zapiekałam przez godzinę.

Mmmmniam.

Dodaję:
aaaa i pod koniec zapiekania posypałam startym serem

aaaaaa Iva - pytałaś o porcje:
My jedliśmy z ryżem, a z moich proporcji najedzą sie 4 osoby, bo zjadłam ja, moja mama, i mąż wchłonął za dwóch bo po konsumpcji nie mógł sie ruszać :lol: :lol: :lol: .
Zapiekałam w naczyniu żaroodpornym takim w którym zazwyczaj piekę kuraka i objętościowo wyszło tego 3/4 wysokości naczynia.

Autor:  *Monika* [ wt mar 10, 2009 7:18 pm ]
Tytuł: 

no to i ja musze spróbować jak tak chwalicie

Autor:  Cath [ pn lut 04, 2013 10:19 pm ]
Tytuł:  Re: Pierść kurczaka w zupkach cebulowych

Oj musze zrobić. Aż sie znów głodna zrobiłam....

Autor:  Anula99 [ śr lut 06, 2013 9:44 am ]
Tytuł:  Re: Pierść kurczaka w zupkach cebulowych

to i ja zapytam jak blondynka :P:

Ten makaron z zupek, to nie dodawać go czy dodawać? czy tylko ten proszek - przyprawy? :P:

Autor:  pasia251 [ śr lut 06, 2013 12:36 pm ]
Tytuł:  Re: Pierść kurczaka w zupkach cebulowych

Anula jaki makaron? masz kupić zupę cebulową w proszku :lol:

o np. taką:
Obrazek

Autor:  Anula99 [ śr lut 06, 2013 2:47 pm ]
Tytuł:  Re: Pierść kurczaka w zupkach cebulowych

OMG, ja myślałam o zupkach błyskwicznych z makaronem i coś mi nie pasiło :lol: :lol: :lol: :lol: Dzięki za wyjasnienie pasia :D :D

Autor:  mera [ czw lut 07, 2013 12:17 pm ]
Tytuł:  Re: Pierść kurczaka w zupkach cebulowych

Właśnie przeczytałam co dzisiaj zrobić na obiad ! :mrgreen:

Autor:  Anula99 [ czw lut 07, 2013 1:20 pm ]
Tytuł:  Re: Pierść kurczaka w zupkach cebulowych

Jedna z osób tutaj napisała, że trzymała te piersi w zupkach przez noc :) Więc ja nawet choćbym chciała, to dzisiaj już tego obiadu nie ogarnę, no chyba, że kierowałabym się przepisem 'pierwszym', wg. którego 1,5 h będzie ok :)

to ma być śmietana czy śmietanka ( słodka?? )

Autor:  pasia251 [ czw lut 07, 2013 1:31 pm ]
Tytuł:  Re: Pierść kurczaka w zupkach cebulowych

Anula 30% to raczej słodka jest...

Autor:  Anula99 [ pt lut 08, 2013 10:52 am ]
Tytuł:  Re: Pierść kurczaka w zupkach cebulowych

Piersi już w zupce cebulowej, dzisiaj robię je na obiad 8)

Autor:  Cath [ sob lut 09, 2013 3:32 pm ]
Tytuł:  Re: Pierść kurczaka w zupkach cebulowych

Anula99 pisze:
Piersi już w zupce cebulowej, dzisiaj robię je na obiad 8)



i jak? I jak?

Autor:  Anula99 [ ndz lut 10, 2013 11:01 am ]
Tytuł:  Re: Pierść kurczaka w zupkach cebulowych

I jak??

Odpowiadam : BAJECZNIE PYSZNE :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Serio! Nie spodziewałam się tak fajnego, wyrazistego smaku, naprawdę szybkie i pyszne danie, jedliśmy pierwszy dzień z frytkami, drugi z ziemniaczkami, a dzisiaj z makaronem - no i to na tyle, tak więc na 3 dni obiad z głowy, no i pyszny obiad, a to ważne.

POLECAM jak najbardziej :mrgreen: :mrgreen:

Autor:  inka84 [ śr wrz 11, 2013 12:16 pm ]
Tytuł:  Re: Pierś kurczaka w zupkach cebulowych

Z racji na brak czasu zrobilam...
To jest tak niezdrowe, tak tluste i tak oblednie dobre, ze objadlam sie jak prosie i jutro uracze sie tym samym :-)
Duza porcja wyszla z:
2 pojedynczych piersi, 3 cebulowych goracyych kubkow bo innych nie bylo a nie mialam czasu biega (przesialam i wyjadlam grzanki:P ) i 330 ml kremowki, do tego 5 startych plastrow sera,ale pod koniec pieczenia zeby sie nie utopil.
Do tego puree i coleslaw.
Porcja starczyla dla mnie, syna jedzacego wiecej ode mnie i meza budowlanca, wiec tanie i sporo.
Grzech na talerzu :-)

Autor:  Anula99 [ sob wrz 14, 2013 1:01 pm ]
Tytuł:  Re: Pierś kurczaka w zupkach cebulowych

O, dawno nie robiłam, a M. smakuje więc w poniedziałek zrobię Mu taki obiadek ;)

Autor:  Cath [ wt paź 01, 2013 7:30 pm ]
Tytuł:  Re: Pierś kurczaka w zupkach cebulowych

Te piersi w naczynie zaroodpornym zalewamy śmietaną 30%, tak? Tylko, ze ona jest rzadka, wiec co? Zgestnieje w czasie zapiekania czy jak?

Autor:  Anula99 [ śr paź 02, 2013 12:50 pm ]
Tytuł:  Re: Pierś kurczaka w zupkach cebulowych

Tak, zgęstnieje :) Fajnie się zapiecze. Polecam .. szczerze :)

Strona 1 z 1 Strefa czasowa UTC [letni]
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
http://www.phpbb.com/