Dzisiaj jest śr wrz 10, 2025 11:01 am


Forum ciąża

» Wszystko o dzieciach » Przepisy kulinarne

Strefa czasowa UTC [letni]




Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 472 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 ... 24  Następna
Autor Wiadomość
Post: ndz wrz 14, 2014 10:58 am 
Awatar użytkownika

Rejestracja: śr wrz 03, 2014 8:08 pm
Posty: 798
Lokalizacja: Wągrowiec
U mnie dziś kotlety drobiowe, piuree i sałatka :)


Na górę
Offline Wyświetl profil  
 

Post: ndz wrz 14, 2014 7:53 pm 
Awatar użytkownika

Rejestracja: śr lut 16, 2011 11:01 am
Posty: 4316
Lokalizacja: Cieszyn
jmijeczka tak bardzo bym Cię prosiła o przepis ;) Nie wiem czy mogę go zjeść podczas karmienia piersią ale strasznie mi się go chce więc jestem zmuszona ugotować ;)
Nie gotowałam nigdy w domu ;) jedynie z paczka ;) he he


Dzisiaj na obiad miałam kurczak w ciemnym sosie,knedel czeski do tego i sałatka z kapusty czerwonej ;)

_________________
Obrazek
Mariusz :D 7:30, 3310g i 52 cm :D
Obrazek

Mikołaj [*] 15.06.2016 (7tc) :( :( :(


Na górę
Offline Wyświetl profil  
 
Post: ndz wrz 14, 2014 8:12 pm 

Rejestracja: czw kwie 24, 2008 7:37 pm
Posty: 19335
Darka - jutro postaram Ci się wrzucić. Jest delikatny bo bez zakwasu żadnego czy tam dodatku z torebki ;) Gotowany na białej kielbasie i z warzywami zageszczony mąka. Taki trochę nie jak prawdziwy ale moja młodsza panna go uwielbia :)

_________________
Obrazek
Obrazek
Obrazek

Nie dyskutuj z idiotą. Najpierw sprowadzi cię do swojego poziomu, a potem pokona doświadczeniem.


Na górę
Offline Wyświetl profil  
 
Post: ndz wrz 14, 2014 8:29 pm 
Awatar użytkownika

Rejestracja: śr lut 16, 2011 11:01 am
Posty: 4316
Lokalizacja: Cieszyn
jmijeczka w takim razie poczekam na przepis i na tygodniu muszę zrobić taką zupkę ;) I bez zakwasu ;) to się chwali ;)

_________________
Obrazek
Mariusz :D 7:30, 3310g i 52 cm :D
Obrazek

Mikołaj [*] 15.06.2016 (7tc) :( :( :(


Na górę
Offline Wyświetl profil  
 
Post: ndz wrz 14, 2014 9:38 pm 

Rejestracja: czw mar 29, 2012 12:21 pm
Posty: 6267
Lokalizacja: Warszawa
Oto mój przepis na żurek:-)
Jmi, ciekawe czym się różni od Twojego:-)
Gotuję wywar z boczku wędzonego,białej kiełbasy, ziele ang, liśc, czosnek,
Ugotowaną białą jak ostygnie kroje w półksiężyce, boczek też kroję w paseczki i przysmażam
Wędzoną kiełbe w półksiężyce też przysmażam
Cebula przysmażona
Wszystko do gara + grybek suszony
Majeranek!
+ zakwas, sól, pieprz, śmietana, chrzan!
Jajo na twardo
i gotowe:-) !

_________________
Obrazek

Obrazek Jaśminka ma 18 ząbków:-)


Na górę
Offline Wyświetl profil  
 
Post: pn wrz 15, 2014 6:12 am 
Awatar użytkownika

Rejestracja: śr wrz 03, 2014 8:08 pm
Posty: 798
Lokalizacja: Wągrowiec
U mnie dziś będzie jajo sadzone, piuree i ogorek słodko-kwaśny :)


Na górę
Offline Wyświetl profil  
 
Post: pn wrz 15, 2014 7:40 am 
Awatar użytkownika

Rejestracja: wt maja 20, 2008 8:46 pm
Posty: 11390
Lokalizacja: Opole
U mnie dziś zeberka pieczone na blaszce z ziemniakami, marchewką, cebulą, brokułem i czosnkiem :)

_________________
MACIUŚ 21.06.2008 :D


Na górę
Offline Wyświetl profil  
 
Post: pn wrz 15, 2014 7:50 am 
Awatar użytkownika

Rejestracja: śr wrz 03, 2014 8:08 pm
Posty: 798
Lokalizacja: Wągrowiec
Ja zeberka też czasami robię takie pieczone w brytfannie, też są dobre. Mąż bardzo je lubi.


Na górę
Offline Wyświetl profil  
 
Post: pn wrz 15, 2014 8:47 am 
1 żółta kartka
Awatar użytkownika

Rejestracja: pt kwie 05, 2013 2:15 pm
Posty: 3793
Lokalizacja: Ostróda
Dziś chyba zrobię cukinię nadziewaną, ale jakoś mi się nie chce :|

_________________
Obrazek Obrazek
Obrazek

brzuszki listopadówek '13: http://img594.imageshack.us/img594/9614/hb5z.jpg
Listopadowe dzieci 2013: http://i60.tinypic.com/2ymys00.jpg


Na górę
Offline Wyświetl profil  
 
Post: pn wrz 15, 2014 9:06 am 
Awatar użytkownika

Rejestracja: śr wrz 03, 2014 8:08 pm
Posty: 798
Lokalizacja: Wągrowiec
Z czym ją robisz? Ja z ryżem, mięsem mielonym i cebula. Sos pomidorowy i ser jeszcze.


Na górę
Offline Wyświetl profil  
 
Post: pn wrz 15, 2014 10:07 am 

Rejestracja: czw kwie 24, 2008 7:37 pm
Posty: 19335
Darka, Eliza - żurek gotowałam tak:
Wywar: biała kiełbaska z zielem ang, liściem, czosnkiem.
Jak ugotuje się biała (to ją wyciągam, obieram ze skórki i kroję w mniejsze kawałki) to wrzucam marchewki trochę, pietruszki korzenia, cebulkę podsmażona na maśle. Potem biała + majeranek (dużo) i grzybek suszony.
Sól pieprz, bez zakwasu. Jak się warzywka ugotują to według potrzeby zagęszczam mąką i śmietany trochę.
Do tego jajko na twardo. Chrzanu akurat nie dodawałam, ale też by było pycha..

Darka - no dlatego ma taki posmak żurku ale to taki oszukany żurek hehehe :D

A u mnie dziś chyba na obiad lody :P hehehehe bo nie mam pomysłu kompletnie a do tego mam przeogromnego lenia :D

_________________
Obrazek
Obrazek
Obrazek

Nie dyskutuj z idiotą. Najpierw sprowadzi cię do swojego poziomu, a potem pokona doświadczeniem.


Na górę
Offline Wyświetl profil  
 
Post: pn wrz 15, 2014 10:43 am 
Awatar użytkownika

Rejestracja: śr gru 29, 2010 2:06 pm
Posty: 8320
Lokalizacja: PL
jimijeczka- bez zakwasu to barszczyk biały :wink:

ja robie w zasadzie tak jak Ty barszcz bialy wlasnie a tak jak eliza żurek :) i sa to u nas 2 zupelnie rozne zupy :)

vena- mmm faszerowana cukinia :mrgreen:

pasia - zeberka tez brzmia pysznie :mrgreen:

u nas kluski sląskie z farszem miesnym i zielona salata z ziolami :)

_________________
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek


Na górę
Offline Wyświetl profil  
 
Post: pn wrz 15, 2014 10:57 am 

Rejestracja: czw mar 29, 2012 12:21 pm
Posty: 6267
Lokalizacja: Warszawa
Jmi, siaasia dobrze gada!

_________________
Obrazek

Obrazek Jaśminka ma 18 ząbków:-)


Na górę
Offline Wyświetl profil  
 
Post: pn wrz 15, 2014 11:14 am 

Rejestracja: czw kwie 24, 2008 7:37 pm
Posty: 19335
Siaasia - masz Ty rację kobieto!
Dla mnie jedno i drugie smakuje podobnie :P
Fakt, żurek jest bardziej "kwaskowaty" :D

_________________
Obrazek
Obrazek
Obrazek

Nie dyskutuj z idiotą. Najpierw sprowadzi cię do swojego poziomu, a potem pokona doświadczeniem.


Na górę
Offline Wyświetl profil  
 
Post: wt wrz 16, 2014 7:28 am 
Awatar użytkownika

Rejestracja: śr wrz 03, 2014 8:08 pm
Posty: 798
Lokalizacja: Wągrowiec
Ja dziś na gotowca idę :D pierogi z mięsem wrzuce na patelnie i dodam cebulę. Pycha!


Na górę
Offline Wyświetl profil  
 
Post: wt wrz 16, 2014 11:43 am 

Rejestracja: czw mar 29, 2012 12:21 pm
Posty: 6267
Lokalizacja: Warszawa
Klopsiki wołowe, buraczki i ziemniaczki

_________________
Obrazek

Obrazek Jaśminka ma 18 ząbków:-)


Na górę
Offline Wyświetl profil  
 
Post: wt wrz 16, 2014 12:55 pm 
Awatar użytkownika

Rejestracja: wt maja 20, 2008 8:46 pm
Posty: 11390
Lokalizacja: Opole
u mnie dzisiaj na szybko - gyros z karkówki, frytki i sos czosnkowy :)

_________________
MACIUŚ 21.06.2008 :D


Na górę
Offline Wyświetl profil  
 
Post: wt wrz 16, 2014 2:18 pm 
1 żółta kartka
Awatar użytkownika

Rejestracja: pt kwie 05, 2013 2:15 pm
Posty: 3793
Lokalizacja: Ostróda
mmm uwielbiam sos czosnkowy :D

Nela, nadziałam cukinię mięsem mielonym, cebulą, papryką, papryką chili, pomidorkiem i odrobiną brokuła, bo akurat mi został ;) Na wierzch serek. Wyszło bardzo dobre! Naprawdę super mi smakowało, a robiłam pierwszy raz, bo nie do końca byłam przekonana co do tej potrawy ;)

Wczoraj doszły szprycki do dekorowania tortów. Muszę zrobić jakieś ciasto, by bitą śmietankę przetestować i trochę się poduczyć, bo chciałabym samodzielnie udekorować tort na roczek mojej córki :)

_________________
Obrazek Obrazek
Obrazek

brzuszki listopadówek '13: http://img594.imageshack.us/img594/9614/hb5z.jpg
Listopadowe dzieci 2013: http://i60.tinypic.com/2ymys00.jpg


Na górę
Offline Wyświetl profil  
 
Post: wt wrz 16, 2014 2:29 pm 
Awatar użytkownika

Rejestracja: śr wrz 03, 2014 8:08 pm
Posty: 798
Lokalizacja: Wągrowiec
A to ja robię cukinie inaczej. Wydrążam miąsz, wrzucam go na patelnie, dodaje mięso mielone, cebulę, ugotowany ryż i trochę sosu pomidorowego. Potem jak już to włoże w cukinie to daje resztę sosu pomidorowego i ser. Mniam mniam.


Na górę
Offline Wyświetl profil  
 

Post: wt wrz 16, 2014 2:34 pm 
1 żółta kartka
Awatar użytkownika

Rejestracja: pt kwie 05, 2013 2:15 pm
Posty: 3793
Lokalizacja: Ostróda
Ja pestkowy miąższ wyrzuciłam, resztę dodałam :)

Mam jeszcze jedną cukinię. Jakiś pomysł na jej wykorzystanie? :)

_________________
Obrazek Obrazek
Obrazek

brzuszki listopadówek '13: http://img594.imageshack.us/img594/9614/hb5z.jpg
Listopadowe dzieci 2013: http://i60.tinypic.com/2ymys00.jpg


Na górę
Offline Wyświetl profil  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 472 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 ... 24  Następna

Forum ciąża

» Wszystko o dzieciach » Przepisy kulinarne

Strefa czasowa UTC [letni]


Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość


Nie możesz tworzyć nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów

Szukaj:
Przejdź do:  
Antykoncepcja - Bezpłodność - Planowanie ciąży - Objawy ciąży - Test ciążowy - Ciąża - Ciąża bliźniacza - Termin porodu - Objawy porodu - Poród - Laktacja - Niemowlę - Karmienie niemowląt - Macierzyństwo - Psychologia - Przepisy kulinarne - Uroda
Friends Pliki cookies forra