Dzisiaj jest śr wrz 10, 2025 11:42 am


Forum ciąża

» Wszystko o dzieciach » Przepisy kulinarne

Strefa czasowa UTC [letni]




Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 5 ] 
Autor Wiadomość
Post: pt mar 02, 2012 1:15 pm 
Awatar użytkownika

Rejestracja: pn mar 19, 2007 7:58 am
Posty: 8572
Lokalizacja: Tunezja
Spód do tarty:

-100g zimnego masła masła
-200g mąki
- odrobina zimnej wody

Posiekać masło z mąką do konsystencji kruszonki, dodać odrobinę wody, szybko zagnieść ciasto, zrobić kulę, owinąć w folię i wstawić na pół godziny do lodówki.

Nadzienie:

-Puszka tuńczyka ( w dużych kawałkach ) w oliwie
- trzy, czterypory
- 3 pomidory
- 4 jajka
- śmietana
- starty ser żółty

Pokroić pory. Wlać do rondelka oliwę z tuńczyka, jak trzeba, dolać jeszcze oliwy, dusić pory na oliwie. Jak są podduszone, dodać tuńczyka, dusić chwilę razem, doprawić do smaku solą, pieprzem ( przyprawy według uznania ). śmietanę wymieszać z rozmąconymi jajami i serem, doprawić. Pomidory pokroić w plasterki.

Ciasto rozwałkować, włożyć do formy, po nakłuwać widelcem i podpiec w 180stopniach. Na podpieczony spód nałożyć farsz z pora i tuńczyka, na to pomidory i zalać masą śmietanowo-jajeczną. Piec w 180stopniach około 30-45min aż masa się setnie i zarumieni.

Smacznego!

_________________
Obrazek

Obrazek
http://www.garnek.pl/aileen


Na górę
Offline Wyświetl profil  
 

 Tytuł:
Post: pn mar 19, 2012 2:07 pm 
Awatar użytkownika

Rejestracja: czw paź 20, 2011 2:06 pm
Posty: 48
Lokalizacja: Warszawa
Zrobiłam w weekend. MIODZIO! Bardzo dziękuję za przepis! :)

_________________
Obrazek


Na górę
Offline Wyświetl profil  
 
 Tytuł:
Post: pn mar 19, 2012 4:12 pm 
Awatar użytkownika

Rejestracja: pn mar 19, 2007 7:58 am
Posty: 8572
Lokalizacja: Tunezja
Cieszę się, że smakowało:)

_________________
Obrazek

Obrazek
http://www.garnek.pl/aileen


Na górę
Offline Wyświetl profil  
 
 Tytuł:
Post: pt lip 27, 2012 10:59 am 
2 żółte kartki
Awatar użytkownika

Rejestracja: pt cze 08, 2012 12:48 pm
Posty: 523
Hmm mam (może trochę głupie) pytanie- zawsze jak widziałam tartę to była robiona w okrągłej blaszce, czy jeśli zrobię w kwadratowej to będzie coś nie tak?

_________________
Obrazek


Na górę
Offline Wyświetl profil  
 

 Tytuł:
Post: śr sie 01, 2012 7:25 am 
Awatar użytkownika

Rejestracja: pn mar 19, 2007 7:58 am
Posty: 8572
Lokalizacja: Tunezja
Igu ja robię w okrągłej, takiej na tartę ale myślę, że jak zrobisz w kwadratowej to będzie ok tylko raczej mała blaszka na te składniki.

_________________
Obrazek

Obrazek
http://www.garnek.pl/aileen


Na górę
Offline Wyświetl profil  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 5 ] 

Forum ciąża

» Wszystko o dzieciach » Przepisy kulinarne

Strefa czasowa UTC [letni]


Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość


Nie możesz tworzyć nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów

Szukaj:
Przejdź do:  
cron
Antykoncepcja - Bezpłodność - Planowanie ciąży - Objawy ciąży - Test ciążowy - Ciąża - Ciąża bliźniacza - Termin porodu - Objawy porodu - Poród - Laktacja - Niemowlę - Karmienie niemowląt - Macierzyństwo - Psychologia - Przepisy kulinarne - Uroda
Friends Pliki cookies forra