Dzisiaj jest śr wrz 10, 2025 11:42 am


Forum ciąża

» Wszystko o dzieciach » Przepisy kulinarne

Strefa czasowa UTC [letni]




Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 1 ] 

Autor Wiadomość
Post: pn wrz 19, 2011 10:43 am 
Awatar użytkownika

Rejestracja: wt maja 20, 2008 8:46 pm
Posty: 11390
Lokalizacja: Opole
2 ćwiartki z kurczaka ( mogą być podudzia, udka)
200 g ryżu
2 ząbki czosnku
1 cebula
szklanka bulionu
2-3 łyżki oleju

Mięso podsmażyć na patelni do zamknięcia soków. Zdjąć z patelni.
Na pozostały tłuszcz wrzucić posiekana cebule i czosnek, chwile podsmażyć, dodać surowy ryż.
Obtoczyć ziarenka ryżu w oleju, nie smażyć tylko prażyć przez chwilę. Włożyć kurczaka do naczynia żaroodpornego, dodać ryż. Całość zalać bulionem. Piec ok. 45 minut w temp. 180 st. aż kurczak się upiecze a ryż zmięknie. W razie potrzeby mieszać i podlewać bulionem :D


Przepis znalazłam kiedyś w internecie, przetestowałam i polecam :)

_________________
MACIUŚ 21.06.2008 :D


Na górę
Offline Wyświetl profil  
 

Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 1 ] 

Forum ciąża

» Wszystko o dzieciach » Przepisy kulinarne

Strefa czasowa UTC [letni]


Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość


Nie możesz tworzyć nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów

Szukaj:
Przejdź do:  
cron
Antykoncepcja - Bezpłodność - Planowanie ciąży - Objawy ciąży - Test ciążowy - Ciąża - Ciąża bliźniacza - Termin porodu - Objawy porodu - Poród - Laktacja - Niemowlę - Karmienie niemowląt - Macierzyństwo - Psychologia - Przepisy kulinarne - Uroda
Friends Pliki cookies forra