Dzisiaj jest wt kwie 28, 2026 8:59 am

Forum ciąża

» Wszystko o dzieciach » Niemowlęta

Strefa czasowa UTC [letni]

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 32 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna
Autor Wiadomość
ZAKAZ HANDLU
ZAKAZ HANDLU

Drogie mamy mam mały problem z tym jak Kubuś śpi,często gdy w nocy wstaję go nakarmić,on leży w poprzek łóżeczka,wiadomo że dzieciaczki kopią i odpychają się nóżkami,a Kuba do tego uderza się po głowce o szczebelki,gdy leży w innej pozycji,mam ochraniacz,ale to i tak nie pomaga,bo uderza główką... :roll:

do tego gdy się rano obudzi to bawi się kołderką,często daje sobie ją na twarzyczkę,a jak zrobi tak w nocy...

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
autoban (PW) regulamin forum pkt.20

Calineczko jednym z wyjśc jest zakup łóżeczka turystycznego skończą się problemy z obijaniem o szczebelki.
moja córcia spała w takim zapinanym kocyku, mozna tez stosowac spiworki zamiast kołderek.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

moja córka od urodzenia śpi w łóżeczku turystycznym i myślę że tylko to ją chroni od guzów na główce

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

starsza nasza śpi w drewnianym, czesto uderzała głowa , guza sobie nigdy nie nabiła ochraniacz feretti sprawdził sie najlepiej
druga córka w dzien spi w kołysce w nocy w turystycznym na razie się mało co rusza

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Kuba jeszcze nigdy(od kiedy potrafi sie sam przekrecic) nie przespał calej nocy z glowa po jednej stronie lozeczka. my lozeczko mamy tradycyjne, drewniane, kuba wierci sie straszliwie, kilka razy w nocy slysze jak jego glowa "jezdzi" po szczeblach, ale jak dotad nigdy mu sie nic nie stalo. nie pomoglo przekladanie na poduszeczke, ukladanie... po chwili i tak ladowal glowa w "nogach". do tego kladzie sie na koldre, wiec praktycznie spi przykryty kocykiem :D

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

moja córeczka tez się strasznie wierci mamy zwykłe łóżeczko i w koło jest ochraniacz

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Moje dzieci spały w klasycznym łóżeczku z normalny ochraniaczem po stronie głowy. Owszem, akrobacje były, nogi zwisające między szczeblami były, ale jakoś mnie to nie martwiło ;)
Ale rzeczywiście, jeśli komuś ma to spędzać sen z powiek, to może łóżeczko turystyczne z dobrym materacem...

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Mój Młody miał zwykłe drewniane łóżeczko, BEZ ochraniaczy. Spał w przeróżnych dziwnych pozycjach, nieraz z głową przy szczebelkach, ale NIGDY nie nabił sobie guza ani nie płakał kiedy się w nie "uderzył". Generalnie miałam i mam luz do tego typu uderzeń ;)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Xezbeth własnie ap ropo materacyka w łózeczku turystycznym jest materacyk takie jakby metale i na nim gąbka, ja sie zastanawiam czy powinnam dokupic normalny materac dla dziecka, bo jednak turystyczne jak sama nazwa wskazuje chyba takie doraźne a nie do spania na codzień

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Asia ja dokupywałam materac, jak młody miał spać w turystycznym u babci, bo to co tam było w środku, to jakaś maksymalna prowizorka, cienkie, twarde, nierówne... Dlatego kupiliśmy normalny materacyk łóżeczkowy w odpowiednim rozmiarze.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

to ja chyba też kupię cho wydaje sie dośc porzadny ten materac łóżeczko mamy z "Esprit"

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Nie miałam do czynienia.
Ja nie miałam wyjścia, bo TO w tym moim nawet trudno było nazwać materacem :lol:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

moj syn tez spal w lozeczku turystycznym i dokupowalam materacyk....to co bylo w lozeczku to ja uwazalam za dno lozeczka chociaz niby to mialo sluzyc jako materac... nie wiem komu by bylo wygodnie na czyms takim... :)

po 6 mcu zmienilismy lozeczko na tradycyjne ze szczebelkami bo mlody nie mogl sie podnosic w turystycznym...a tak po szczebelkach sie wspinal...ale po paru mcach zdecydowalismy sie na powrot do turystycznego bo troche sie obijal w drewnianym... :)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
ZAKAZ HANDLU
ZAKAZ HANDLU

_Lilith_ pisze:
moj syn tez spal w lozeczku turystycznym i dokupowalam materacyk....to co bylo w lozeczku to ja uwazalam za dno lozeczka chociaz niby to mialo sluzyc jako materac... nie wiem komu by bylo wygodnie na czyms takim... :)

po 6 mcu zmienilismy lozeczko na tradycyjne ze szczebelkami bo mlody nie mogl sie podnosic w turystycznym...a tak po szczebelkach sie wspinal...ale po paru mcach zdecydowalismy sie na powrot do turystycznego bo troche sie obijal w drewnianym... :)

mój znalazł nowe motody spania :wink:
leżał na pleckach wzdłuż łóżeczka :wink:

Obrazek

Obrazek

a druga to nóżki w szczebelkach a kołderka na podłodze :shock: jak on to robi :roll:

i po przebudzeniu cwaniak
Obrazek

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Awatar użytkownika

Ja rowniez polecam turystyczne z dodatkowym materacykiem i spiworek do spania-nie zaplacze sie jak w kocyk czy kolderke i nie odkryje w nocy, wiec nie zmarznie!

Obrazek

Aniołek (*) (18 tc, 07/04/2010)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
ZAKAZ HANDLU
ZAKAZ HANDLU

Agoos pisze:
Ja rowniez polecam turystyczne z dodatkowym materacykiem i spiworek do spania-nie zaplacze sie jak w kocyk czy kolderke i nie odkryje w nocy, wiec nie zmarznie!

widzę,że w większości jesteście za turystycznym łóżeczkiem,będę musiała się porozglądać za nim :D bo niewiem co niebawem wymyśli mój mały cwaniak

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Awatar użytkownika

calineczka-moj spal do 6 m-ca w drewnianej kolysce typu swing(z opcja bujania), w podobnych pozycjach jak Twoj synek :lol: ale jak juz zaczal sie tluc po niej jak oblakany i sciagac sobie karuzele na glowe zmienilismy na turystyczne. I choc juz jest wystarczajaco duzy na kolderke-nadal spi w spiworku-ja spie spokojnie, bo wiem, ze mu cieplo i sie nie zaplacze a on chyba lubi ten spiworek bo jak go rano pytam czy rozpinamy to calkiem powaznie mowi, ze "nie" :lol: no to sobie w nim siedzi i czeka na sniadanko :)

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Dokupiłam materacyk do turystycznego i jest o wiele lepiej :)

Agoos to masz wyrozumiałe dziecko, moja nie da sie w nic zapiac starsza zreszta podróżuje w nocy po naszym łóżku

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Awatar użytkownika

Asia 79-materacyk konieczny, ja mam taki gryka+pianka+ kokos i zaluje, ze nie mialam go od samego poczatku jak zaczelismy uzywac turystycznego. A co do wyrozumialosci...z rozkiem byla porazka-tak sie wkurzal, ze szok a spiworek jakos mu podpasowal, najpierw mial taki 0-6 a teraz ma 6-24(z mozliwoscia regulacji)+dodatkowy kocyk w chlodniejsze dni. Ale jak byl maly to strasznie sie balam jak spal w kocykach, mimo, ze mialam takie dziurkowane, ale jednak spiworek bardzo mnie odstresowal :lol:

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
ZAKAZ HANDLU
ZAKAZ HANDLU

Agoos pisze:
Asia 79-materacyk konieczny, ja mam taki gryka+pianka+ kokos i zaluje, ze nie mialam go od samego poczatku jak zaczelismy uzywac turystycznego. A co do wyrozumialosci...z rozkiem byla porazka-tak sie wkurzal, ze szok a spiworek jakos mu podpasowal, najpierw mial taki 0-6 a teraz ma 6-24(z mozliwoscia regulacji)+dodatkowy kocyk w chlodniejsze dni. Ale jak byl maly to strasznie sie balam jak spal w kocykach, mimo, ze mialam takie dziurkowane, ale jednak spiworek bardzo mnie odstresowal :lol:

ja mam typowy śpiworek do wózka,który wylądował w łóżeczku i mam śpiworek (z boku zamek a u góry guziki 2-zapinany na ramieniu malucha) to już załatwi problem z wyrzucaniem kołderki :lol: a coś mu ostatnio spodobało sie dźwiganie tyłka do góry i odpychanie nóżkami od podłoża i w ten sposób się porusza po łóżku :lol:

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 32 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna

Forum ciąża

» Wszystko o dzieciach » Niemowlęta

Strefa czasowa UTC [letni]