Dzisiaj jest ndz maja 17, 2026 4:26 am

Forum ciąża

» Wszystko o dzieciach » Niemowlęta

Strefa czasowa UTC [letni]

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 19 ] 
Autor Wiadomość
 Tytuł: Woli tate:-(

Mam problem z moim maluszkiem (niecałe 2 miesiące). Wieczorem jak płacze i biorę go na ręce nie potrafię Go uspokoić. A wystarczy, że weźmie Go mój chłopak i od razu jest spokój. Przykro mi z tyego powodu, bo nie wiem dlaczego tak się dzieje. Czy robie coś nie tak? Czy to znaczy , że jestem złą matką? :( :( :(

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

U mnie było to samo ja próbowałam uśpić Kingę na rekach i był wrzask a mój mąż brał ja na rece pare bujnięć i Kinia spała :D a teraz jej się odmieniło i woli mamę :) zupełnie nie masz się czym przejmowac, chyba każdy bobas tak ma, ciesz się z tego masz chwilkę dla siebie ;)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Nie martw się :) wiele dzieci tak ma :) ja też na początku byłam zazdrosna, ale potem cieszyłam się, że Zuza lubi tatusia :) mama jest 24 godziny na dobę, często zmęczona i sfrustrowana. A tata zwykle jest "od świeta" dlatego jest jak czarodziej :)
A ty na pewno jesteś dobrą mamą!! :)

Obrazek

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
czerwona kartka
Awatar użytkownika

Maadziu nie zamartwiaj się ...napewno robisz wszystko super i jesteś dobrą mamą.
Jasiu też wolał jak go S przebierał.
Jak ja przebierałam to zawsze marudził i się krzywił.
Może wolał większe ręce.. nie wiem do tej pory.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Kiedyś słyszałam, że mocno płaczące dziecko należy oddać komuś innemu i powinno się uspokoić. I nie jest to ważne czy dajesz tacie czy babci czy cioci. Jeżeli dziecko płacze na rękach u taty i odda Je Tobie to pewnie szybciutko się uspokoi w Twoich ramionach :lol:

A u mnie jest podobnie z tym, że Oskar ma już prawie 7 miesięcy. 24/7 jest ze mną w domu. Wszystko jest ok dopóki tatusia nie ma. Jak tylko na horyzoncie pojawia się mój Sylwek to Oskar już z Niego wzroku nie odrywa. Mnie właściwie mogłoby już nie być :( Jest tylko jedno ale... Sylwek nie ma cyco :lol: I w tym mnie nigdy nie przebije :lol2:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Moja mala tez sie uspokajala u taty, moze dlatego ze ja bylam zdenerwowana ze ona placze a on spokojnie do tego podchodzil i bral na rece i byl spokoj, a teraz jak zobaczy ojca to tez sie niebardzo licze i jak ja zabieram to jest wycie.

Obrazek
"Dziecko to czastka Nieba na ziemi"..

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

U mnie to samo i ja z tego korzystam, tzn oddaję ojcu i mam chwilę dla siebie :D Moja teoria jest taka - jak dziecko jest najedzone a trzyma go mama, która pachnie mlekiem, to dziecko ryczy, bo się boi, że go matka zaraz tym mlekiem wbrew jemu (temu dziecku) będzie karmić. Teoria dziwna, ale pozwala bez wyrzutów sumienia oddać dziecko tatusiowi i siąść do kompa :lol:

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

no to u mnie czesto tez tak jest

http://www.olka.upd.pl

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

u nas to samo,ale ja się z tego cieszę! Uwielbiam patrzeć jak przeszczęśliwy i rozchachany synek dokazuje z tatą ;) ale na początku też mi było z tym źle. To minie - nie martw się.
Arianka Twój synek jest po prostu przesłodki. Ile razy Was spotykam na forum to patrzę na Was i nie mogę się napatrzeć. Jest śliczny! :)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

kruczek pisze:
Moja teoria jest taka - jak dziecko jest najedzone a trzyma go mama, która pachnie mlekiem, to dziecko ryczy, bo się boi, że go matka zaraz tym mlekiem wbrew jemu (temu dziecku) będzie karmić. Teoria dziwna, ale pozwala bez wyrzutów sumienia oddać dziecko tatusiowi i siąść do kompa :lol:

Obrazek Podoba mi się ta teoria :lol: Dopilnuję aby mój Sylwek ją poznał.

Opcja zmień

Sylwek znaczy mąż Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

SweetBee a najfajniejsze jest to że Ariankowy Jasiu to czysta mama!!! identyczność w skali od 1 do 10 to 11 :):):)
i mam tak jak Ty, uwielbiam jak mała dokazuje z tatą, a on cały w skowronkach. Jeszcze nigdy nie był tak zakochany chyba

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Auri no chyba mi się zdawało, że kiedyś widziałam zdjęcie Arianki, ale nie jestem pewna. A Jaś najsłodszy na tym zdjęciu na czworakach :D A Twoja córeczka ma cudowne oczęta i uśmiech ;)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

thx Sweet :) każde dzieciątko jest śliczne :)
no kilka fotek naszej Arianki było na forum, a ostatnio to jak ona była chyba na spacerku to jakaś starsza babeczka mówi do Arianki że ma śliczną córeczkę, heheh ;)
zdjęcia Jaśka zawsze robią furorę, jego pozy, wygląd... jest gwiazdorem bez wątpienia

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Maadzia, a może to daletgo, że tatuś ma wygodniejsza klatę... Moja Milenka nie może sie do mnie za bardzo przytulić, bo górzysto, a w dodatku jak machnie głową za mocno to sie zawsze o obojczyk walnie i płacze...

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Maadzia hehe ja mam to samo jak moj chlopak wezmie Kacperka to on odrazu spokojny sie robi a u mnie marudzi a jak bylam w ciazy i maluszek strasznie mnie kopal to wystarczylo ze chlopak przylozyl reke do brzuszka i juz byl spokojniutki :) mi to nie przeszkadza ciesze sie poniewaz widac jaka wiez miedzy nimi :))

dodam ze Kacperej tez ma nie cale 2 miesiące :o powinnas sie cieszyc mozesz sobie odpoczac a twoj chlopak uspi dzidzie :)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
czerwona kartka
Awatar użytkownika

Dziekuję za ciepłe słowa...
:oops: :oops: :oops: :oops: :oops:
Normalnie się aż zaczerwieniłam

SweetBee Michałek ma suuper minkę na zdjęciu z avatarka.
Też jest strasznie słodziutki a i pewnie malusi rozrabiaka :wink: - minka przynajmniej na to wskazuje :wink:

Auri a Martynka no to MISS przez duże M. Jej zdjęcia na grudniówkach są zawsze urocze :D i robią furorę :D

A Jaś mimo, że kropla w krople podobny do mnie to niestety syn tatusia :lol:
Oni się tak świetnie ze sobą bawią, że aż trudno uwierzyć. Ze mną Jaś tak się nie śmieje jak z tatą... a oni zaśmiewają się prawie zawsze do łez (tatusia i moich oczywiście)
Zresztą już od samego rana zagląda czy już się czasem nie obudził a jak nie to go normalnie zaczepia aż się obudzi...
A pierwsze "słowa"..no zgadnijcie jakie :?: :!: ta ta ta ta :lol:
I tak jest do tej pory. Słowo ma ma występuje w jego słowniku bardzo rzadko.
Ja się tym wcale nie martwię. Cieszę się wręcz ogromnie, że ma taki kontakt z tatą :D

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

tygrysek20 pisze:
Maadzia hehe ja mam to samo jak moj chlopak wezmie Kacperka to on odrazu spokojny sie robi a u mnie marudzi a jak bylam w ciazy i maluszek strasznie mnie kopal to wystarczylo ze chlopak przylozyl reke do brzuszka i juz byl spokojniutki :) mi to nie przeszkadza ciesze sie poniewaz widac jaka wiez miedzy nimi :))

dodam ze Kacperej tez ma nie cale 2 miesiące :o powinnas sie cieszyc mozesz sobie odpoczac a twoj chlopak uspi dzidzie :)
Ależ ja się cieszę- wczoraj to wykorzystałam i poszłam wcześniej spać. :D Tylko troche mi głupio i zastanawiam się czy coś robie nie tak. :-(
Może to też dlatego, że Borys ze mną spędza całe dnie a tate to popołudniu ma. :-)

Emilia z tą klatą to może coś w tym jest- mój facet ma brzusio i Borysek może sobie na nim fajnie luluać. :-)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

mpj szkrab ma 3 miechy i ostatnio obdziela usmiechami wszystkich oprocz matki :evil: czyli mnie tez mi smutno ale od czego poczucie humoru ja tu tylko karmie :wink:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

u nas bylo odwrotnie tatus nie potrafil uspokoic Juli a umnie odrazu byla cisza :P :P :P :P :P :P mi si ewydaje z edlatego ze tatus byl bardzo zdenerwowany placzem i sam sie denerw i dziecko czulo to!

Offline Wyświetl profil  

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 19 ] 

Forum ciąża

» Wszystko o dzieciach » Niemowlęta

Strefa czasowa UTC [letni]