rebelka - mój Mati jest na prawdę baaaaaaaaaaaaardzo wymagający pod względem książeczek. Bajek mamy wiele i nie lubi ich. Ma kilka konkretnych ulubionych, ale ja już znam je na pamięć i szukam czegoś nowego do kolekcji.
Wszystkie takie małe książeczki w twardej oprawie gdzie jest jedno zdanie i obrazek na cała stronę go nie interesuje. Mamy serie książeczek gdzie obrazki są z plasteliny i leży na półce. Mamy trzy serie i tylko jedna konkretna książeczka mu sie podoba. Jutro napisze autora bo nie chce mu włazić do pokoju.
Zbiór bajek np brzydkie kaczątko , calineczka itd mamy 3 . Podoba mu się tylko jeden który gdzieś tam udało mi sie wygrzebać ( autora tez podam jutro bo na prawdę super)
Agnieszki Frączek wierszyki wydaja mi się za trudne. Natomiast gorąco polecam jej bajkę pt Psotka Małpka. Rewelacja. Piękne ilustracje, śliczne opowiadanie z morałem , rożne faktury a ostatnia strona jest otwieraną niespodzianką.
Naj naj naj ukochańszą bajką jest tupcio chrupcio. Są różne opowiadania i on je uwielbia. Szukam czegoś podobnego do tego. Wszystko jest na temat małej myszki która ma różne przygody i swoje troski. Tekstu w sam raz, jest co poczytać , ale nie na tyle żeby dziecko się znudziło. Duże wyraźne ilustracje , ale też nie przekolorowane. Na prawde bardzo miło się czyta.
twojego linka dalam oczywiście do ulubionych i będzie to mój kolejny zakup
aha napisze tez jutro autora do książeczki która tez jest fajna. Znowu to jest seria kilku krótkich opowiadań . To jest akurat z twardymi kartkami. Mati ma kolega nocnik czy jakoś tak. Jest tez jeszcze o myciu i ubieraniu sie, ale do tego musi podrosnąć.