Dzisiaj jest ndz paź 05, 2025 2:16 pm

Forum ciąża

» Wszystko o dzieciach » Niemowlęta

Strefa czasowa UTC [letni]

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 31 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1, 2
Autor Wiadomość
 Tytuł:
Awatar użytkownika

a u mojej cos sie poprzestawialo, jak kiedys pieknie spala od 21 do 5-6 tak teraz je w nocy co 3h, chyba rzeczywiscie przestawie ja na wode albo cocik innego w koncu duuuza juz jest

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Wróciłam do pracy miesiąc temu i Hania w dzień po prostu odrobinkę nie dojada :D Dostaje moje odciągniete mleko, zupkę, czasami modyfikowane, ale generalnie pewnie tego mojego jest za mało. No i nadrabia w nocy - kiedy piersi produkują dużo pokarmu. Je efektywnie (tzn opróżnia piersi) co 3-4 godzinki w nocy - to 2 nocne wstawania. I wcale mi to nie przeszkadza, bo je, jak aniołek i nie mam wyrzutów sumienia, że czegoś jej brakuje. Każde dziecko jest inne i wydaje mi się, że nie robię jej krzywdy karmiąc ją w nocy. Wodą na pewno bym jej nie oszukała :twisted:

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

mój Piotruś budzi sie w nocy raz o 3 na kamienie cycem ,nie mam z wstawaniem problemu ,ale wiem też ze on bez tego karmienia dałby rade bo jak sie obudzi w nocy o innej porze niż karmienie to nie wstaje do niego a on po 2-3 min zasypia .
Chciałabym zeby przesypiał już całą noc tylko że dla mnie to oznacza koniec karmienia piersią bo Piter je własnie tylko w nocy ,do tej pory jadł jeszcze po kąpieli ale od 3 dni i tego cyca odmówił za to w nocy o tej 3 bardzo chętnie ciągnie . i co teraz hehehe narazie pozostaje przy karmieniu nocnym pomimo że ma już prawie 10 mc

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

hej
moja 9 miesięczna Julcia pije w nocy herbatkę ok 100ml. o godzinie 12 i o 3-4 mleko 210ml. Teraz będę ją oduczać tego i uczyć picia tylko wodę. Wcześniej piła herbatkę o 12, kaszkę o 2 i mleko o 4. !!!!!!!!!!!!!!!!!!
Jedynie czego nie mogę jej oduczyć to wstawania o 6 rano :roll:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

probowalam pare dni oduczyc ja picia kaszki w nocy- zmaiast tego rozcienczona herbatka i woda - ale nie poskutkowalo. budzila sie co 20 minut masakra :O dopeiro jak zjadla pozadnie to zasnela na dluzej. chyba jednak nei bede oduczac- Olivka sama z siebie przestala ejsc w nocy jak skonczyla z 14 meisiecy jakos chyba

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

ciszą krzyczę pisze:
to ja od 2 tyg mam problem bo Franek budzi sie z 4-5 razy w nocy.wczesniej wstawal 2-3 razy.nie widze zeby mu jakies zeby szly,glodny raczej tez nie jest.budzi sie i ryczy jak nie wstane to coraz mocniej ryczy.dopiero przy piersi po 5 minutach zasypia i go wkladam.męczące to.mam nadzieję że wyrośnie z tego wstawania.

Boziuleńko Kochana, to jakaś epidemia. Mam to samo!!! Dziś myslałam, że padnę! 4 pobudki, i to z rykiem! Zero łezki, ale darł się totalnie, i przez 3 min zero z nim kontaktu, dopiero póxniej , dość mocno kołysany w mych ramionach się uspokoił. Przy 3 pobudce dałam mu pierś, bo sadziłam, że to z głodu. wcale dużo nie zjadł, a i tak za godzinę było to samo!!!
CO TO MOŻE BYĆ???
Zębów ni widu ni słychu!

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

u nas problem podobny, mala caly czas budzi sie w nocy mimo ze w dzien je dosc duzo, na kolacje zjadla ok 220-260 ml mleka z kasza manna i to nie pomaga, budzi sie o 3 je (zjada 180 mleka z kleikiem) i spi do 7 oczywiscie jak dobrze pojdzie, sa dni kiedy budzi sie o 2 pozniej o 5 i o 7 ... moje peidtara powiedziala ze mala nie powinna juz w nocy jesc, bo dzieci 6 m-ne powinny przsypia ciagiem 11-12h ..
starsza corka przesypiala noce od 3 m-ca

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Aaliyah pisze:
Roczne dziecko nie powinno jeść w nocy, jej układ pokarmowy musi odpoczywać, może rób jej bardziej sytą kolacje to będzie spała spokojnie. Dając jej mleko w nocy możesz doprowadzić też do próchnicy ząbków.

No własnie, też tak uważałam.
Jak Adaś budził się w nocy z płaczem, to dawałam mu tylko pić.
Nadmieniam, ze na noc je 200ml gęstekj kaszki.
Po 3 miesiącach okazało się że ma niedowagę 2 kg.
Od 2 tygodni daję mu butlę w nocy. Budzi się 2 razy -raz na picie raz na butlę.
Po 2 tygodniach takiego jedzenia przybrał 400g.
Wcześniej przez miesiąc przybierał 200g.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
czerwona kartka
Awatar użytkownika

Jaś je nad ranem o 5... ale zmniejszam mu dawki żeby go całkiem oduczyć nocnego jedzenia
Przybiera na wadze 200 g miesięcznie i wcale to nie jest źle... najważniejsze, że idzie swoim centylem... :D

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
ZAKAZ HANDLU
ZAKAZ HANDLU

No moja Niclka tez je w nocy :( Budzi sie nawet po 5-6 razy z tym, ze u nas tkwi inny problem "smoczek" i po woli oduczam ja spania ze smoczkiem, zasypia z nim, ale pozniej w nocy jak go wypusci to staram sie jej juz nie dac go, ale czasem tak sie rozplacze ze musze go jej dac :( bo inaczej by sie obudzila :(

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

a moja dzis mnie zaskoczyla, poszla spac o 19.30 i spala do 7, poza tym sama odrzuca smoczek i nie chce z nim zasypiac, jakos zawsze to byl jej wrog, ale gdy jeszcze go ciagnela to w nocy sie wybudzala i musialam jej dac, teraz jak sie przebudzi zasypia sama :)
no ale nie ciesze sie na zapas zobaczymy co kolejne noce przyniosa, bo moje dziecie do nieprzewidywalnych nalezy :twisted:

Offline Wyświetl profil  

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 31 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1, 2

Forum ciąża

» Wszystko o dzieciach » Niemowlęta

Strefa czasowa UTC [letni]