Dzisiaj jest wt kwie 28, 2026 8:59 am

Forum ciąża

» Wszystko o dzieciach » Niemowlęta

Strefa czasowa UTC [letni]

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 41 ]  Przejdź na stronę 1, 2, 3  Następna
Autor Wiadomość
Awatar użytkownika

Mam zamiar kupić nianię elektryczną. Możecie mi jakś polecić? Jet tego tyle że nie wiem co wybrać.

Chyba nie było jeszcze takiego tematu, przynajmniej ja nie znalazłam

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

My mamy nianię firmy maxcom.
Jestem z niej bardzo zadowolona:
1.nie była za droga, zapłaciliśmy chyba 130 zł.
2.działa bez zarzutu. Ma wiele kanałów i kiedy nasza niania ściągała jakieś zakłócenia z innych urządzeń (albo niania albo walkie talkie) to po prostu zmieniliśmy kanał. Nadajnik jest na stałe przy łóżeczku, można zawiesić na ścianie. W zestawie jest zasilacz ale można włożyć baterie albo akumulatorki. My używamy zasilacza bo nadajnik jest ciągle w jednym miejscu. Ma regulację czułości - można ustawić żeby się załączał przy byle szmerze albo żeby dopiero przy płaczu, super sprawa. Bo już teraz nie biegam do sypialni kiedy mały tylko drgnie, kiedy za oknem przejedzie samochód tylko dopiero jak jakieś głośniejsze dźwięki załączą nianię.
3.Odbiornik jest zasilany akumulatorkami, były w zestawie razem z ładowarką. Trzymają bardzo długo ale tez ładują się długo bo ok 12 - 13 godzin. My załączamy ładowanie na noc ale moze się też ładować podczas normalnej pracy. Ma wygodny zaczep na pasek, mocny, przy normalnej pracy nigdy mi nie wypadł zza paska. Można ustawić żeby przy odbieraniu sygnału załączał się najpierw dzwonek - jak w telefonie, więc jak odkurzam to słyszę, jak wyjdę do innego pokoju to też słyszę.
4.Zasięg ma bardzo dobry, w domu sypialnię mamy na piętrze a w piwnicy pralnię i sygnał łapie bez zakłóceń. Jak wyszłam kiedyś do garażu też. Zresztą od któregoś sąsiada łapaliśmy sygnał ich niani a od dzieciaków sygnał z walkie talkie a bawiły się ponad 500 m od naszego domu :)
Nie wiem co jeszcze można o niej napisać... Może to, że czasem przydałaby się kamerka ;)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

nikt więcej nie używa niani elektronicznej?

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
1 żółta kartka

Ja mam Fisher Price, do dzis uzywamy,m bardzo polecam.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
.
Awatar użytkownika

Ja własnie tez się zastanawiam bo jak często jestem na wsi i chcę wyjść na pole to boję się że mała bedzie płakać jak sie obudzi i nikogo obok nie bedzie.. zastanawiam się nad nianią z philipsa bo jednak to dobra firma

Obrazek

Niania elektroniczna SCD465 zapewnia pewny odbiór w domu i w jego okolicy - zasięg w otwartym terenie do 200 m. Gdy dziecko wydaje dźwięki, wskaźniki uaktywniają się, nawet przy wyłączonej głośności. Sygnalizuje stałe połączenie pomiędzy nadajnikiem i odbiornikiem za pomocą wizualnych i dźwiękowych wskazań połączenia. Sygnalizuje konieczność naładowania lub wymiany baterii. Zasilane akumulatorowo, bezprzewodowe urządzenie monitorujące. Głośność odbiornika można regulować stosownie do sytuacji. Ciepłe światło zapewnia dziecku poczucie bezpieczeństwa.

* Najważniejsze cechyZasięg do 250 m.
* Cyfrowy system kontroli połączenia między nadajnikiem a odbiornikiem
* Cyfrowy Pilot tone = filtr zakłóceń
* Odbiornik z wbudowanym akumulatorem i ładowarką
* Wskaźnik wizualno - dźwiękowy poziomu sygnału, 4 kanały transmisji
* Lampka nocna w nadajniku dziecka

* Ciesz się swobodą użytkowania w całym domu i jego okolicy. Ładowany odbiornik pozwala na 12 godzin bezprzewodowej komunikacji w promieniu do 200 m. Urządzenie wykorzystuje również autoryzację sygnału cyfrowego.
*

* Pełen komfort psychiczny
* Minimalne zakłócenia z innych tego typu urządzeń
* Wskaźniki zaczynają świecić, gdy dziecko wydaje dźwięki.
* Sygnalizuje stałe połączenie pomiędzy nadajnikiem i odbiornikiem za pomocą wizualnych i dźwiękowych wskazań połączenia.
* Sygnalizuje konieczność naładowania lub wymiany baterii.
* Pełna mobilność w domu i wokół niego
* Zapewnia pewny odbiór w domu i w jego okolicy
* Zasilane akumulatorowo, bezprzewodowe urządzenie monitorujące
* Wygoda dla Ciebie i Twojego dziecka
* Głośność odbiornika można regulować stosownie do sytuacji
* Umożliwia regulację głośności odbiornika stosownie do sytuacji.
* Czułość nadajnika można regulować stosownie do sytuacji
* Kojący głos
* Ciepłe światło zapewnia dziecku poczucie bezpieczeństwa

Tuner/Odbiór/Transmisja
* Pasmo częstotliwości : 40,675-40,690 MHz
* Liczba sygnałów kontrolnych : 16
* Sygnał kontrolny : Cyfrowy
* Maksymalny zasięg : 200 m
* Liczba kanałów : 16
* Udogodnienia
* Automatyczne ostrzeżenie o wyjściu poza zasięg
* Wskaźnik ładowania akumulatora
* Wskaźnik niskiego poziomu naładowania akumulatora
* Wskaźnik zasilania
* Regulator głośności
* Moc
* Czas pracy na zasilaniu akumulatorowym : 12 godz.

Ale zawsze to inaczej jak ktoś z własnego doświadczenia doradzi coś, co dobrze działa w pomieszczeniu zamkniętym jak i w terenie ale niestety nikt nie chce doradzić

Myślałam też o Baby Monitor

Obrazek

ale zniechęcił mnie ten mały zasięg :/ 25 metrów to jak do kuchni czy do wc :/ a tam to napewno usłysze jak bedzie płakac

kochani pomóżcie znaleźć nam coś odpowiedniego co pozwoli nam by nasze dzieci były bezpieczne

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Zasięg 200m w otwartym terenie to wg mnie mało, obawiam się że w domu gdzie są ściany, sprzęty, sufity może słabo działać. Ale niech się wypowie ktoś kto używa tego modelu. My mamy MaxCom, polski produkt.
Zasięg do 2km.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
.
Awatar użytkownika

Ja własnie słyszałam że te co mają zasięg 200m lepiej działają od tych co mają 2km..

Mnie od miejsca gdzie w dzień spędzam czas jak mała śpi dzieli mnie 18m i jedna ściana wiec wydaje mi sie że ta niania co ma 200m sprawdzi sie bez problemu.. co wy o tym myślicie ??

z MaxCom znalazłam tylko taką ale szczerze według tego co piszą i jak wygląda to wydaje mi sie że to zwykła zabawka dla dzieci

Obrazek

Ja się poważnie zastanawiam nad kilkoma ofertami :

1: Cyfrowa, niania elektroniczna Babytalker 2000

BABYTALKER 2000 bazuje na najlepszej cyfrowej technologii, dzięki której zapewnisz dziecku bezpieczny sen. Urządzenie dostarcza bezpieczny i prywatne połączenie pomiędzy tobą a dzieckiem, wolne od jakichkolwiek zakłóceń. Wbudowane lampki nocen zapewnią dziecku spokojną noc!

*
Brak zakłóceń od innych urządzeń (takich jak inne jednostki do monitowania dzieci, telefony bezprzewodowe lub komórkowe)
*
Niezawodny odbiór z maksymalnym zasięgiem do 150 metrów
*
Sygnalizator świetlny alarmujący o dźwięku w pokoju dziecka
*
Lampki nocne w jednostce dziecka mające uspokajający wpływ
*
Zaczep do paska oraz smycz czynią z jednostki dla rodziców bardzo wygodne urządzenie
*
Urządzenie BABYTALKER 2000 dostarczane jest z pokrowcem podróżnym

Podstawowe funkcje:

*
Częstotliwość 1,880Ghz do 1,900Ghz
*
Komunikacja cyfrowa wolna od zakłóceń
*
Maksymalny zasięg wewnątrz: 50m
*
Maksymalny zasięg na na zewnątrz: 150m

Jednostka dla rodzica:

*
VOX
*
Alarm: zbyt wysoki poziom głośności jednostki dziecka
*
Ostrzeżenie: poza zasięgiem
*
Ostrzeżenie: niski poziom baterii
*
Typ baterii 2 x AAA (w zestawie)
*
Ładowarka
*
Możliwość zamocowania na ścianie
*
Zaczep do paska

Jednostka dla dziecka:

*
Ostrzeżenie: niski poziom baterii
*
Lampki nocne: 3 diody LED
*
Typ baterii 3 x AA alkaliczne
*
Zasilacz
*
Możliwość zamocowania na ścianie

Zestaw zawiera:

* Nadajnik
* Odbiornik
* 2 zasilacze
* Polska instrukcja obsługi oraz informacja o serwisie w Polsce - dodatkowo link do ściągnięcia instrukcji przed zakupem
* http://www.topcom.pl/downloads/userguid ... %20D104(10).pdf
* Zestaw podróżny
* Smycz

Produkt jest w 100% bezpieczny posiada wszystkie cetyfikaty bezpieczeństwa pozwalające na sprzedaż w krajach Unii Europejskiej.

Obrazek

2: BABYFON - PROJEKTOR - USPOKAJAJĄCA POZYTYWKA 3in1

zasięg - aż 300 metrów !!!! dwa kanały pracy !!!! czysty odbiór !!!
do wyboru trzy śliczne melodyjki - klasyczne kołysanki lub odgłosy natury
projektor wyswietla uspokajające obrazy na suficie
trzy niezależne tryby pracy tzn. można włączyć muzykę i światełka, same światełka lub samą muzyczkę i trzecia opcja : samą nianię
funkcja usypiania - niania wygrywa melodyjki i wyświetla obrazki na suficie a po kilku minutach sama się wyłącza
* delikatne światło
*regulacja głośności dźwięków
*wyświetlacz, który w sposób obrazowy pokazuje natężenie dźwięków w pokoju maluszka (bardzo praktyczne i wygodne rozwiązanie szczególnie, gdy w domu jest głośniej niż zwykle )
*wygodny zaczep pozwalający na noszenie niani przypiętej do swojego paska

http://img142.imageshack.us/img142/1035 ... 732xr6.jpg

3 : PORZĄDNA

ŚLICZNIE WYKONANA

ELEKTRONICZNA NIANIA

firmy Baby Ono

2 zasilacze + baterie - są w zestawie

Zasięg do 450m (na otwartej przestrzeni).

Przenośny odbiornik i nadajnik.

Lampka nocna.

Pozytywka z kołysankami.

Sygnalizacja aktywności dziecka - dźwiękowa i wzrokowa (migające diody).

Regulowana siła głośności odbiorka.

Praca nadajnika i odbiornika na 2 kanałach.

Kołysanka i lampka automatycznie włączą się, gdy maleństwo się obudzi (opcja).

W zestawie znajdują się baterie.

Elektroniczna niania łączy mamę i dziecko:
- między domem i ogrodem,
- między piętrami domu,
- na otwartej przestrzeni.

Obrazek

KTÓRA Z TYCH 3 byście poradziły ??[/img]

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

lol17 pisze:
Ja własnie słyszałam że te co mają zasięg 200m lepiej działają od tych co mają 2km..

Mnie od miejsca gdzie w dzień spędzam czas jak mała śpi dzieli mnie 18m i jedna ściana wiec wydaje mi sie że ta niania co ma 200m sprawdzi sie bez problemu.. co wy o tym myślicie ??

z MaxCom znalazłam tylko taką ale szczerze według tego co piszą i jak wygląda to wydaje mi sie że to zwykła zabawka dla dzieci

Właśnie taką mamy.
1. Działa bez zarzutu. Sypialnię mamy na poodaszu a ja mogę być w piwnicy czy na ogrodzie i słyszę co się dzieje u Małego. Z powodzeniem mogłabym wyjść do sklepu (żart oczywiście ;) ) bo na innym kanale niania łapała nam sygnał z walkie talkie którymi bawiły się dzieciaki i to dość daleko od naszego domu :)
2. Wygląd jak najbardziej mi odpowiada. Nadajnik msm w łóżeczku, jest z plastiku i wiem, że jak mały ją znajdzie pomiędzy maskotkami to krzywdy sobie nią nie zrobi.
A odbiornik mimo tego, że już nam kilka razy upadł działa bez zarzutu i nawet ryski nie ma :)

Cytuj:
Mam zamiar kupić nianię elektryczną. Możecie mi jakś polecić? Jet tego tyle że nie wiem co wybrać.

Mam taką, używam, sprawdza się więc polecam. :)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
.
Awatar użytkownika

Nie brałam w ogóle tej niani pod uwagę ale skoro polecasz to zastanowię się, dobrze by było też jakby ktoś kto uzywa niani żeby coś doradził i polecił lub poprostu powiedział cos o niej

toffi zdecydowałaś się juz na jakąś nianie ?? jesli tak to na jaką ?

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Dziwię się, że taki mały odzew jest na temat niań. Myślałam, że to bardzo popularne urządzenie... :roll: Gdyby było więcej opinii to zawsze lepiej by się wybierało...

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
.
Awatar użytkownika

No dokładnie własnie myslałam że większy odzew bedzie na ten temat a tu tylko Ty jestes nam pomocna :* w ogóle przeszukałam całe forum ale były tylko małe wzmianki lub pytania na które była 1 odpowiedź.. no nic poczekam jeszcze

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
.
Awatar użytkownika

KlaudiaM czyli w 100% polecasz tą nianię, bo dzisiaj będę zamawiać, a jakoś nie moge się do niej przekonac :P przez ten wizualny wygląd chyba :P

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

lol17 nie wiem czego oczekujesz od niani ;) Jeśli wygląd tak bardzo Cię razi to kup inną, Może wejdź na inne fora dla mam i tam poszukaj opinii..? Wypowiadając się tutaj miałam nadzieję, że odezwą się też inne mamy i będziemy miały przegląd tak jak z wózkami.

To co napewno mogę powiedzieć o naszej niani - jest niezawodna, mamy ją ponad pół roku, używana jest codziennie po kilka razy. Bateria trzyma długo - jedyny minus musi się ładować 12 - 14 godzin bodajże. No ale podczas ładowania może być włączona. Jak się dobrze ustawi czułość to wyłapie nawet delikatny szmer, ja mam ustawione teraz tak żeby łapała dopiero jak się Mały odezwie albo zapłacze ale jak był młodszy to miałam go stale na "podsłuchu" ;)
Nadajnik jest lekki więc Mały sobie nim nic nie zrobi, mam go włożonego do łóżeczka pomiędzy maskotki. Odbiornik ma zaczep do paska, mogę z nim wszędzie chodzić i łapie sygnał bez problemu, bez zakłóceń. Na jednym z kanałów łapaliśmy chyba przejeżdżających tirowców z CBradio więc zmienialiśmy na inny, wtedy łapaliśmy dzeci z Walkie Talkie i dopiero na 3 kanale mamy spokój, żadnych zakłóceń :) Więc super, że jest taka możliwość zmiany kanałów.
Nie ma dodatkowych funkcji typu melodyjki, wyświetlanie obrazków, kamera ale mnie to nie było potrzebne. Szukałam nedrogiej ale dobrze działającej niani. A producent jest z Tychów więc w razie czego nie miałabym daleko z reklamacją. Moje obawy były niepotrzebne bo działa naprawdę bez zarzutu.
My jesteśmy bardzo zadowoleni, życzę Wam trafnego wyboru :)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
.
Awatar użytkownika

Wczoraj ją zamówiłam :D będzie co ma byc, w sumie myslałam tez nad innymi ale trudny wybór a no i tez nikt nic nie chciał doradzic :( kupiłam tą bo w sumie nie potrzebuje bajerów, potrzebuje tylko wiedziec co u mojego skarba a Ty przedstawiłaś mi swoją nianię jako najlepszą :) czekam na transport :P dzieki wielkie za pomoc, mam nadzieje ze sie bedzie sprawdzac :) dam znać jak będę miała ją wykorzystać na wsi /:)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

ZDECYDOWANIE POLECAM

nianię formy DORO

to firma która specjalizuje się w produkcji sprzętu w stylu radia CB
jest super - ma bardzo dobry zasięg (co ważne)

wszyscy nasi znajomi mają tą własnie nianię

kosztuje ok 190 zł - w allegro

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

ja używam H+H kupiłam ją w PLUSIE za niecałe 80zł. zasięg 200m, czujnik na ruch i dźwięk

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Niania DORO - wg instrukcji ma zasięg 3 km
nie sprawdzałam, ale nie wiem

moim zdaniem wazne zeby miała jak najlepszy w praktyce zasięg, bo przydaje się też czasami na wyjazdach itp

Offline Wyświetl profil  

Tytuł: niania

Hejka
Ja dopiero teraz kupuję nianię a moje dziecko ma już ponad 5 lat.
Ale kupuję krótkofalówkę z funkcją niani. Mamy teraz psa i muszę z nim wychodzić na dwór ok. 5 rano dziecko śpi ale drżę o niego jak jestem z psem na dole. Długo wybierałam bo zależało mi na dużym zasięgu conajmniej 800 m i na tym by móc się porozumieć z dzieckiem w razie czego on też może porozumieć cię ze mną.
Dodatkowo fajna sprawa np. do lasu czy na wakacje.
pozdrawiam
Monika

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Ja dostałam nianie jako prezent z okazji narodzin dziecka w mega komplecie Aventa. Niania też firmy Avent, model SCD 480. Bardzo dobrze spełnia swoja funkcje, nie ma zakłóceń. Zasięg 200 m w zupełności u nas wystarcza. Można zasilać poprzez baterie lub podłączyć do prądu. Póki co działa niezawodnie, a Avent to uznana jakościowo marka więc mam nadzieję że w tym przypadku nie będą narażać swojej marki na utratę reputacji :) więc ze swojej strony mogę polecić. Nie będę wklejać danych technicznych czy zdjęcia bo to wszystko można w necie znaleźć np. tu: http://junior.euromall.pl/product-pol-1 ... D-480.html

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
.
Awatar użytkownika

Ja tak jak wyżej pisałam mam maxcom i jestem z niej mega zadowolona zasięg 2km świetnie sie sprawdza i jest niezawodna jak za tą cenę, polecam wszystkim którzy decydują się na nianię:)

Offline Wyświetl profil  

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 41 ]  Przejdź na stronę 1, 2, 3  Następna

Forum ciąża

» Wszystko o dzieciach » Niemowlęta

Strefa czasowa UTC [letni]