Dzisiaj jest ndz maja 17, 2026 12:26 am

Forum ciąża

» Forum ogólne » Testujemy, kupujemy

Strefa czasowa UTC [letni]

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 3189 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8 ... 160  Następna
Autor Wiadomość
 Tytuł:

-Agula- pisze:
Aaliyah pisze:
Ja nie wyobrażam sobie wózka bez pałąka, nie zapinamy Kingi pasami bo nie próbuje z niego wstawać, trzyma się pałąka i jest zadowolona że nie jest ograniczona pasami. Chicco ct 04 ma większe koła niż ct 05 i do chicco ct 05 nie można dokupić pałąka bo spacerówka jest przeznaczona dla starszych dzieci które już go nie potrzebują

Zgadzam się z tym :wink: Na wózku jest napisane, że jest przeznaczony dla dzieci od 6 miesiąca, ale jak dla mnie to bzdura.

Moim zdaniem ten wózek jest ok jeśli tylko dziecko dobrze siedzi. A czy chicco ct04 ma sztywniejsze podparcie pleców? Nie sądzę biorąc pod uwagę, że składa się jak parasolka.

Znalazłam coś takiego

UWAGA - W ZWIĄZKU Z LICZNYMI PYTANIAMI INFORMUJEMY, ŻE DO WÓZKÓW Chicco Ct 0.5 NIEMA MOŻLIWOŚCI ZAINSTALOWANIA PAŁĄKA, PONIEWAŻ WÓZEK W TYM MOMENCIE STRACIŁBY EUROPEJSKI CERTYFIKAT JAKOŚCI I BEZPIECZEŃSTWA.

ZAPEWNIAMY, ŻE PREZENTOWANE WÓZKI SĄ STABILNE I BEZPIECZNE (CO POTWIERDZAJĄ STOSOWNE CERTYFIKATY) I NIE WYMAGAJĄ DODATKOWYCH ZABEZPIECZEŃ.

Nie rozumiem tylko w jaki sposób wózek straciłby europejski certyfikat? stałby się przez to mniej bezpieczny? Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

EWUSIA Szymek też dobrze siedzi, zresztą już raczkuje i podciąga się przy meblach... w wózku też siedzi dobrze, ale mi nie o to chodzi... Ja może jestem troszkę za bardzo przewrażliwiona, wydaje mi się, że dziecko minimum do roczku powinno leżeć ma sztywniejszym oparciu. My też już byliśmy z tym wózkiem na festynie, zapakowaliśmy do auta i heja :D (spacerówka z wózka wielofunkcyjnego ledwo się mieści do bagażnika :roll: ) Szymek spał w wózku, jadł jak siedział i było ok :D

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Z tym certyfikatem to jakaś ściema, wózek chicco ct 04 jest sztywniejszy i ma dodatkowo wkład pod główkę i plecki maluszka i podnóżek ma dłuższy, większe koła, jest po prostu lepszy od chicco ct 04 zwłaszcza dla maluchów

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
1 żółta kartka
Awatar użytkownika

-Agula- pisze:
I jeszcze jedno... żeby złożyć wózek trzeba mieć dwie ręce wolne, więc dziecko musi samo stać w tym momencie... przynajmniej ja nie potrafię zrobić tego jedną ręką :roll:

Ja skaldam z mlodym na reku - znaczy sie jedna reka . Najpierw stopa podwazam ten 'cycek' ktory jest po srodku (wystarczy troche podwazyc) , a potem naciskam stopa ten 'cycek' boczny i jednoczesnie pcham wozek do dolu . No nie wiem czy rozumiesz ? :lol: :lol: :lol: :lol:

Ja parasolki uzywam sporadycznie , no bo tak jak pisalyscie to jednak wozek , ktory jest skladany i siedzisko nigdy nie bedzie tak twarde i sztywne jak w normalniej spacerowce . Mi to nawet nie chodzi o plecki co o to na czym dziecko siedzi . Moj syn mimo , ze dosoknale siedzi sam , sam siada , plecki ma sztywne i proste , to jednak w parasolce siedzi jakos tak dziwnie :roll: No ale czasami trzeba .

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

elwira zrozumiałam :roll: :lol: :lol: A ty masz taki sam wózek? Bo u mnie trzeba taką rączkę na środku pociągnąć do siebie ( w tym czasie muszę drugą ręką przytrzymać wózek), wcisnąć taki guziczek powyżej tej rączki (to robię kciukiem), a później tą rączkę ciągnąć do góry, w międzyczasie naciskając stopą tą boczną stopkę :roll: Zrozumiałaś??? :roll: :lol: Jak dla mnie tragedia, może później wózek się rozrusza, to będzie mi łatwiej.. albo po prostu nabiorę wprawy :lol: :lol:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
1 żółta kartka
Awatar użytkownika

Łe ... to ja ma inny :lol: :lol: :lol: Ja ma graco . Tam wystarczy zrobic tak jak pisalam . No ja myslalam , ze wszystkie maja podobny system skladania :lol: :lol: :lol: A tu ku ku !!! :lol:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

A mi ct05 pasuje. Patrząc na Oskarka nie widzę aby Mu było niewygodnie. Na ct04 nie zdecydowałam się bo zależało mi na lekkim wózeczku na letnie spacery bez męża. Na zimę wracamy do starej spacerówki ze względu na większe koła.
Aaa i ze składaniem wózka nie mam problemu :wink:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

ct o4 tez jest lekki ja sobie chwalę ;) Dlatego go kupiłam też szukałam lekkiego bo z dwójką dzieciaków i bez męza nieraz byłoby mi ciężko ;) i ze składaniem tez nie mam najmniejszych problemów ;) :lol: 8)

Aaliyah będziesz swoim jeżdziła również zimą :?:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Ale nie jest tak lekki jak ct05. Jakbym chciała dźwigać 10-cio kilowy wózek to jeździłabym nadal swoim smartem :roll:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Ja jak kupowałam wózek zrobiłam sobie listę czego oczekuję od spacerówki, a było tak:

1.lekki :!: Dla mnie sprawa najważniejsza. Dźwiganie na II piętro mojego 14 kilowego wózka mnie wykańczało...
2. Regulowany podnóżek i siedzenie rozkładane minimum do pozycji półleżącej
3. Kosz na zakupy
4. Cena :lol: :lol: (max. 300zł)

No i według tego szukałam. Czasami już byłam zdecydowana na inny, ale przeważnie właśnie ta waga mnie dobijała.Chicco ct04 jest cięższy o ok. 3 kg, a dla mnie to dużo. No, ale każdy z nas ma inne wymagania względem wózka :wink: Więcej o wózku będę mogła napisać jak już będę go używać codziennie, czyli na wiosnę :lol: Aaaaa... no i to składanie musze poćwiczyć :evil:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
1 żółta kartka
Awatar użytkownika

Ewusia ... no ja jakos wielce tez nie biadole ! ale jednak tam jest po prostu szmata pod tyleczkiem , a w normalnej spacerowce to insza inszosc :lol: :lol: :lol:

Co do wagi to ja tez uwazam , ze jak czlowiek musi nosic , to kazdy kilogram jest wazny . Niby sie wydaje , ze co to za roznica 6 , a 8 kg . Ale jak czlowiek wezmie sobie do reki dwie torebki cukru , to sobie uswiadamia jaka to roznica :lol: , a dzieci beda coraz ciezsze , anie lzejsze :lol:
Moj wazy 6 kg .

opcja zmien
Wozek wazy 6 , nie dziecko :lol: :lol: :lol:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Mama79 zimą też będę jeździła tym wózkiem ;)

Dla mnie ten wózek nie jest ciężki poprzedni głęboki ważył 16 kg :lol:
Kupiłam ct 04 bo według mnie ct 05 nie nadaje się dla niemowlaka, ale każdy kupuje taki wózek jak chce ;)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Mam pytanie- a co ct04 ma pod tyłeczkiem? :wink: Nie sądzę aby był sztywny. Nie ma takiej możliwości. Jedynym plusem (moim skromnym zdaniem) jest ta dodatkowa wkładka pod główkę.
A różnica w wadze jest dość znacząca. Ct04 waży 9 kg a Ct05 niewiele ponad 6. Dodać do tego należy wagę dziecka (w moim przypadku ponad 10 kg) i ewentualne zakupy i robi się ciężko.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

ja mam xlandera xa wazy 9,5 kg, ale nie wnosze go tylko wjezdzam na tylnich kolkach i idzie mi to sprawnie bo ma swietnie wywazone tylnie kola, poza tym skretne kolka, wygodny jedna reka mozna prowadzic, duze kola, wiec na zime styknie, poza tym nie do zdracia :) takiego wozka szukalam i taki mi odpowiada i taki tez polecam :)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Pewnie że nie może być sztywny bo się składa jak parasolka, różnice w wózkach widac gołym okiem i w cenie ;)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Aaliyah nie będę z Tobą dyskutować o wyższości ct04 nad ct05. Mi pasował taki i taki wzięłam i to nie dlatego, że był tańszy. Zapłaciłam za niego w sklepie tyle ile kosztował by mnie na allegro ct04.
Chodzi mi tylko o to, że skoro ten"droższy-lepszy" też składa się jak parasolka to nie jest taki idealny dla niemowlaków jak próbujesz udowodnić.
To tyle w tym temacie.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Chyba nie będziemy się kłócić o wózki :?: :!: :twisted:
Na pewno dla każdej z Nas nasz wózek najlepszy :)
Ja zachwalam tak jak Aaliyah ct.04 i juz ;) Na prawdę sprawdził się u mnie i już... i moim zdaniem zdecydowanie mniej przypomina laskę niz ct.05 ale podkreślam to moje zdanie..... ;)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Ależ ja nie mam zamiaru niczego udowadniać, po prostu ct 04 jest lepszy od ct 05, wózków jest całe mnóstwo i każda mam kupuje taki jaki jest dla niej najbardziej odpowiedni

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Aaliyah pisze:
Ależ ja nie mam zamiaru niczego udowadniać, po prostu ct 04 jest lepszy od ct 05, wózków jest całe mnóstwo i każda mam kupuje taki jaki jest dla niej najbardziej odpowiedni

dokładnie 8)

Coś forum nie było więc przepraszam nie wiem jakim cudem poszły mi 2 te same posty.......

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

coś forum szwankuje, już usunęłam zbędny post ;)

Offline Wyświetl profil  

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 3189 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8 ... 160  Następna

Forum ciąża

» Forum ogólne » Testujemy, kupujemy

Strefa czasowa UTC [letni]