Dzisiaj jest ndz maja 17, 2026 4:33 am

Forum ciąża

» Forum ogólne » Testujemy, kupujemy

Strefa czasowa UTC [letni]

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 1322 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34 ... 67  Następna
Autor Wiadomość
 Tytuł:

czy ten twister - Baby Smile i Atlantic - Baby Design wypadają gorzej niż x-lander? Generalnie sa b. podobne...
Widziałam w paru postach, że jest juz kilka posiadaczek x-landera, prosze o opinię jak się sprawują wózeczki?

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

a może któraś z Was testowała lub zna opinie z drugiej reki o x-landerze x-go? stelaz jest lżejszy, tylko nie wiem czy te małe kółeczka będa wytrzymałe...?

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

mnostwo czasu spedzilam czytajac posty o wozkach nie tylko na tym forum i wyrobilam sobie juz zdanie o quinny buzz i mutsy. ostatnio natknelam sie na wozek JANE slalom pro i z postow wynika ze wozek nie ma raczej wad. czy ktoras z was ma ten wozek lub znalazla cos na jego temat. interesuje mnie wymiary gondoli i czy dobrze sie prowadzi a takze awaryjnosc.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

no tak.. od rana siedzę przy komputerze i zaorałam juz chyba wszystkie fora o wózkach... aktualne typy to Mikado Oxford i x-lander xa...
muszę tylko obejrzeć Oxford na żywo, opinie o nim są nawet korzystne - przy takiej cenie
Czas juz nas goni więc decyzja musi zapaść w ciągu kilku dni

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

ja mam volanta3 i tak: gondolka sprawdziła sie na 200%,natomiast spacerowka pozostawia duzo do zyczenia, gdy dziecko jest odwrócone do m nie tylem a torba jest bardzo zapakowana to wozek staje sie wywrotny,pozatym gondole sie fajnie wnosilo a spacerowke ciezko nawet na 1 pietro,pozatym ciezko wiechac trojkolowcem pod podjad taki na dwa kola...ogolnie jestem zadowolona,ale szukam spacerowki...

dajcie namiary na jakies lekkie spacerowki,z siedziskiem rozkladanym na plasko,regulowanym podnozkiem,barierka,latwe skladanie(najchetniej jak parasolka) i raczka do noszeniu po zlozeniu...
dzieki

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

no właśnie... trochę się obawiam przy trójkołowcu tego o czym pisze ryba1548, ktoś ma może podobne albo wręcz odwrotne doświadczenia?
Czy maluszkowi w takiej spacerówce 3 kołowek jest wygodnie? I jak jest z tymi podjazdami i ewent. wywrotnością ??
:(( juz nie mam siły do tych wózków

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Eloonka, jak sie martwisz o wywrotnosc, to pewnie z Mikado Oxford zrezygnujesz. My testowalismy wywrotnosc w sklepie niezaladowane trojkolowce: Volant i Speedi byly OK, a Oxford byl niestabilny. Az mu to mialam za zle, bo mial dobra cene, byl lekki i wygladal na wygodny, ale zdyskwalifikowala go niestabilnosc. A skoro Volant przy nim byl stabilny, a Ryba pisze ze po zaladowaniu nie jest, to ten Oxford jest ryzykowny...

Ryba, a Volant z samym dzieckiem nie jest wywrotny? Chodzilo Ci o zaladowana torbe pod wozkiem czy wieszana na raczce? Masz pompowane tylne kola?

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Asia - dzięki za informację... wracam do opcji z 4 kołami.
Swoją drogą nIezła udręka z tymi wózkami :( jeszcze mi się tylko po nocach nie śnią...

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

ja mam wozek wielofunkcyjny, teraz marze o zmianie na spacerówke ciut lzejsza od mojego potwora i chodzi mi o cosik bardziej skretnego. Dodatkowo jeszcze wiem ze szukam czegos co latwo zmiesci sie w bagazniku nawet malego samochodu. Strasznie mi sie podoba CHICCO CT 0.4

Obrazek

Czy Któraś z Was miala może do czynienia z tym wózkiem i może cosik o nim napisac :?:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

nooo tak... już mi się snią .... koszmary wózkowe ;)
pojawił się następny typ - Driver 4XL
eehhh....

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
1 żółta kartka
Awatar użytkownika

Eloonka My mamy ATLANTICA i jestesmy zadowoleni ... :wink:

Obrazek

66-57,6-55 kg

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

pragnąca szczęscia - dzięki!! to juz jakieś światełko z tunelu:)

a mogę prosić o parę szczegółów - np. czy jest wykonalne wypinanie gondoli ze stelaża z malenstwem w srodku, dość szeroki rozstaw tylnych kół - czy nie ma problemu żeby zmieścic sie w drzwiach?, inne Twoje spostrzeżenia na plus i minus dla wózka, składanie stelaża, rozmiary są znośne?
Rozumiem, że testujesz właśnie gonolę z malutką córunią? :)

Oglądałam Atlantica w sklepie, ale obsługa była taka "ciężka" ze dowiedziałam sie niewiele i wyraźnie byla im nie na rękę moja dociekliwość, a nie kupię mojej córci wózka w ciemno...

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

qrcza-k pisze:
ja mam wozek wielofunkcyjny, teraz marze o zmianie na spacerówke ciut lzejsza od mojego potwora i chodzi mi o cosik bardziej skretnego. Dodatkowo jeszcze wiem ze szukam czegos co latwo zmiesci sie w bagazniku nawet malego samochodu. Strasznie mi sie podoba CHICCO CT 0.4

Obrazek

Czy Któraś z Was miala może do czynienia z tym wózkiem i może cosik o nim napisac :?:

Z TEGO CO SIE ORIENTUJE TO NIE ROZKLADA SIE OPARCIE ZUPELNIE NA PLASKO A OGOLNIE JEST SUPER:) MOJA KOLEZANKA WLASNIE NA TAKI ZMIENILA.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

pat 79 pisze:
mnostwo czasu spedzilam czytajac posty o wozkach nie tylko na tym forum i wyrobilam sobie juz zdanie o quinny buzz i mutsy. ostatnio natknelam sie na wozek JANE slalom pro i z postow wynika ze wozek nie ma raczej wad. czy ktoras z was ma ten wozek lub znalazla cos na jego temat. interesuje mnie wymiary gondoli i czy dobrze sie prowadzi a takze awaryjnosc.

Czy moge poznac twoje zdanie na temat BUZZ'a, bo własnie chcę go zakupić??

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
1 żółta kartka
Awatar użytkownika

Qurczak ja palnyje taki sobie kupic , a wlasciwie mojemu synkowi :lol: Prawda , ze nie rozklada sie calkiem na plasko , tylko do takiej pozycji połleżącej , ale mi to nie przeszkadza , bo ja planuje ten zakup gdzies za miesiac , poltora , wiec taka pozycja bedzie juz wystarczajaca . a wozek w sklepie wyprobowywalam i prowadzi sie super , ma wysoko raczki (dla nas wazne bo moj maz ma prawie 2 metry) , no i ma ten spiworek i folie w komplecie i jest fajny i juz !!!! :lol: :lol: :lol: Ja go kupuje !

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
1 żółta kartka

Witam wszystkie mamy!
Prześledziłam całe forum. Niestety nadal nie wiem co kupić.
Mój synek urodzi się w połowie sierpnia. Nigdy bym nie przypuszczała, że wybór wózka jest tak ciężki.
Postawiłam sobie kilka warunków przy zakupie wózka ale to chyba i tak nie będzie takie proste.
Dlatego zwracam się do Was - POMÓŻCIE !!!!!!!!!! :shock: :shock:
Przy wyborze wózka mam 3 opcje:
1) na początek zakupić sam stelaż z gondolą - oczywiście gondola do zamontowania w samochodzie (tańsza opcja a później dokupić tylko do stelaża wkład spacerowy)
2) spacerówka (dla dziecka od narodzin) + fotelik
3) wózek trójfunkcyjny (gondola, spacerówka i fotelik)
Ale to jeszcze nie wszystko. Mieszkam na 3 piętrze i wózek będę musiała wnosić i znosić sama, więc na pewno lekki stelaż. Gondolka przydałaby się duża i ewentualnie regulowane oparcie. Do tego jeszcze przekładana i regulowana rączka. Mały po złożeniu i duży kosz na zakupy.
:P :P
Pewnie jestem bardzo wymagająca. Ale wybieranie wózka doprowadza mnie do ciężkiego stanu. Sama nie wiem czy się śmiać czy płakać.
Może macie jakieś pomysły :?:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

volant z samym dzieckiem nie jest wywrotny...mam pompowane tylne i przednie kola(maz wlasnie wczoraj pierwszy raz pompowal),bo to jest taki 3-4kolowiec,z przodu kolo jest podwojne...
a chodzilo mi o torbe zawieszona przy raczce...

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

ten chicco ct 0 4 widziałam na zywo. bardzo fajny wózio plusem są duze koła.
mi natomiast bardzo podoba sie mclaren Tecno XT - tylko kurcze troche drogi....
Obrazek
Shot at 2007-06-26

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

elwira pisze:
Qurczak ja palnyje taki sobie kupic , a wlasciwie mojemu synkowi :lol: Prawda , ze nie rozklada sie calkiem na plasko , tylko do takiej pozycji połleżącej , ale mi to nie przeszkadza , bo ja planuje ten zakup gdzies za miesiac , poltora , wiec taka pozycja bedzie juz wystarczajaca . a wozek w sklepie wyprobowywalam i prowadzi sie super , ma wysoko raczki (dla nas wazne bo moj maz ma prawie 2 metry) , no i ma ten spiworek i folie w komplecie i jest fajny i juz !!!! :lol: :lol: :lol: Ja go kupuje !

Elwira Bardzo dziekuje za info. W sumie moja połowka tez do niskich nie nalezy bo ma 191 i tez musze szukac takiego wozka co by sie nie garbil prowadzac wózek. Co do oparcia w koncu to m byc spacerowka a nie wozek głeboki, za jakis czas i Oliwka bedzie juz samodzielnie siadac i bedzie jak znalazl. Najbardziej tez mi zalezy na duzych kolach bo niby miueszkam w wielkim miescie ale porzadnych chodnikow czasem nie uraczysz...Dziekuje ze mnie przekonłas, teraz to na 100% sobie znaczy Oliwce go kupie...
Dagi mnie tez sie podobaja te wózki ale maja malutkie kola i ta cena powala...

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

A mi najbardziej podobają się bebe car tracer, tylko troche drogi..
czy ktoś go ma?

[*]23.07.2010 8tydz.

Offline Wyświetl profil  

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 1322 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34 ... 67  Następna

Forum ciąża

» Forum ogólne » Testujemy, kupujemy

Strefa czasowa UTC [letni]