Dzisiaj jest pt paź 03, 2025 12:17 am

Forum ciąża

» Forum ogólne » Testujemy, kupujemy

Strefa czasowa UTC [letni]

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 351 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 ... 18  Następna

Jakich pieluszek używacie?
Pampers 60%  60%  [ 252 ]
Huggies 20%  20%  [ 84 ]
Tetrowe 1%  1%  [ 6 ]
Inne 19%  19%  [ 80 ]
Liczba głosów : 422
Autor Wiadomość
 Tytuł:
Awatar użytkownika

Teściowa próbowała mnie do tetry przekonać ale nie ma sensu tacić czsu pieniędzy i wody na ich pranie,gotowanie,prasowanie........My używamy pampers lub huggies i są super!Nie odparzają pupki!Ale co do odparzania to chyba od dziecka zależy jaką ma skóre!

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Dla mnie pampersy. Kupiłam jedno opakowanie happy i żałuję. Po nocy (a w nocy nie zmieniam pieluchy żeby dziecka nie wybudzać) galaretka wychodzi z nich i cała pupa dziecka jest tym oblepiona

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

jak narazie tylko Pampersy

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Najpierw używałąm papmersów 1 i2 potem hugissy super flex 2 no i mam juz 3 ( hugisy kupiłam tylko dlatego,że były w mega promocji). Z jednych i drugich jestem zadowolna i chyba po prostu skończę tehugiisy 3 i zobaczę jakie są pampersy 3 i wtedy zadecyduję :wink:
A co do tetry to używam jej tylko i wyłącznie przy odbijaniu po jedzonku mojej córci, bo bardzo ulewa i mi starzy pranie i prasowanie tych pieluch.
Moja teściowa nazwała nas burżujami, bo nie używamy tetry tylko jednorazówek :wink: ale co tam :D niech jej będzie jestem burżujem :lol: :lol: :lol:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

magdulka! ja też używałam pieluch tetrowych do odbijania Andrzeja....bo ulewał tak,że szok (teraz na szczęście to powoli przechodzi)..i wystarczało mi wyprasowanie tych z odbijania....kiedyś liczyłam koszty użytkowania tetry....woda,energia (jak dziecko sika w tetre trzeba pieluchy wygotować..a program na 95' jest najdłuższy czyt.najdroższy)..potem proszek..czas na rozwieszenie, energia na prasowanie i czas na wyprasowanie....a kiedy odpocząć...i zająć się Maluchem... :?: :shock: :?:

magdulka nie jesteś burżujem...Ty jesteś normalna :lol:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Dziewczyny ja tez od początku tylko pampers.
cały czas jedynki mimo ze Marcel ma juz prawie trzy miesiace i wazy pewnie kolo 7 kilo. (po skonczeniu miesiaca wazyl 5 kilo)
Narazie nie zmieniam bo sie miesci a jedynki dobrze chlona rzadka kupke - a ja karmie piersia wiec kupki sa wodniste.
zastanawiam sie tylko co zrobie jak sie w jedynki nie bedzie miesci;.

Ostatnio z ceikawosci zalozylam mu nr2 - i o zgrozo kupka prawie wyplynela no i byl obsrany prawie po pachy :lol: :lol: :lol:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
1 żółta kartka

tylko pampersy ( 4 ),a tetra tylko pod pródkę podczas jedzenia :lol:

Obrazek

Obrazek
+euthyrox, eltroxin, diane35, selen

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

A ja różnie. Na początku tylko pampers, a teraz na zmianę z bella.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

ja uzywam huggies bo nic nie wycieka a z pampersem roznie to bywa.myslalam ze moze 2 sa za male wiec kupila 3 ale tamte sa za duze a huggiski 2 sa idealne nic nie wycieka.
ps.u mnei w sklepach huggis super flex sa drozsze od pampersow

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

A u nas na odwrot: jak uzywalam huggiesow( tych z disneyem) synek mial caly czas mokre spioszki. Teraz uzywam tylko pampersow i nic nie wycieka

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Dziewczyny a kr=tore wedlug was sa lepsze na rzadkie kupki - poza 1 pampersa :lol: :lol: bo my musimy sie przerzucac juz na wieksze a kupki wiadomo jak na (.)(.) ........ :wink:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

moim zdanie ani pampers 2 ani huggies 2 nie wchlona juz tak kupki jak pampersy 1(maja ten specjalny wklad wciagajacy rzadkie kupki)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

koleżanka w prezencie przywiozła mi mega pake bella....są beznadziejne, pupa całą mokra...ostatnia kupka wyleciała...nie kupie nigdy...

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

cześć dziewczyny, ja na początku używałam pampersy 1 i huggiesy 1 byłam zadowolona, potem 2 obu firm ateraz jak kupiłam 3 pampersy które miały chronić pupkę przed wilgocią i mają dodatkowa wkładkę żeby nie było nie miłych zapachów to wszystko lipa bo pupcia mokra nawet jak niunia zrobi troszkę i śmierdzi z nich jak nie wiem co, a teraz kupiłam Rossmana i jestem zadowolona- cenowo wszystkie podobne ale najważniejsze żeby były dobre i nie podrażniały pupki.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

mój po pampersaćh ma takieeeeeeeeeee odparzenie że nie możemy tego wyleczyć.
mamy teraz huggissy 3 i jest super używamy też czasami Happy 1

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

My cały czas używaliśmy Pampersów,ale zawsze mnie korciły hugesy. No i ostatnio kupiłam huges super flex.No i jestem na siebie wściekła.Są mniej delikatne. Tę "falbankę przy nóżkach mają saztywną a gumki wcinają się w pachwinki. Mój Synek w tych pieluszkach ma takie "pogniecione" ciałko. A ja kupiłam ich coś koło 80 sztuk :evil: IDIOTKA

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Po urodzeniu używałam Pampersy (te co chłoną kupy :D), a potem na zmianę Pampersy i Happy (co akurat udało się kupić w sklepie pod blokiem). Ale teraz zdecydowanie wolę Happy. Pampersy w ogóle rozmiarowo nie pasują (kupuję do odpowiedniej wagi i są za małe), śmierdzą mi jakoś i po nocy Paweł budzi się mokry. Z Happy nie mam żadnych problemów, ani zmiętolonych ud (jak zdarzyło się od Pampersów), ani mokrego łóżeczka.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

ja używałam pampersów newborn 1 (2-5 kg) i huggies 1 bardzo dobre delikatne mięciutkie lepsze nawet niż pampersy 1, moim zdaniem im dalej tym gorsze są te pieluszki, teraz używamy 3 ale Rossmanna 68 szt za 32 zł naprawdę jestem z nich zadowolona nic się z nimi nie dzieje, Julka nie ma mokrej pupci jak bardzo nasiusia a jak kupiłam huggiesy classic to do kitu-zbijają sie w kroku, zaś Pampers baby activ 3 -przereklamowane wystarczy że zrobi raz siusiu to od razu czuć moczem (to co reklamują to wszystko odwrotni mokra pupa i wyczuwalny zapach moczu). A tak naprawdę ceny są porównywalne, ja przeliczałam jak wychodzi za sztukę.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

ja uzywalam 1 i 2 pampersow,
a potem 3 to juz huggiesy,
bo z nich nic nie wycieka,
a w pampersach tak bylo niestety...

http://www.olka.upd.pl

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

ja od samego poczatku uzywam pampersow i huggisow. nigdy nim mi nie wylecialo, nigdy mala nie byla przesikana, nigdy lozeczko nie bylo mokre w sumei nigdy nie malysmy zadnej wpadki. wiec teraz mysle dlaczego tyle mam mialo problemy z pampresami, czyzby te ktore ida na polski rynek byly gorzej wykonane :shock:
na noc zakladam malej huggisy bo bardziej chlona a do tego nie budze ja na zmiane, a w dzien nosi pampersy bo sa bardziej miekkke. jestem zadowolona i wyglada na to ze bede musiala na urlop sie niezle obladowac bo ceny w kraju takie ze az mi sie zimno zrobilo. to niesprawiedliwe artykuly dzieciece powinny byc duzo tansze :twisted:

aniolek 2009*

Offline Wyświetl profil  

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 351 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 ... 18  Następna

Forum ciąża

» Forum ogólne » Testujemy, kupujemy

Strefa czasowa UTC [letni]