Dzisiaj jest ndz maja 17, 2026 3:32 am

Forum ciąża

» Forum ogólne » Testujemy, kupujemy

Strefa czasowa UTC [letni]

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 1322 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24 ... 67  Następna
Autor Wiadomość
 Tytuł:
Awatar użytkownika

Hannah: koniecznie pokaż nam ten wózek :D Już w innym temacie to pisałam, ale teraz jestem jeszcze bardziej ciekawa, jak wygląda :P
No i jak z tymi kołami, bo mój focus ma :wink:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

bolder nie ma uszu :?: to po cholerę te kieszenie są :evil: że też nie przyjrzałam się w sklepie :evil: ten polar to mnie nawet nie wnerwił, więc jakoś go zniosę :D

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Bolder nie ma uszu. napisałam maila do implastu z pytaniem i właśnie dostałąm odpowiedź. z reszta same zobaczcie:

"Pani Basiu,
Wózek Bolder nie posiada pasków do przenoszenia gondoli ale posiada uchwyty( otwory do przenoszenia) po obu stronach w gondoli.
Pozdrawiam
Joanna Lange
P.P.H. IMPLAST"

i nadal nie do końca rozumiem jak my niby mamy ta gondolkę nosić?? bo co mi po jakiś dziurach z boku!! :evil:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

po tym co piszecie coraz bardziej odechciewa mi sie bodera :?

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

mitosia w pełni Cię rozumiem... bo ja też bardzo chciałam boldera, ale bez tych uszu to wnosząc np gondolkę do domu nie ma nawet jak drzwi otworzyć, bo obie ręce zajęte :? co za durny pomysł z tymi "otworami" :!: :!: we wcezśniejszych modelach były uszy i wszyscy byli zadowoleni, a teraz zmieniają z lepszego na gorsze zamiast odwrotnie.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

a mnie nie odpisali jak sie pytalam o dodatkowa wkladke zastepcza zamiast tego polarku :evil:
szkoda chociaz ja juz jestem zdecydowana ogladnelam z 20 wozkow i tylko ten wydal mi sie sensowny
oczywiscie nie wlaczam do moich porownan ani mutsy ani quinny bo u mnie nie ma takich wozkow (za drogie jak na sciane wschodnia :wink: )

widzialam w gazecie super wozek playmoon ale nawet nie wiem ile kosztuje bo nikt go nie sprzedaje u mnie jeden sklep dzwonilam 10 razy i mowili ze nie wiedza :? nie ma to jak zadowolenie klienta czulam sie zlekcewazona i na pewno nic tam nie kupie

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Tak jak wspominałam, zakupiłam wózek Deltim Fokus z dodatkami, ale ponieważ na stanie nie było już <bo to kolekcja 2006>, to dostałam dokładnie to samo, ale wózek już nie Fokus a Puma i kolory inne <kolekcja 2007>. Swoją drogą trochę mnie zadziwia, że nawet w wózkach panuje moda, kolekcje, sezony, etc.
W komplecie mam oczywiście gondolę i spacerówkę, a do tego fotelik grillo z daszkiem, parasolkę, torbę pielęgnacyjną z wkładką, moskitierę. Okrycie na nóżki jest osobno na spacerówkę, osobno na gondolę. Koła pompowane, ale z plastikowymi felgami - choć nie jest to jakiś kawałek plasticzku tylko dość stabilna konstrukcja.
Po kolei
Obrazek
Obrazek
Gondola nie ma rączek po bokach do noszenia, ale za to dali szelki i jak widać łapie się to to na środku i można nieść. Łatwo się je przypina i odpina, więc nie stanowi to problemu w trakcie spaceru, gdy małe wrzaskuni z jakiegoś powodu Dno jest regulowane od pozycji lekko pochyłej do praktycznie wyprostowanej. Gondola jest szeroka i długa, co akurat mnie cieszy.
Obrazek Obrazek
Spacerówka oczywiście ma szelki, regulowane oparcie - praktycznie do poziomu, regulowany podnóżek i to coś na główkę, żeby nie majtała u młodszego dziecka. Budka z gondoli pasuje do spacerówki.

Gondolowa całość prezentuje się tak:
Obrazek

Obecnie jestem na etapie nauki składania i rozkładania stelażu.
Koła, przynajmniej w tym modelu, NIE SA skrętne, ale za to większe niż sobie wyobrażałam. Co mi osobiście nie przeszkadza, ale ma to swoje minusy. Budka zamyka się cicho. Bagażnik pojemny. Hamulec łatwo dostępny, choć blokuje tylko tylne koła. Amortyzacja, która można ustawić w 3 stopniach niesprawdzona:) Wiem że na pierwszym stopniu można fajnie bujać wózeczkiem, a przy 3 to nie drgnie.
Chyba pierwszy raz w życiu coś reklamuję:), więc wybaczcie jeśli przesadziłam.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

no szkoda gadac
ja biore pod uwage nowego X-Landera XA z gondolka albo Volanta Implasta :) okaze sie w sklepie :) na stronie bobowozkow.pl sa podane jako nowosci

Hannah wózek super zaprezentowalas :D swietnie wyglada na zdjeciach, podoba mi sie jak nic :!: tylko ten brak skretnych kół :?

Ostatnio zmieniony wt maja 08, 2007 10:19 am przez mitosia, łącznie zmieniany 1 raz

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

mitosia chcesz trzy czy cztery koła?

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Bardziej 4-kołowca wole, ale takie podwojne jedno z przodu az tak zle nie wyglada, wiec jak cos wpadnie mi w oko w sklepie to czemu nie :)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

hej! ja kupiłam wózeczek tutek piotruś. w promocji gondola, spacerówka i fotelik samochodowy za 850zł. jest w nim to wszystko, czego potrzebowałam w wózku, czyli pompowane duże koła, zawieszenie na paskach, przekładana rączka, wpinany w stelaż fotelik i torba. gondola jest duża, więc ciasno maluszkowi nie bedzie długo. budka składa się bezszelestnie. na nierównościach wózek sprawdza się super. no i bujac dzidzię można...polecam

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

No faktycznie nie ma Twój skrętnych kół :roll: Ja później zrobię fotki mojego, to Wam pokazę te koła, bo już jak głupia się czuję :lol: wiem, co widzę ;) Ale ja np. nie mam tej regulacji amortyzacji. Mój się buja i już.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Wlasnie wyslalam mejla do firmy delti czy przewiduja produkcje Pumy ze skretnymi kołami z przodu 8) jak tak to bym zdecydowala sie na ten wozio :)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

mitosia moje osobiste przemyślenia są takie:)
Xlander 4 kołowy jest spoko 3 kołowy do bani (wystające przednie koło z plastikiem)
ale Volant tylko 3 kołowy bo 4 kołowy jest jak wózek na zakupy lub co gorsza niektórzy kojażą go z wózkiem inwalidzkim...
Jeśli implast 4 kołowy to Boleder jest lepszy ale.... na temat Boldera to już się wypowiadałam...
Problem Xlandera jest taki że ma podnoszone oparcie spacerówki na pasku i mam wrażenie że niejest to zbyt wygodne, poza tym nie rozkłada się całkiem na płask a Implast reguluje się płynnie nie na pasku tylko na takim zacisku i można rożłożyć płaściutko.
Może coś Ci pomogłam, aha jeszcze w Xlanderze można sobie kupić wszystko osobno, tzn nie musz mieć tego samego koloru gondoli co spacerówki, poza tym gondola z 2006 jest tańsza. Ale zdaje się, że zwracałaś uwagę na wielkość gondoli, a w Xlanderze jest chyba 74/33 więć teoretycznie mniejsza niż w Volancie.
Eh... ciesze się że ja się już zdecydowałam :)
Pozdrawiam i życzę trafnych wyborów.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Nie jestem pewna, ale jak patrzyłam na gondole w Xlanderze w hurtowni - a akurat taki wózek miała moja siostra malutka <w zasadzie prawie z niego wyrosła już a ma 10mcy>, to są one małe. Może nie bardzo małe, ale małe. Moja mama rodziła w lipcu no i chciała jeszcze przez zimę w gondoli powozić. Już w grudniu było ciasno - zarówno na długość jak i szerokość - ale wiadomo śpiworek i reszta robią swoje. A od stycznia/lutego mała w spacerówce:), która jeszcze trochę da radę. Jak się zrobi cieplej to do parasolki zwykłej się przeniesie i tyle.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

:evil: głupi Implast :evil: po kij im zmiany :?: no nic, będę miała bez uszu :evil: zresztą nie interesowałam się tymi uszami, bo na chwilę obecną gondoli samej nosić nie będę ;) nie mam już ochoty na zmianę decyzji - za dużo już tego sie naoglądałam i naczytałam ;)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Widzę, że emocje związane z wózkami nie stygną hi hi :lol: Już dobrze by było sie na coś zdecydować i kupić, żeby było to z głowy... Brak uchwytów w Bolderze to kolejny argument za Volantem. Chyba już przy tm drugim zostaniemy, bo nie mam siły szukać kolejnych możliwości i rozważac za i przeciw... A Ipmlast to taki złoty środek jeśli chodzi o relację ceny do jakości.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Tymianka w zupelnosci sie z Toba zgadzam :)
juz tez brak sil na jakiekolwiek poszukiwania :) za miesiac w sklepie sie okaze i juz :P

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Ja mam quinny Buzz i generalnie jestem zadowolona.twierdze jednak ze kazdy wozek ma wady nie ma idealnych ( z mojego punktu widzenia bo zawsze cos znajde :lol: )

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

A ja mam chicco trio enjoy i jak na razie jestem zadowolona, a przede wszystkim z tego że jest lekki i nie będę miała problemu z podróżowaniem komunikacją miejską:)

Offline Wyświetl profil  

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 1322 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24 ... 67  Następna

Forum ciąża

» Forum ogólne » Testujemy, kupujemy

Strefa czasowa UTC [letni]