Dzisiaj jest śr maja 06, 2026 12:16 am

Forum ciąża

» Forum ogólne » Testujemy, kupujemy

Strefa czasowa UTC [letni]

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 3162 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21 ... 159  Następna
Autor Wiadomość
 Tytuł:

No i fajnie :lol: tez bym chciała miec kogoś z kim mogłabym pogadac w razie jakichs wątpliwości i nie tylko.No ale niestety.... Za pózno zaszłam w ciąże chyba :lol: bo moje koleżanki to juz odchowane dzieci maja.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

przed nami zima i długie wieczory... ;) Kto wie, moze na wiosne okaże sie, że twój bobas bedzie jednym z najstarszych ;) A tak wogóle to wiesz czy to chłopiec, czy dziewczynka? :) bo ja to odrazu chciałam wiedzieć ;)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Wiem, wiem.... chłopiec :lol: choć od początku ciąży miałam takie dziwne przeczucie że to będzie dziewczynka :wink: i śniło mi się kilka razy że córcia, a tu niespodzianka :lol: no chyba że na zbliżającym się usg okarze się że jednak nic między nózkami nie ma :lol: ale chyba nieeee... :lol:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

no to super :) chłopcy są fajni :) a jakie z nich przytulanki... :) Mój mąż tez myślał, że będzie dziewczynka, ale za dużo myślał a i tak nic nie wymyślił ;) I juz sobie nie wyobrażamy jak Adi mógłby nie być Adim :) Na Nikolkę moze przyjdzie jeszcze pora jak bozia da... ;) Chyba bardziej prawdopodobne by było, gdyby z dziewczynki zrobił sie chłopiec, niż z chłopca dziewczynka ;) Chyba nic nie naplątałam... ;)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Też tak myślę :lol: Pora chyba lulać :wink: Kolorowych snów życzę :lol:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Bonsai ja uważam, ze jeżeli chodzi o hamulec reczny to się jednak przydaje...jak jeździsz na rolkach, zjeżdżasz gdzieś z górki itp. w sumie to jest niezbędne dla rodziców aktywnych bo na zwykłe spacery faktycznie nie będzie potrzebny.
India quinny speedi ma rozkładane oparcie w spacerówce, tyle że nie na płasko :wink:
Ja się właśnie zastanawiam który wózek wybrać quinny freestyle czy x-lander xt :roll:
freestyle ma rozkładaną na płasko spacerówkę, hamulec ręczny, przekładaną spacerówkę tył, przód...
Xt: jest 2kg od niego lżejszy, łatwiej się składa, ma ładniejsze kolorki ale nie ma hamulca i oparcie jest na paskach :shock: co mnie najbardziej martwi...jak te paski mają utrzymać ciężar dziecka??? Mamy, które używają tych wózków...jak to się sprawdza w praktyce????

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

co do wozkow,
to moimi typami byly XLqander XA i Quinny.
Ale w obu jest problem wlasnie ze spacerowka, w Xlanderze nie da sie posadzic dziecka na prosto to maksymalna pozycja to polleżąco, a Quinny niestety sie nie rozklada na plasko, tylko w taka kolyske.
Ostatecznie kupilismy Jane Slalom Pro + wkladka - gondola do spacerowki i spiworek.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Forumko gratuluję zakupu...:)
Oglądaliśmy z mężem ten wózek ale cena mnie trochę powala, po za tym jest super...
A jeżeli chodzi o x-landera...ja oglądałam XT i nie mozna dziecka posadzić "pionowo" ale tak się dzieci nie sadza ;) można ustawić oparcie na lekko pochylone a takie jest ...
Freestyle rozkłada się na plasko...ale ta jego waga...15,6kg :roll: no nie wiem...ciężko wybrać :wink:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

dziewczyny co to sa te ''paklaki'' o których piszecie??? i gdzie je mozna dostac?
słyszałam wiele pochlebnuch opinii o pieluszkach DADA własnie, o pampersach nieco mniej ale tez polecaja, a powiedzcie mi, czy to prawda, ze oprócz rozmiarówki , sa jeszcze podziały na pieluszki dla chłopców i dziewuszek???? takim newsem zskoczyła mnie ostatnio świezo upieczona mama :roll:
i czy rzeczywiście opłaca sie kupowac pieluszki na allegro? bo z takim czyms tez sie spotkałam....

co do wózka, to jego zakup planujecie przed porodem, czy po? jesli przed to w jakich miesiacach? znajoma kupiła juz bedac w 5 miesiacu, czyto nie lekka przesada...???

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

ja kupie jak bede miala wolne pieniadze, na pewno nie wczesniej niz 7 miesiac, najlepiej to kupic po 28tyg bo wtedy niezaleznie co sie stanie mozna dzidzia utrzymac przy zyciu, wole chuchac

hmmm, ja to juz sama nie wiem, mam dwa typy- bebecar racer st i quinny speedi, ale nie wiem co jest wazniejsze , to aby wozek byl lzejszy, czy aby spacerowka miala oparcie rozkladane na plasko, hmmm

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

India to witaj w klubie...ja też nie wiem :lol: :lol: :lol:
gajdaania podobno pampersy są najlepsze na początek. A podział na pieluszki chłopięce i dziewczęce to był w latach 90-tych pamiętam... :wink:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

India1983, ja tez napaliłam sie na Quinny Speedi, od tej mysli odwiodły mnie szelki w spacerówce, oraz to ,że gondolka jest mała, poczytaj sobie opinie na innych forach o Quinny, zreszta tu u was też jest fajny watek o wózkach i tam tez sporo sie naczytałam o Quinny....

jak dla mnie lekkośc wózka to b.ważna kwestia, mieszkam w bloku na 4 pietrze, a M wiecznie w pracy...wiec wybrałam Boldera ze wzgledu tez i na jego lekkośc....

mbritadobrze wiedziec ze ten podział juz nie obowiązuje...bo bym dała popis proszac o pieluszki dla chłopca... :roll: :oops:

a pozostałe kobitki, kiedy kupujecie bryke dla dzidzi?????

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

gajdaania ja jak widzisz jestem juz blisko mety :lol: ale wózeczka jeszcze nie kupiłam, a to dlatego że ciasnawo się u nas w mieszkanku zrobilo i nie ma gdzie go wstawic :wink: a paklanki są to worki na zużyte pieluszki pochłaniające zapach.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Ja miałam wózek kupiony pod koniec kwietnia (czyli koniec 4 miesiąca). Trafiła mi się dobra okazja i był to najlepszy moment pod względem finansowym na zakup wózka.
Co do kupna przed czy po porodzie, to uważam, ze lepiej przed. Potem jak jest już dzidzia w domu nie bardzo jest jak z nią wyjść do sklepu, obejzreć dokładnie i podjąć decyzję na spokojnie - szczególnie, że przed nami jesień, zima.
Co do pieluszek, to ja kupiłam Pampers 3-6kg. Siostra tak mnie pokierowała, zeby od razu kupić 2. Na rozmiarówce niby tylko kg różnicy, nie wiem o ile sie różnią w praktyce, bo rozmiarami rzeczywiście nie ma się co kierować za bardzo. Każda dzidzia inna. Poza tym jedna chowa sie ładnie na pieluchach DADA za 12 zł, inna nie odparza się tylko w Pampersach za 28 (przykładowo). Zamierzam skorzystac w późniejszym okresie z biedronkowych Dada, bo sporo osób je chwali, ale na noworodku nie chciałam eksperymentować. ;)

Wraz z dzieckiem rodzi się mama.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Wedlug mnie rozkladanie wozka na plasko, bo przy poprzednim synu kupilam spacerowke - parasolke nierozkladana i szybciutko dokupowalam druga rozkladana, bo dziecko mi spalo na siedzaco wiszac smetnie glowa na dol.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

imavailable no wlasnie ja tez nie chcem eksperymentowac i kupie Pampersy dla maleństwa, a pozniej pewnie bede próbowała róznych firm, w celu znalezienia tej najodpowiedniejszej....

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

gajdaania pisze:
dziewczyny co to sa te ''paklaki'' o których piszecie??? i gdzie je mozna dostac?
słyszałam wiele pochlebnuch opinii o pieluszkach DADA własnie, o pampersach nieco mniej ale tez polecaja, a powiedzcie mi, czy to prawda, ze oprócz rozmiarówki , sa jeszcze podziały na pieluszki dla chłopców i dziewuszek???? takim newsem zskoczyła mnie ostatnio świezo upieczona mama :roll:
i czy rzeczywiście opłaca sie kupowac pieluszki na allegro? bo z takim czyms tez sie spotkałam....

co do wózka, to jego zakup planujecie przed porodem, czy po? jesli przed to w jakich miesiacach? znajoma kupiła juz bedac w 5 miesiacu, czyto nie lekka przesada...???

Paklanki to takie opakowania na zuzyte pieluszki ;) A jesli chodzi o Pampersy tez uważam że sa super. Nie wiem jak ceny na allegro, ale przeciez doliczyc trzeba równiez koszty przesyłki. W sklepie wystarczy trafic na promocje. Ostatnio w Realu kupowałam jumpopacki po 43zł więc sobie możesz porównać cenę z allegro ;) A wózek kupiłam tydzień przed porodem ;) Chyba miałam wyczucie, bo Adi miał się pojawić dopiero za miesiąc, ale spieszyło mu sie na swiat i powitał nas 3 tygodnie wczesniej zupełnie niespodziewanie :) Ja kupiłam głęboki z nosidełkiem i przydało sie ono w sam raz na wyjście ze szpitala :)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

juz wiem co to te paklanki...heheheh poszukałam na allegro....

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

My też już kupiliśmy brykę naszemu małemu (w lipcu..a więc byłam w 5 m-cu).. bebcar tracker... trafiła się okazja no i mieliśmy wolną kaskę.. teraz trochę zawadza ale nie żałuję.. a w październiku wybierzemy się po łóżeczko i resztę.. wolę sama dopilnować niż się później złościć że coś jest nie takie.. a w 8 m-cu to mi się nie chce kulać..

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

A ja tam chętnie chodziłam na zakupy w ósmym miesiącu :) Może dlatego wychodziłam sobie Adrianka wczesniej :) Ale nie mogłam sobie odmówić tej przyjemności robienia wyprawki dla maluszka :) Przyznam, że łóżeczka i jego wyposażenia nie zdążyłam kupić przed porodem ;) Myslałam, że jeszcze mam czas :) Adi sie rodził, a mnie pocztą szła pościel do łóżeczka ;)

Offline Wyświetl profil  

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 3162 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21 ... 159  Następna

Forum ciąża

» Forum ogólne » Testujemy, kupujemy

Strefa czasowa UTC [letni]