Dzisiaj jest ndz maja 17, 2026 2:15 am

Forum ciąża

» Forum ogólne » Testujemy, kupujemy

Strefa czasowa UTC [letni]

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 3189 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21 ... 160  Następna
Autor Wiadomość
 Tytuł:
Awatar użytkownika

jest swietny jako spacerowka,super sie prowadzi i mało trzesie dzidzią.polecam

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Awatar użytkownika

basik pisze:
jest swietny jako spacerowka,super sie prowadzi i mało trzesie dzidzią.polecam

uff to dzięki !
w sumie troszq kosztuje...
Obrazek

zamówiłam ten ... teraz to już po tych dobrych opiniach zekam i sie niecierpliwie bardziej

:D

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Witam,
od kilkunastu dni głowię sie nad wyborem spacerówki. Wyrabianei opinii zaczęłam od tego wątku, przejrzałam mnóstwo stron, przeanalizowałam kilka wózków i na koniec wracam do Was.
Mam taki problem:
Jestem już prawie zdecydowana na konkretny model wózka, znalazłam używany w w stanie i cenie do zaakceptowania, ale przed zakupem powstrzymuje mnie fakt, iż w testach konsumencckich przeprowadzonych w Niemczech w 2006 r. okazało się, że ten model wózka czyli Maclaren Quest zawierał jakieś rakotwórcze, szkodliwe substancje (poza tym jeszcze 9 innych wśród 15 badanych).
Czy brać to sobie do głowy ? No bo żyjemy w blokach wśród azbestu, jemy transgeniczną żywność itd itp. No i może to dotyczyło tylko jakiejś partii tych wózków np na rynek niemiecki?
A czy może są tu dziewczyny (tatusiowie oczywiście też :lol: ) które uzytkowały ten wózek?
A Maclaren Triumph i ewentualnie Chicco London? Czy macie jakieś doświadczenie z tymi wózkami?

mirkornik - super kolorystyka tego wóżeczka PP, ja mam inny model Peg Perego w kolorze mod blu i jest taki smutaśny

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

hej znalazłam jeszcze taki pojazd - znacie go :?:
WÓZEK SPACEROWY ZOOPER WALTZ

Obrazek
Obrazek

a tu jego dane i cena 599,00

Charakterystyka wózka

Waga ramy i materiału 4,49 kg
Waga budki 0,63 kg
Waga kół 1,96 kg
Masa całkowita 7,08 kg
Materiał z jakiego jest wykonana rama aluminium
Wykończenie rurki metaliczne
Wygląd plastiku czarny
Koszyk Łatwy dostęp do koszyka
Hamulec tylne nożne hamulce
Przednie koło 6"
Tylne koła 7"
Oparcie 4 pozycje z możliwością rozłożenia na płasko
Pałąk zabezpieczający zdejmowany
Podnóżek możliwość regulacji
Pasy bezpieczeństwa 5 punktowe
Budka wciągana z okienkiem i kieszonką

Obrazek

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Awatar użytkownika

ToJa ale łaaadny !!!

tylko to pojedyncze koło z tyłu :roll:

własnie dzis widziałam wózeczek tak zbudowany... mało co nie odpadło to tylne i tak sie na boki kiwało ....

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

mirkornik właśnie mogli by dorzucić ale cóż trzeba by do producenta napisać albo samemu wymyślić własny wózek bo np. ja z 3 zrobiła bym jeden super - zastanawiam się nad nim i nad takim jednym co wrzuciłam fotki trochę wcześniej - a i czekam również na oponie użytkowników tych wózków bo zadałam im pytania i jak będe wiedziała to podzielę się tu tą wiedza

Obrazek

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Awatar użytkownika

wiesz mam to samo! moze wymyslmy cudowny wózek :D :wink: :?:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

mirkornik to co zakładamy firmę projektujemy wózki i mam nadzieję że naszymi klientkami będą w pierwszej kolejności e- ciotki :)

Obrazek

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Awatar użytkownika

ToJa pisze:
mirkornik to co zakładamy firmę projektujemy wózki i mam nadzieję że naszymi klientkami będą w pierwszej kolejności e- ciotki :)

dooooooooooooooobra!!!! :D :D :D

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

ToJa , tez biorę pod uwagę własnie ten wózek - Zooper Waltz , podziel sie tymi opiniami jak już je zdobedziesz prosze ;)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

mirabelka pisze:
Witam,
Mam taki problem:
Jestem już prawie zdecydowana na konkretny model wózka, znalazłam używany w w stanie i cenie do zaakceptowania, ale przed zakupem powstrzymuje mnie fakt, iż w testach konsumencckich przeprowadzonych w Niemczech w 2006 r. okazało się, że ten model wózka czyli Maclaren Quest zawierał jakieś rakotwórcze, szkodliwe substancje (poza tym jeszcze 9 innych wśród 15 badanych).
Czy brać to sobie do głowy ? No bo żyjemy w blokach wśród azbestu, jemy transgeniczną żywność itd itp. No i może to dotyczyło tylko jakiejś partii tych wózków np na rynek niemiecki?

Mirabelka ja właśnie brałam te testy pod uwagę, chciałam kupić chicco ct 01 ale wypadł fatalnie w tych testach i sobie darowałam, oczywiście ze wiele jest zagrożeń ale po co świadomie narażać dziecko skoro można tego uniknąć, przeciez dziecko śpi we wózku, moja córka jak była mniejsza to bez przerwy gryzła pałąk.
Przez jakiś czas na allegro mozna było tanio kupić wszystkie te wózki które wypadły zle w tym teście, Niemcy je masowo wyprzedawali a Polacy je sprowadzali i tanio sprzedawali na allegro :?

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Dzięki Aaliyah za odpowiedź. Pomogłaś mi podjąć decyzję.

Ale juz w modelach Questa z tego roku - jeżeli się uparłam na ten model - to chyba producent dopilnował jako tako jakośći. Jak myślisz?

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Awatar użytkownika

przywiozłam peg-perego kurde on jest piekny :D :D :D

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Mirabelka od 2007 roku wszedł zakaz stosowania tych wszystkich toksycznych substancji w wózkach dziecięcych także nowe modele są bezpieczne ;)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Aalijyah dzięki stokrotne - tego nie wiedziałam, bo do 2006 roku taki zakaz obowiazywał tylko w zabawkach
A mogę spytać jaką spacerówkę Ty polecasz?

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

mirabelka pisze:
ale przed zakupem powstrzymuje mnie fakt, iż w testach konsumencckich przeprowadzonych w Niemczech w 2006 r. okazało się, że ten model wózka czyli Maclaren Quest zawierał jakieś rakotwórcze, szkodliwe substancje (poza tym jeszcze 9 innych wśród 15 badanych).

Gdzie mogę znaleźć te testy? Czy ta stronka jest płatna?

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Monika :) pisze:
mirabelka pisze:
ale przed zakupem powstrzymuje mnie fakt, iż w testach konsumencckich przeprowadzonych w Niemczech w 2006 r. okazało się, że ten model wózka czyli Maclaren Quest zawierał jakieś rakotwórcze, szkodliwe substancje (poza tym jeszcze 9 innych wśród 15 badanych).

Gdzie mogę znaleźć te testy? Czy ta stronka jest płatna?

o było opublikowane w 2006 r. w jakimś piśmie konsumenckim ("swiat konsumenta" czy jakoś tak)
ja znalazłam te info przez google

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Związki toksyczne w wózkach dziecięcych

10 z 15 przebadanych wózków spacerowych dla dzieci zawierało szkodliwe, a nawet rakotwórcze substancje. To wynik testu wykonanego przez niemiecką Fundację Warentest i opublikowanego przez miesięcznik „Świat Konsumenta” (nr 10/2006).

W testowanych wózkach, dostępnych również na rynku polskim, wykryto w badaniach laboratoryjnych takie szkodliwe substancje, jak: zmiękczacze (ftalany), policykliczne węglowodory aromatyczne (PAK) i organiczne związki cyny. W materiałach, z których wykonano niektóre wózki, znajdowało się nawet po kilka różnych trucizn. Te szkodliwe związki chemiczne wykryto w elementach często dotykanych i lizanych przez dzieci. Chodzi o uchwyty, barierki ochronne i tapicerki wózków.

Oto krótka charakterystyka substancji wykrytych w wózkach:

Policykliczne węglowodory aromatyczne (PAK) są uznawane za rakotwórcze. Znajdują się szczególnie w czarnych, miękkich częściach gumowych o nieprzyjemnym zapachu. Wystarczy krótki kontakt skóry z przedmiotem z ich zawartością, kiedy się pocimy lub właśnie posmarowaliśmy dłonie kremem, a niebezpieczne związki przedostaną się na skórę.

PAK wykryto w wózkach: Hauck 202432 Jet 6 h-sports orange i Knorr Buddy.

Ftalany (zmiękczacze) mogą uszkadzać system rozrodczy, wątrobę i nerki. W zabawkach dla dzieci zakazane jest stosowanie sześciu wyjątkowo niebezpiecznych zmiękczaczy. W wózkach dziecięcych – nie jest zakazane. W ramach testu laboratorium wykryło je w wielu częściach z tworzywa sztucznego i w daszkach przeciwdeszczowych.

Ftalany wykryto w wózkach: Esprit Alu King 129050, Herlag City Buggy de Luxe, Chicco ct 0.1 60652, Inglesina Zippy Rain, Bebe Confort Allegro Plus, Maclaren Quest, Hauck 202432 Jet 6 h-sports orange, Knorr Buddy i Bugaboo Cameleon.

Związki organiczne cyny wykorzystywane w tekstyliach są podejrzewane o negatywny wpływ na układ hormonalny.

Związki te wykryto w wózku: ABC Design Starline Profecto Plus.

Pięć wózków w teście, w których laboratorium nie znalazło żadnej z trucizn, to: Graco CitiSport, Mini Star firmy Hauck, Peg Perego Pliko lite, Stokke Xplory Complete i Tchibo TCM.

Mirabelka ja mam chicco ct 04 :) jestem z niego bardzo zadowolona i moge go szczerze polecić ;)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Jamajka mam juz 1 opinie wózek super poleca jedyny problemik to kółka - ciezko sie pcha po sniegu :) ale to chyba wada wszystkich podwójnych kółek

Aaliyah o matko ale jazda - chyba trzeba będzie zaiwanic wózek spod hipermarketu :)

Obrazek

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Aaliyah pisze:
Mirabelka ja mam chicco ct 04 :) jestem z niego bardzo zadowolona i moge go szczerze polecić ;)

Ja mam peg perego uno - waga 10.4 kg i szukam duuzo lżejszej spacerówk -parasolki tak gdzieś ok. 5-5,5 kg. Stąd skłaniam się ku maclarenom 5 kg triumph i 5,5 quest :lol:
Z chicco ewentualnie model london (podobno poprzednik ct 0.5) - ok. 6 kg

Offline Wyświetl profil  

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 3189 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21 ... 160  Następna

Forum ciąża

» Forum ogólne » Testujemy, kupujemy

Strefa czasowa UTC [letni]