Dzisiaj jest wt maja 05, 2026 11:19 pm

Forum ciąża

» Forum ogólne » Testujemy, kupujemy

Strefa czasowa UTC [letni]

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 3162 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19 ... 159  Następna
Autor Wiadomość
 Tytuł:

Widzisz ja mogłam sobie odpuścić ochraniacz, bo ani telewizora, ani komputera w pokoiku Adiego nie mamy, a i ze spadającym smoczkiem problemu nie było, bo Adrianek nigdy go w buźce nie miał ;) Szkoda troszke, że Adi ochraniacz traktuje jako zabawkę, bo mnie osobiście łóżeczko maluszka bardziej podoba się z tym dodatkiem ;) A z podgrzewaczem u mnie taka sama sytuacja. Adi jak jest głodny to chce mleko już i nie ma czasu, aż upłynie te magiczne 7 minut ;) Masz rację... doskonałym rozwiązaniem jest metalowy kubeczek :) Szybko i w miarę bez płaczu ;)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Podgrzewacza nie planuję. Uważam to za zbędny wydatek. Wystarczy mieć garnek z ciepłą wodą. Poza tym mam zamiar karmić piersią, więc tym bardziej. Poza tym, jeśli uznam, że faktycznie będzie jest mi niezbędny, to zawsze zdążę dokupić.

To samo z laktatorem. W sumie miałam zamiar sobie kupić jakiś i już do szpitala zabrać w razie nawału pokarmu, ale położna na szkole rodzenia powiedziała, że to absolutnie nie jest konieczne.

A z tym przewijaniem, to ja już widzę jak jest:
- jednej szkoda nóg i przewija gdzie popadnie, zamiast latać do przewijaka
- a drugiej szkoda kręgosłupa i lata do przewijaka, zamiast przewijać gdzie popadnie...
Widać więc, że wszystko zależy od zdrowia mamy. :D

ObrazekObrazek

TABELA CZERWCÓWEK 2010

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

monisien z tym przewijaniem gdzie popadnie to jest tak, że niektóre mam są inteligentna i przewijają siedząc obok dzidzi :wink: ... dzięki temu ani nogi nie bolą, ani kręgosłup nie dokucza :D

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Ja miałam przewijak ale też przewijałam na kanapie bo było mi wygodniej ;) Pewnie teraz też tak będzie :)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

me_now ja Cię chyba z wrześniówek kojarzę? :) ale tam taki tłok, że jakoś się nie umiem odnaleźć:) widzę, że dzień Ci został:) mi 5. Jesteś jeszze z brzusiem?

CO do tematu - super!!! dopiero dzis znalazlam, ale dowiedzialam sie wielu pozytecznych rzeczy, m.inn. o gruszkach do noska, ze mozna je zastapic czyms lepszym

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

dziewczyny, ja używam przewijaka i bardzo sobie go chwalę,bo dziecko wie,że to właśnie to miejsce i się przyzwyczaja....no i jest wygodnie, bo jak pojawi się jakaś "awaria" przy przewijaniu to łatwie zatrzeć....
Jeżeli chodzi laktator to ja nie miałam zamiaru kupować, ale poszłam do pracy i jest bardzzzzzzzzzzzo przydatny- to samo dotyczy podgrzewacza, za dużo roboty jeżeli by się chciało w garnku to robić..... no i pojemniki na pokarm, bo warto część zamrozić, bo nie zawsze da się ściągnąć wystarczającą ilość, a czasami aż za dużo....A do szpitala laktator nie jest potrzebny....

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

ale z tym laktatorem to chyba zależy od kobiety, bo ja mam koleżanki, które miały tyle pokarmu, że musiały ściągać..

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Wiecie co ja juz sie gubie :D wszystko bym chciała, ale tak jak sobie czytam to rzeczywiscie moze ten podgrzewacz jest zbedny..moze lepiej zainwestowac w metalowy kubeczek :wink: :wink:
a czy któras uzywała produktów milton do sterylizacji??

[*]23.07.2010 8tydz.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

bonsai, no to chyba normalne, że jak nie przewijasz na przewijaku, to przewijasz na kanapie siedząc obok dzidzi...
No chyba nikt się aż tak nie schyla i nie wygina, skoro może usiąść. ;)
Masakra... No to jak ktoś tak robi, to nic dziwnego, że mu kręgosłup siada.
Ewentualnie poducha pod kolana i klęczenie przy kanapie. Jak ktoś nie ma problemu z kolanami, to to prawie jak przewijak wtedy. :D

Jeśli biega o laktator, to ja owszem, planuję, ale w dalszej przyszłości.

Rada dla mam zakupoholiczek...
Wszystko zdążycie kupić :!:

Nie wszystko trzeba kupować przed narodzinami dzidziusia...
Ja planuję laktator, ale dopiero jak uznam, że faktycznie by mi się przydał w danym momencie. Wtedy kupię.
Nie wcześniej.
To samo bym zrobiła z podgrzewaczem. Teraz nie planuję, ale jak się kiedyś wkurzę na garnek, to może i sobie zafunduję...

ObrazekObrazek

TABELA CZERWCÓWEK 2010

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

monisien i to właśnie jest zdrowe podejście! jak będzie potrzebne, to przecież w każdej chwili można kupić! A co do takich rzeczy jak sterylizator, czy podgrzewacz - u nas w rodzinie w ostatnich 2 latach dwóch chłopców się urodziło i ani kuzynka ani bratowa nie używały tego i jakoś wystarczyło zaparzenie wrzątkiem naczynek a podgrzanie mleka poprzez wstawienie butelki do kubka z gorącą wodą. I ja chyba też przy tej metodzie zostanę...

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

No więc właśnie, zwłaszcza, że taki podgrzewacz nie kosztuje 5 czy 15 zł, ale jest to spory wydatek...
Mi się nie opłaca ryzykować, że kupię i się nie przyda...

Dziewczyny, nowe pytanie: co to jest rożek :?:
Bo ja już zdurniałam...
Czy to nie jest najzwyklejsza kwadratowa kołderka :?:
Jeśli tak, to po co rożek :?: Nie wystarczą dwa-trzy kocyki :?:
Albo ręcznik po kąpieli :?:
Jak to jest :?:
I do tego jeszcze becik :?:

ObrazekObrazek

TABELA CZERWCÓWEK 2010

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Rożek, to nic innego jak mała kołderka ;) Zawijasz ją odpowiednio i masz. :) Kocyki wystarczą, to w sumie Twoja brocha z czego będzie Ci wygodniej korzystać :) Ręcznik jest za cienki i za wiotki jak na moje oko, ale kocyk duży, złożony w kwadrat spełnią tą rolę.
Sama kupiłam rożek, ale mówię - kwestia gustu.
Aa, żadnego becika nie kupowałam.
Co do wydatków takich jak laktator to się w pełni zgadzam - zawsze można dokupić w razie potrzeby. Nie ma co przesadzać nawet z rzeczami takimi jak pieluchy tetrowe... dzisiaj mamy zklepy na każdym rogu ulicy i nie problem wyjśc i dokupić co potrzebne... tylko kase trzeba mieć ;)

Wraz z dzieckiem rodzi się mama.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

monisien pisze:
No więc właśnie, zwłaszcza, że taki podgrzewacz nie kosztuje 5 czy 15 zł, ale jest to spory wydatek...
Mi się nie opłaca ryzykować, że kupię i się nie przyda...

Dziewczyny, nowe pytanie: co to jest rożek :?:
Bo ja już zdurniałam...
Czy to nie jest najzwyklejsza kwadratowa kołderka :?:
Jeśli tak, to po co rożek :?: Nie wystarczą dwa-trzy kocyki :?:
Albo ręcznik po kąpieli :?:
Jak to jest :?:
I do tego jeszcze becik :?:

Ja osobiscie rożek miałam i przy kolejnym dzidziusiu, jesli sie pojawi równiez będzie ;). Dziecko otulone czuje sie bezpieczniej, a i mąż czuł się pewniej trzymając Adrianka w takim rożku przez pierwszy miesiąc ;) A becik cóż... to cos podobnego do rożka, tyle tylko, że beciki do chrztu sie raczej kupuje, choc powiem ci, że ja Adiego na rekach trzymałam w kosciele a miał zaledwie 2 miesiące ;) W kocyk równiez go owijałam, jak rożek był mokry ;) Wydaje mi sie, że noworodkowi lezy sie w takim rozku wygodniej niż bezpośrednio na naszych twardych rekach ;) no i nadchodzi jesień i zima...a dzidzi zawinietemu w takie cuś to i cieplej w nim jest, a takie maleństwo tego ciepła wyjatkowo potrzebuje :)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Co do laktatora to już sobie kupiła. Był w dobrej cenie. Przy pierwszym synku w dniu kiedy wyszłam ze szpitala miałam nawał pokarmu. Bardzo by się wtedy przydał. Co do rożka to również uważam, ze się przydaje. Maluszek będzie się czuł bezpiecznie,a później będę go używać jako przykrycie do wózka.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Dziewczyny, a czy wystarczy na początek jeden rożek, czy warto kupić od razu np dwa?

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
#

hejjj

co do podgrzewacza to moim zdaniem to zbedne bo ja kupilam i od ponad roku stoi sobie w kuchni i nawet go nie urzywalam

laktator tez byl dla mnie zbedny, cjociaz mialam duzo pokarmu ale maly zawsze wszystko wyjadal:)

A rozek .....to nie mialam, nie byl mi potrzebny, zreszta tu we francji nawet nie ma takich wynalazkow:) ale uwazam ze to swietny pomysl, bo w rozek mozna malusza opatulic i bedzie mu cieplutko a w kocyku tez bedize cieplutko ale moze go rozkopac.......

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

moim zdaniem rozek wystarczy jeden.bo i tak dziecko szybko z niego wyrasta.nie potrzebnie kupowac drugiego.moim zdaniem.ale to zalezy jak kto chce :)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Jak urodzila sie moja corcia mialam dwa rozki i oba mi sie przydaly. Podgrzewacz dostalam w prezencie ale byl zbedny. Za to laktator uzywalam nawet kilka razy dziennie. Jak urodzil sie moj synek to zadziej uzywalam rozka ale laktator byl nadal niezbedny.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Patinka pisze:
Dziewczyny, a czy wystarczy na początek jeden rożek, czy warto kupić od razu np dwa?

Przy Adrianku miałam jeden rożek. Co prawda jakos sobie poradziłam, bo gdy był w praniu, to zastepowałam go na ten dzień zanim wysechł kocykiem, ale nie było to zbyt wygodne. Przy kolejnym dzidzi na pewno będe miała dwa na zmianę ;) Co prawda w uzyciu był tylko jakieś 1.5 miesiąca, ale w stosunku na przykład do paczki pampersów to niewielki wydatek rzędu ok. 20zł, bo rożki wcale nie musza byc wypasione ;)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

a to jest moj rozek ,dla malenstwa.duzo nie kosztowal.tylko 22 zl.choc jest usztywniany :wink:
Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 3162 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19 ... 159  Następna

Forum ciąża

» Forum ogólne » Testujemy, kupujemy

Strefa czasowa UTC [letni]