Dzisiaj jest pt paź 03, 2025 4:44 am

Forum ciąża

» Forum ogólne » Testujemy, kupujemy

Strefa czasowa UTC [letni]

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 351 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14 ... 18  Następna

Jakich pieluszek używacie?
Pampers 60%  60%  [ 252 ]
Huggies 20%  20%  [ 84 ]
Tetrowe 1%  1%  [ 6 ]
Inne 19%  19%  [ 80 ]
Liczba głosów : 422
Autor Wiadomość
 Tytuł:
Awatar użytkownika

tut83 pisze:
My raczej biegunek mieć nie będziem.

ciekawe skąd to wiesz :shock: :shock: :shock:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

pasia - na razie od urodzenia mamy problemy z kupą

Używał ktoś pampersów activ boy lub girl?

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

tut83 - pieluchomajtki są świetne dla dzieci,które już samodzielnie chodzą,biegają,albo są bardzo ruchliwe przy zmianie pieluszki,że spokojnie nie poleżą - wówczas warto je kupić.Znam je,bo moja siostra ich używała i osobiście wiele razy zakładałam te majteczki jej dzieciom.
Myślę,że Twoje dzieciątko jest jeszcze za malutkie na te pieluszki,chociaż jeśli producent ma rozmiary 1 lub 2,to czemu nie kupić? Dostałam kiedyś jedną sztukę majteczek Huggies - świetne! Można je zdjąć i założyć w sekundę.Miękkie,chłonne,rzepy można wielokrotnie zapinać i odpinać,kolorowe...Pampersy też świetne.

Chciałam jeszcze ponarzekać na pieluchy Bella Happy - Konrad dostawał je w szpitalu, w kwietniu miał zapalenie płuc,niestety. Te pieluchy to po prostu mokre kompresy,absolutnie fatalne.A fakt,że gumeczki w tych pieluchach są pośrodku,a nie po bokach - to zupełnie nieudany pomysł.
Po co gumka na pępku? Nawet jeśli się ją naciąga przy zapinaniu rzepów,to i tak ta gumka się "ściąga" niemalże od razu.Bez sensu.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

tut po co Ci jakiekolwiek porady jak Ty taka wszechwiedzaca jesteś.... :roll: :?:

co do odparzenia pupy.....mój Synek ma 15 msc i jeszcze nigdy nie miał odparzonej pupy......a dlatego ze bardzo pilnuje kazdej kupki i tak chyba robi każda mama w co nie wątpię......uzywamy tylko pieluszek pampersa ponieważ raz na próbe wziełam Dada z biedronki i moze nie były najgorsze ale były jak papier,szybko robił sie z nich worek i troche miał pupe czerwoną odrazu z nich zrezygnowałam.........

Ale ostatnio moja mądra tesciowa zabrała mojego synka na spacer była z nim ok 2h i co przywiozła mi dziecko *osrane po plecy* i dupka czerwona odparzona do tej pory smaruje i schodzi.....jestem do tej pory na nia zła bo wszystko do przebrania dziecka miała pod reką......

co do innych pieluszek.....moze Happy......moja znajoma kiedys je kupiła swojej córeczce.....i juz ok 7 msc walczy ze skorupka na pupie....była u róznych lekarzy zaden nie pomyslała ze to od zmiany pieluch...pojechała wiec do dermatologa i sie okazało ze ma tak wrażliwa pupe ze jest uczulona na te pieluchy,...drogie emolienty,kremy i tp...i puki co jest ok........ale nawet dziecka przebrac nie szło tak płakało.......

wiec zanim sie cokolwiek napisze trzeba wziąć dwie strony medalu tut to sie tyczy ciebie.......ze odparzona pupa to nie wina przegapienia pieluszki przez matke....bo zadna matka niechce by jej dziecko cierpiało...

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

My używamy Huggiess premium na zmianę z Dada. Już wcześniej pisałam, że według mnie Pampersy to niewypał bo pękają, a jak teraz w szpitalu byliśmy i mały dostał biegunki rota-wirusowej (stąd uważam że nie można mówić że moje dziecko biegunki mieć nie będzie), a skończyły nam się pieluszki nasza sąsiadka pożyczyła nam właśnie pampersy i normalnie szok pupa czerwona, co druga pieluszka nam pękała i cała kupka i ten żel wypadały.
Jeśli chodzi o odparzenia to duże znaczenie ma skóra dziecka, my się bardzo często przewijamy, nie używam chusteczek tylko myjemy młodego pod wodą, stosujemy tylko takie robione maści na pupę a i tak się odparza, w jednych pieluchach bardziej w innych mniej, po prostu taki jego urok.
A jeśli chodzi o pieluchomajtki to tak jak Beatka-mama Konradka powiedziała, super sprawa dla biegającego malucha.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

No takie malutkie to nie jest waży już prawie 7,5 kg. Przez to że macha nogami notorycznie to sobie obciera uda i prostuje nogi. Tak na przyszłość pytam bo u mnie w sklepie nie ma za dużego wyboru pampersów tylko huggiesy, happy i dady. A niby wszystkie firmy mają te same rozmiary a się różnią i to czasami dużo rozmiarem.

Już dajcie spokój z tymi odparzeniami, wiem że niektóre dzieci są wrażliwe ale nie można od razu sugerować że będzie mieć odparzenia od pieluchy. Jest w tym trochę prawdy że jak dziecko leży dłużej w pieluszce to może się nabawić odparzenia od swojego moczu albo kału, czasami od kremu i czasami od pieluchy, i nie zawsze wiemy od czego i obarczamy daną pieluchę za to. :roll:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
1 żółta kartka
Awatar użytkownika

widzę, że rozbrzmiewa tu burzliwa dyskusja, nasza Maja skończyła 3 miesiące, teraz używamy Huggiess Premium 3 ale niedługo zamierzamy przejść na ekologiczne typu kieszonka z wymiennymi wkładami z mikrofibry, próbowała może któraś z Was tego typu pieluszek

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Doreczka25- fajna sprawa poszukałam na allegro i chyba kupie 2 sztuki i wypróbuje

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

A te pieluszki z wymiennymi wkładami są dostępne tylko na Allegro?

Dwa słowa o odparzeniach...jak to było u Konrada: naprawdę odparzony był 2 razy,tzn.miał mocno różową skórę w okolicach intymnych i nie dawał się w tych miejscach dotknąć (nasmarować) i popłakiwał. Robił kwaśne kupki przy ząbkowaniu,ale takie te kupki były,że dosłownie 5min. wystarczyło,aby go ta kupa odparzyła.Polecono mi maść Tormentiol i pomogło,2 lub 3 razy posmarowałam i skóra się pięknie regenerowała.
Jednak pamiętajcie drogie Mamy,że każdą maść na odparzenia należy nakładać naprawdę cieniusieńką warstwę,bo nałożenie zbyt wiele maści,albo nawet średnią ilość wystarczy,aby wtarła się w pieluszkę,a to z kolei sprawia,że dziecko ma pieluchę wilgotną nie tylko od tej maści czy kremu,ale - co gorsza - pielucha pobrudzona maścią,zdecydowanie gorzej wchłania to,co powinna. :wink: Zatem efekt może być odwrotny od oczekiwanego.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Beatka-mama Konradka pisze:
A te pieluszki z wymiennymi wkładami są dostępne tylko na Allegro?

Dwa słowa o odparzeniach...jak to było u Konrada: naprawdę odparzony był 2 razy,tzn.miał mocno różową skórę w okolicach intymnych i nie dawał się w tych miejscach dotknąć (nasmarować) i popłakiwał. Robił kwaśne kupki przy ząbkowaniu,ale takie te kupki były,że dosłownie 5min. wystarczyło,aby go ta kupa odparzyła.Polecono mi maść Tormentiol i pomogło,2 lub 3 razy posmarowałam i skóra się pięknie regenerowała.
Jednak pamiętajcie drogie Mamy,że każdą maść na odparzenia należy nakładać naprawdę cieniusieńką warstwę,bo nałożenie zbyt wiele maści,albo nawet średnią ilość wystarczy,aby wtarła się w pieluszkę,a to z kolei sprawia,że dziecko ma pieluchę wilgotną nie tylko od tej maści czy kremu,ale - co gorsza - pielucha pobrudzona maścią,zdecydowanie gorzej wchłania to,co powinna. :wink: Zatem efekt może być odwrotny od oczekiwanego.

Poza tym Tormentiol jest świetny, żeby nie powiedzieć najlepszy. Ale stosować wyłącznie w "potrzebie".

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

my uzywamy pampers active fit, maja siateczke taka jak seria new baby, cienkie i chlonne...poki co sie nie zwiodlam...
raz kupilam karton pampers super dry-porazka...kupa wyplywala za kazdym razem :twisted:
na samym poczatku mielismy pampers new baby 1,2,3 -super sie sprawdzily.
a dla starszej uzywalismy na koncu pampers easy up-pieluchomajtki...super, chlonne, latwo i szybko mozna sie pozbyc z tylka :wink:

huggies tez mielismy na chlonnosc itp narzekac nie moge, ale takie twarde mi sie wydawaly.

i raz wyprobowalismy pieluszki biodergadalne czy jakos tak ktore rozkladaja sie w 90 %...ogolem wszystko dobrze...poza tym ze byly duze, sztywne, jakby sobie ktos wielka deske wsadzil w gacie... :roll:

pastek active fit maja ta siateczke i sa cienkie :wink:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Iwona własnie łobuzy zmienili :!: i teraz są cieńsze (mam już 2 paczkę, bo najpier pomyślałam, że może coś pomylonego w paczce było). I zmieniają opakowanie i w paczkach nawet jest ulotka, żeby się logować na stronie i pisać opinię o nowych pieluszkach. Może jeszcze ten stary typ masz - teraz jakis nowy system dry max jest ...
I nawet w gazetce jest reklama nowa:
Obrazek
Wiem, żemoże to głupie ale bardzo lubię te pieluchy własnie za tą siateczkę i jestem rozczarowana :roll:
a jeszcze co do odparzeń to właśnie czasem te moje chodzą z kupką dopóki nie poczuję i wsyztsko jest ok, a czasem zdarzają się takie toksyczne, ze chwila moment i pupcia cała czerwona.

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

pastek no tak mam jeszcze stare opakowanie...ale jak piszesz ze w nowych nie ma siateczki to kupie sobie jak jeszcze gdzies beda te stare.
a jak kupie nowe to im napisze ze maja oddac siateczke...grrrrr :twisted:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Czy w hipermarketach są dostępne Pampersy Active Fit? :shock: Jaki jest kolor opakowania? Bo ja znam te typowe niebieskie paczki,chyba to są Extra Dry,pomarańczowe Pampersy "Sleep&Play" i te biało-perłowe paczki "Soft like cotton".Są jeszcze jakieś inne? Czy Active Fit to są majteczki? Chociaż nie,Active Boy & Girl to są majteczki z dopiskiem chyba First Steps. :wink:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Beatka w Polsce pampersy active fit to są te premium care (chyba białe/ceżowe) opakowanie

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

beatka tak jak pastek pisze w Polsce te pampki to premium care :wink: u nas maja fioletowe opakowanie. (swoja droga niezle w Polsce za nie zdzieraja :shock: )
active boy & girl to u nas easy up pants i maja czerwone opakowanie bez podzialu na plec.
sleep&play tez u nas sa w takich samych opakowaniach.
no i baby active w pl to u nas super dry w zielonym opakowaniu. :wink:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

hej dziewczyny,
nie mam jeszcze doswiadczenia, jak chodzi o marki, rodzaje czy rozmiary pieluch, dlatego zajrzalam tu, zeby sie czegos dowiedziec. przeczytalam watek dokladnie, od poczatku... i wiem, ze nic nie wiem :lol: opinii niemal tyle, ile mam :lol: widze, ze bede musiala kupic, tak jak zalecaja, najmniejsze paczki z 2 czy 3 rodzajow, i testowac. z tym, ze tu w Anglii jest oczywiscie mniejszy wybor :roll: ale zapisalam sobie nazwe Toujours, i fioletowe z tesco, i bede pewnie sprawdzac. jezeli nie zapomne, to napisze wlasne doswiadczenia, ale to pod koniec roku :wink:
pozdrawiam wszystkie mamy obecne i przyszle.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

athe a czemu wg ciebie mniejszy?
rodzaji pampkow, huggies jest tyle samo co w polsce...asda ma swoja serie i ecobaby, w lidlu toujours...tescowe :wink: morrisons tez chyba ma swoje, boots ma swoja linie i jedne eco...
rodzaje pampersow w uk:
http://www.pampers.co.uk/en_GB/diapers- ... ning-pants
rodzaje huggies:
http://www.huggiesclub.co.uk/newborn/products
jak przesuwasz kaczuszke w bok pokaze ci reszte produktow:
seria bootsa:
http://www.boots.com/en/Mother-Baby/Nap ... g/Nappies/
http://www.boots.com/webapp/wcs/stores/ ... t=category
wybor duzy trzeba tylko poszukac :wink:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Awatar użytkownika

athe-no ja rowniez sie zgadzam, ze w uk wiekszy wybor i duuuzo lepsze ceny:) i promocje!!!

Obrazek

Aniołek (*) (18 tc, 07/04/2010)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

ceny to na pewno lepsze :) a z wyborem - nie upieram sie przy swoim, ja naprawde nie mam jeszcze doswiadczenia, wiec pewnie sie myle :) dziekuje za informacje, sprawdze to dokladnie. pozdrawiam

Offline Wyświetl profil  

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 351 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14 ... 18  Następna

Forum ciąża

» Forum ogólne » Testujemy, kupujemy

Strefa czasowa UTC [letni]