Dzisiaj jest śr wrz 10, 2025 11:28 am

Forum ciąża

» Forum ogólne » Testujemy, kupujemy

Strefa czasowa UTC [letni]

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 1322 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 62, 63, 64, 65, 66, 67  Następna
Autor Wiadomość
 Tytuł:

Muminkowa pisze:
alina123 pisze:
A my mamy ORBIT BABY G2 (...)

Na innym forum, na którym jestem, też jest o nim głośno. Ale jednak przeważają głosy, że cena raczej wysoka - z pewnością nie na kieszeń przeciętnego Kowalskiego. Mnie osobiście nie podoba się też zbytnio linia, ale to już kwestia gustu :D . W sumie, nawet, zastanawialiśmy się nad droższymi opcjami (no może nie aż tak drogimi), ale w sumie stwierdziliśmy, że lepiej kupić wózek polskije firmy - producent pod ręką :lol: , niż zagranicznej...I tak - ograniczyliśmy wybór, aż w końcu padło na Bebetto.

Cieszę się jednak, że furka Ci się dobrze sprawuje - najważniejsze, że jesteś zadowolona :wink:

Dzieki Kochana za miłe słowa:))
No fakt, kosztuje sporko ( sama bym go nie kupiła pewnie ale prezent to prezent)
Grunt że świetnie sie spisuje :> Już niedługo przeniesiemy się do spacerówki i też się cieszę , mnie akurat kształtem sie podoba :)
dziewczyny tez na forach piszą że niedostosowany na nasze chodniki a tu miłe zaskoczenie bo nasz orbit świetnie śmiga :) nawet po osiedlowych dziurach :)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Graco Symbio

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Ja mam quinny buzz 3 i jestem bardzo zadowolona.wózek lekki, zwrotny, gondolka duża, dobra amortyzacja.

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

My się już wstępnie zaczęliśmy rozglądać za wózkiem. I mamy taki dylemat: czy chłopiec może jeździć w wózku w panterkę, czy dla chłopca lepsza jest zebra i odwrotne pytanie, czy dziewczynka może jeździć w zebrze, czy lepsza dla niej panterka.

Wklejam link byście zobaczyły ci mam na myśli:

http://allegro.pl/hit-safari-ypsilon-al ... 71694.html

A drugi wózek, który mi się podobał, był na kołach retro, bo mój mąż uważa że taki jest sprawniejszy, wygodniejszy i wytrzymalszy:

http://allegro.pl/wozek-fabio-bebetto-3 ... 97363.html - pierwsza propozycja

http://allegro.pl/wozek-wielofunkcyjny- ... 12064.html - druga propozycja

Co wy sądzicie? Z jakich wózków byłyście zadowolone? Na jakich były kołach?

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Ja mam chicco trio tour 4 i jestem zadowolona.
Już druga córcia w nim jeździ.

Magdalena_Wlkp jak dla mnie to skrętne przednie koła to wielka wygoda i taki wózek prowadzi się leciutko. Raczej nie zdecydowałabym się na takie koła retro mimo ze może i fajnie to wygląda.

04.2008r. 5tc. [*]

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Właśnie mój mąż uważa, że skrętne koła nie są na polskie chodniki, gdzie co kawałek jest dziura taka, że 1/4 nogi w nią wpada - on tak narzeka, mówi, że płaci podatki więc powinien mieć równy chodnik i równą ulicę. Jednak powracając do tematu zdarzyło mi się prowadzić trzy wózki retro, i jeden prowadził się zaje...biście, a pozostałe dwa do bani. Te dwa były nie tyle ciężkie, co trudne w podjechaniu pod krawężnik. Skrętne koła prowadziłam dwa razy i żaden z wózków mnie nie zachwycił. Jeden to spacerówka, która zgubiła kółko po spacerze, a drugi był tak ciężki, że by podjechać pod krawężnik trzeba było nacisnąć nogą.

Więc ja sama nie wiem już jak to jest i na czym to polega, bo nie koniecznie wszystko zależy od kół. Ty czym się kierowałaś przy wyborze wózka, bo ja najchętniej kierowałabym się kolorem, bo to najprostsze.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Witajcie, jeżeli chodzi o to czym kierowałam się przy wyborze wózka to przede wszystkim tym-czy będzie bezpieczny i wygodny dla dziecka. Chyba warto zwrócić uwage na to jeśli to wózek spacerowy czy dziecko może jechać w dwóch kierunkach jazdy- tyłem i do przodu. To jeden z pwoodów dla których wybrałam ten a nie inny wózek.Co do koloru- to już kwestia tego co się Mamie podoba:) myślę ze to drugoplanowa sprawa- jesli sie podoba w panterke- czemu nie:)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Magdalena_Wlkp nie wiem gdzie mieszkasz i jak wygląda u Ciebie sprawa chodników ale u mnie większość jest nowych i dziur na nich nie ma no i są asfaltowe ścieżki rowerowe po których rewelacyjnie się jeździ.
Ja tam bym bez skrętnych kół wózka nie brała ale każdy patrzy na swoje potrzeby.
Pomyśl sobie, ze przy każdym zakręcie czy zmianie kierunku jazdy będziesz musiała ten wózek podnieść tzn przednie koła a to zbyt wygodne nie jest. Ja swój wózek prowadzę dosłownie jednym paluszkiem ;)
A koło także może odpaść w wózku retro czy bez skrętnych kół, po prostu pech ;)

04.2008r. 5tc. [*]

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Magdalena ja miałam wózek bez skrętnych kół. miałam x-landera x1...
a potem kupiłam spacerówkę ze skrętnymi kołami i przekonałam się, że taki wózek łatwiej się prowadzi - zwłaszcza między sklepowymi pólkami...
drugi raz wybrałam bym wózek ze skrętnym kołami, chociaż mój x-lander był świetny :)
większość wózków ma opcję blokowania kół, więc jakby co można jej użyć :)

a co do koloru wózka - dziecku i tak będzie wszystko jedno czy wózek będzie w panterkę czy w zebrę :lol:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
.
Awatar użytkownika

ja miałam taki wózek http://allegro.pl/wozek-bolder-implast- ... 83864.html tylko zupełnie inny kolor polecam bo te koła przednie są skrętne pod kątem 45 stopni nie trzeba naciskac na rączkę żeby zawrócic czy zakręcic w sklepie lub na ulicy poza tym sa na tyle duze że przejada przez snieg bez problemu i przez dziury wózek jest amortyzowany bardzo dobrze bo mieszkam na większej wsi wiec nie mam równych chodników a dziecko nie latało :)
z kołami skretnymi 45 stopni miałam tez wózek dla pierwszej córki i też byłam zadowolona szczególnie jak moje znajome musiały wózek podnosic zeby skręcic z łatwościa tez wjeżdżał na krawężniki itd

co do koloru dla drugiej córku kupowałam wózek uzywany ( nowy to zbędny wydatek bo tylko z gondoli korzystałam potem od razu przesadziłam w parasolkę) i bardzo podobał mi się kolor czerwony w kwiaty różowo zielone a nie wiedziałam kto w moim brzuchu mieszka a i tak sie zdecydowałam bo dziecku to wszystko jedno jaki ma wózek :)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Ja dużo pozytywnych opinii słyszałam o wózku bugaboo i mnóstwo ich widze na ulicach ale cena jest troszkę przerażająca:/

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

<reklama>

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

My z mężem wybraliśmy Quatro Makalu 4, 3w1 w kolorze jasny niebieski z szarym. Dzidzia jeszcze siedzi w 6 gwiazdkowym hotelu zwanym mamą,ale już nie długo wyjdzie i pójdziemy na spacerek naszą bryką. Wózeczek przetestowałam z koleżanką i jej córeczką,była zadowolona. Łatwo się go obsługuje,jest skrętny i lekki w porównaniu do np. baby merc a przede wszystkim cena jest dość niska. Mam nadzieję że będzie nam dobrze służył i za parę miesięcy będę mogła opisać go w samych superlatywach:)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

WItam :)
Zastanawiam się nad wyborem wózka. Po obejrzeniu miliona wózków :wink: zostały dwa: Jedo Bartatina i Roan Marita. Możecie coś doradzić? Któryś polecacie czy odradzacie?

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

ja mam xlandera x3... posluchalam sie tesciowej i wybralam wozek bez skretnych kol. TRAGEDIA. nigdy wiecej nie powtorze tego błedu. Za kazdym razem jak chce skrecic musze unosic kola. do tego sam wozek jest cięzki co tez nie pomaga. Gondola jakas mała.Moze w skrócie wymienie rzeczy dla mnie niezbędne
- skrętne, duże i pompowane koła
- duza gondola
- możliwośc wsadzenia w stelaz fotelika samochodowego(na poczatku myslalam ze to bzdura ale w praktyce naprawde rewelacja)
- duży kosz
- torba do wózka
to narazie tyle zauwazylam przez ostatnie poltora miesiąca.

Offline Wyświetl profil  

Stwierdziliśmy, że motywy w zebrę i panterkę w końcu wyjdą z mody, a nie chce by mi dziecko jeździło w niemodnym wózku :) - taki żart.

Moja koleżanka miała wózek ze skrętnymi kołami i nie poleca bo się rozwalił :) , wcześniej miała bez skrętnych, ale strasznie ciężki.

My póki co zdecydowaliśmy się na FABIO Bebetto bo ponoć nie jest taki ciężki, ale to pojedziemy z mężem do sklepu i sprawdzimy w praktyce. Myślimy o tym by było wygodnie prowadzić go zimą przez śnieg i by było wygodnie lulać dziecko jeśli będzie taka potrzeba. Planujemy mieć w przyszłości jeszcze jedno dziecko więc jeśli te koła to będzie spore utrudnienie, a np kiedy nie ma śniegu nie konieczne to kupimy wózek ze skrętnymi, ale już w wersji spacerowej. Póki co jesteśmy za Fabio bo ma sporą gondolę i jest idealny dla malucha :)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Hej !
A ja mam pytanie odnośnie xlandera xa i espiro enzo evo zastanawiam się miedzy tymi dwoma modelami cena praktycznie ta sama ? Któraś może sprawdziła osobiście ??

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Magda87, ja wybrałam dla mojego synka właśnie x-landera xa. Po 8 miesiącach użytkowania, jestem z niego naprawdę zadowolona!
Mój szkrab, mimo słusznego wieku, nadal jeździ w gondoli, więc jednak (mimo wielu takich zarzutów) nie należy ona do najmniejszych :wink:
Wózek jest dość ciężki, ale ja radzę sobie w ten sposób, że po prostu odpinam gondolę 8)

Mamy wersję 3w1, o spacerówce na razie nie mogę wyrazić opinii, ale fotelik x-car, również się świetnie sprawdza.
Kupiliśmy używany, ale w świetnym stanie, co też świadczy o jakości wózka.
W razie konkretnych pytań, chętnie odpowiem :)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Fotelik już mam też xcar, dostałam od koleżanki więc wózek chce kupić 2w1, a powiedz kupiłaś już tą wersję bez torby, bo zauważyłam że teraz w wersji podstawowej jej nie ma, a dokupienie to koszt 200 zł :shock:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Ja akurat mam wersję bez torby, a dokupiłam taką http://allegro.pl/torba-delti-nursery-z ... 39226.html
wg mnie też pasuje a jest dużo tańsza :)

Offline Wyświetl profil  

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 1322 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 62, 63, 64, 65, 66, 67  Następna

Forum ciąża

» Forum ogólne » Testujemy, kupujemy

Strefa czasowa UTC [letni]