Dzisiaj jest pt paź 03, 2025 1:40 am

Forum ciąża

» Forum ogólne » Testujemy, kupujemy

Strefa czasowa UTC [letni]

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 351 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10 ... 18  Następna

Jakich pieluszek używacie?
Pampers 60%  60%  [ 252 ]
Huggies 20%  20%  [ 84 ]
Tetrowe 1%  1%  [ 6 ]
Inne 19%  19%  [ 80 ]
Liczba głosów : 422
Autor Wiadomość
 Tytuł:

Ale pieluchomajty są bardzo drogie z pampersa :roll:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

teraz w tesco sa po 44,90. wiem ze drogie bo nie dosc ze ok2zl wiecej niz active baby to jest ich tylko 52szt ale moj synek czasami dostaje bialej goraczki jak go przebieram a tu szybko myk myk i juz ma pieluche, jak jest spokojny to zakladam zwykla :)

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Moje typy:
dla noworodka Pampersy - super mięciutkie tylko trzeba uważać na dzieci z problemami bioderkowymi bo nie trzymają tak dobrze rozstawionych nóżek.

Po wielu testach Dady, tych z Lidla i innych zwycięzcą okazują sie pieluszki z Rossmana Babydream (aktualnie 3-6kg ale niedługo zmieniamy rozmiarek na większy), chusteczki także babydream niebieskie (białe są malo nawilżone).

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

My tez próbowalismy różnych. I pampersy są ok, ale ich cena juz mniej. Teraz od jakiegos juz czasu używamy pieluch z tesco ale tych fioletowo różowych. Są chłonne, maja rozciągliwy tył i boczki. Sa przewiewne. Ostatnio nawet przy biegunce wszystko trzymało się w pieluszce. I cenę tez mają całkiem przystępna. Polecam.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
1 żółta kartka
Awatar użytkownika

Ja tez uzywam fioletowe z tesco sa bardzo chlonne po calej nocy nie czuc w nich wilgoci , kupa nigdy nie wylatuje, rozciagliwe boczki.
Ostatnio skusimalam sie na pampersy i zaluje bo...Pampersow zuzywam dwa razy wiecej niz z tych z tesco poniewaz sa cienkie przez to malo chlonne po 3 h jest juz strasznie nasiakniety i az niemilo sie go dotyka wiec co musi czuc moj synek noszac go na pupie.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

My na początku używaliśmy Pampersa, później przeszliśmy na Huggiesy Premium, bo w Pampersach dla starszych dzieci jest ten zielony wkład i jak tylko młody 5 minut pochodził z kupką, to od razu pupa była czerwona, a w Huggiesach nic.

Ostatnio, po przeczytaniu wielu pozytywnych opinii, kupiliśmy pieluchy Dada z Biedronki i niestety nie jestem zadowolona. Niby pupka ok, ale już 3 razy nam przeciekły, są sztywniejsze, no i z tyłu nad pośladkami Kuba ma ciągle spoconą skórę.

Pieluchomajtki Pampersa są rewelacyjne, młody nie cierpi przewijania, więc to dla nas najlepsze rozwiązanie. Szkoda, że bez promocji kosztują tak dużo.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Tylko pampersy. czasem kupowalam huggisy ale... sa tez niezle jednak zauwazylam ze obcieraja synkowi pachwiny. co do przeciekania to powiem szczerze, ze jesli mialo cos wyleciec boczkiem to w kazdej pieluszce, jednak najrzadziej w pampersach. teraz juz nic nie przelatuje chyba z racji wieku (10 mies). bo tak do 6 miesiaca sie zdarzalo. 2 razy uzylam tetry i powiedzialam sobie- nigdy wiecej. Rany... podziwiam nasze mamy...

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

The best of the best są HUGGIES ! :D Ale trzeba wiedziez że tylko Huggies Superflex , inne nie :wink: choc teraz używam też pieluchomajtek z Carsami Huggies i też są fajne :)
Pampersów używam ale sporadycznie, jednak Hagisiki najlepsze..
właśnie teraz m.in. kończe paczke Pampersów 6-tek (bo nie było w promocji H) i zasikane śmierdzą bardzo Obrazek

a weszłam tu żeby zobaczyc opinie na temat Dada z Biedronki, bo widziałam ostatnio po 27 zł (46 szt) i...dobrze że jednak nie kupiłam..

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

My używamy Pampersów choć i Huggies superflex też nie są złe.. generalnie Agatka nie ma bardzo wrażliwej pupci i nigdy jej się nie odparzyła ale Dada , czy te z lidla są jak dla mnie sztywne, grube i mało chłoną

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Ee jednak Pampersy są do d......odparzają na bokach, przez to że są wąskie i te paski obcierają ciałko :roll: Huggisy są szersze, łatwiej sie je zakłada, nic nie obciera i nie odparza, jednak Huggies NAJ !..

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
.
Awatar użytkownika

też używamy huggisów, głównie ze względu na cenę (biedronkową) a i do jakości nic nie mam, chociaż gdyby pampki były tańsze to ich bym używała; dady i bella się u nas nie sprawdziły a tych z tesco jeszcze nie próbowałyśmy

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Teraz właśnie testuje nowe pieluchomajty Huggies Little Walkers, takie :
Obrazek

i sa ok., fajne, znowu sie nie zawiodłam :) wygodne, mają gumki ochronne wiec kupsko nie wyłazi, mięciutkie z fajnymi motywami disneya (kubuś),
szkoda tylko że dosc drogie w porównaniu z superflexami.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

ja używam pieluchy dada (te z biedronki) dawniej używałam pampersy ale jak dla mnie zbyt drogie. ;)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

My też używamy Dada i to właściwie od 5-go dnia życia. Jak dla mnie świetne- nie odparzają i w ogóle takie są poszastne ;) Mieliśmy Huggisy na początku, ale na mnie sprawiały wrażenie za mało zabudowanych, siusiu jakoś docierało tam gdzie trzeba, ale kupka parę razy "wyszła" na ubranko ... Dostaliśmy też w prezencie paczkę pieluch z Rossmana, ale w nich się z kolei przesikiwał...

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

My podobnie jak chusteczki uzywamy tylko pampersa pieluszek od samych narodzin...nie naleze do osób ktore lubia zmiany jesli cos jest dobre....to po co to zmieniac.....

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Ja już drugą córkę chowam na Pampersach, testowałam Huggies'y, Happy i Dada, ale nie ma to jak Pampers! Bez porównania. Na upartego Happy mogły by być (nie odparzały, dobre w cenie, ale jedyny minus to jeszcze ich grubość - fachowcy z Belli muszą trochę popracować ;) po napełnieniu stają się dość ciężkie i sztywne ). Teraz zostałam ekspertką ze [Automatyczna cenzura].pl, gdzie dostałam do przetestowania nowe Pampersy (Premium Care) i muszę powiedzieć, że są genialne. Chwalą się, że są tak delikatne jak bawełna i na serio takie są. Maja trochę inną strukturę, taką siateczkową. Są jednakowo chłonne, choć trochę cieńsze i lżejsze. I naprawdę są takie milusie, że sama mogłabym je nosić ;) Któraś z Was próbowała już ich?
Pozdrawiam.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Ja uzywam Pampers Sleep&Play i jestem z nich bardzo zadowolona, wczesniej uzywałam Huggies'ow ale zaczely strasznie przeciekac, a w tych co teraz uzywam mlody przesypia cala noc i jest suchy. Ostatnio nawet zastanawialam sie czy nie zmienic na Huggies Little Walkers dostałam nawet na probe, ale niestety jeden wielki niewypał. Dada z biedronki tez nie najgorsze. Aha i te Sleep&Play sa dwa rodzaje, jedne sa wlasnie z tym zielonym wkladem, pisze niby ze powinny byc bardziej chlonne ale wcale nie sa, lepsze te bez zielonego.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

My kupujemy przeważnie HAPPY, DADA i czasami Sleep and Play. Pampersy są drogie jak nie wiem co dlatego ich nie kupujemy.

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

najlepsze pampersy i belli.hugiesty to totalna klapa

Który pali się dla Ciebie coraz mocniej i mocniej.
Ja nigdy nie zgasnę jak oddech mi dasz

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

zauwazył ktoś,że w pamperach są nowe wzorki?i jakieś jakby ciensze są?czy mi sie zdaje? :?

Offline Wyświetl profil  

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 351 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10 ... 18  Następna

Forum ciąża

» Forum ogólne » Testujemy, kupujemy

Strefa czasowa UTC [letni]