Dzisiaj jest śr wrz 10, 2025 8:54 am

Forum ciąża

» Zdrowie Kobiety » Poród

Strefa czasowa UTC [letni]

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 52 ]  Przejdź na stronę 1, 2, 3  Następna
Autor Wiadomość

Hej! Mam termin na 3 września chciałabym urodzićalbo wcześniej albo w dniu terminu, po pierwsze bardzo chce już mieć swojego synka przy sobie całego i zdrowego a po drugie ze względu na mój wiek a mam 17 lat chce jak najszybciej zacząć naukę a to nie bedzie wcześniej niż 6 tyg po porodzie, są jakieś bezpieczne metody które nie zrbią krzywdy mojemu kochanemu dziecku??

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Moderator
Awatar użytkownika

Poczekaj cierpliwie, dzieciątko wie kiedy ma przyjść na świat.
Ja urodziłam dwa tygodnie przed terminem (czyli w terminie) ale moja ciąża była zagrożona i prawie cały czas leżałam.
Możesz jedynie czekać, to tylko 10 dni a jeśli przenosisz to nie więcej niż 9 dni dłużej lekarze nie czekają.
Uwierz czy urodzisz teraz czy później Twój świat tak się zmieni na piękniejszy, no i jesteś bardzo młodziutka.
Życzę Ci powodzenia...wytrwałości i cierpliwości (czeka Cię trochę nie przespanych nocy)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

hey ja tez mam termin na 3 wrzesnia i mam juz takie momety ze chciala bym jak najszybciej urodzic ale to nie od nas zalezy taka jest natura a przeciez zostalo nam tylko 10 dni.A szkola nie powinna byc dla Ciebie najwazniejsza ja tez sie jeszcze ucze (studjuje)ALE DOBRO DZIECKA JEST DLA MNIE NAJWAZNIEJSZE.Zycze powodzenia :)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

pewnie macie racje wczoraj bylam u lekarza i do konca tego tyg jeszcze nie powinnam urodzic ale w przyszlym nie wiadomo. Co pakujesz Martusiu do torby szpitalnej?

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Wiesz jeszcze sie nie spakowalam dzis jade do lekarza i moze sie dowiem czy juz tam cos widac :lol: A mysle ze sie spakuje gdzies w nastepnym tygodniu.Napewno musisz zabrac ze soba spioszki, kaftaniki,czapeczki 2, chusteczki,pieluchy.No i oczywiscie Twoje akcesoria typu koszula,kapciochy, reczniki itp.
Pisz jak tam u Ciebie przebiega ciaza, ja co prawda jestem w ciazy z pierwszym dzieckiem ale mysle ze moge w czyms pomoc :)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Bylam wczoraj u gin.i powiedzial ze narazie u mnie nic nie widac i ze moge urodzic nawet 5 wrzesnia.Mam nadzieje ze urodze wczesniej chciala bym juz miec malenstwo blisko siebie :)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

wiem doskonale co czujesz:) Ja nastepną wizyte mam we wtorek będe mieć usg bo lekarz chce sprawdzić gdzie są plecki dziecka. Powiem Ci że ciąże przeszłam dość spokojnie z chwilowym ratunkiem przy No-spie bo w 27 tyg stawiała mi się macica ale naszczęście teraz wszystko jest dobrze. Jak tylko będe poi wizycie to odrazu napisze:)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Ja to dopiero się denerwuję. Termin za 2 dni( 27. 08) a tu nic się nie dzieje. Dzidzia ustawiona prawidłowo. Jeśli do wtorku nie urodzę to kolejna wizyta u lekarza, a wtedy ciekawe co ze mną zrobi. Trzymajci kciuki dziewczyny, żebym już dziś urodziła, bo nie wytrzymam juz tego czekania.Torba juz dawno spakowana, tylko brać i jechać.Dzisiaj w nocy chodziłam do łazienki chyba z 5 razy, może to jakiś znak .Pozdrawiam

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Diano, ja tez tak biegałam dzisiejszej nocy do łazienki, więc może faktycznie urodzimy jeszcze dziś. Termin mam na jutro i też nic się nie dzieje.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

oj do lazienki w nocy ja wstaje czesciej troche mnie to wkurza :) bo budze sie a potem trudno mi zasnac - ale coz tak musi byc :lol: A wy dziewczyny macie cos takiego jak ja mam takie uplawy ze gdy wyjde z lzienki mam cale "krocze"mokre, dzis nawet zauwazylam ze mam cos rozowego na majtkach i nie wiem co to :?

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Martusiu, a ile do terminu Ci zostało? Może to czop?

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Niby termin mam na 3 wrzesnia ale lekarz powiedzial ze moge urodzic 5 czyli gdzies za 10 dni.Ja tez myslalam ze to moze byc czop.A po odejsciu czopu kiedy mozna rodzic :?:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Martusia mi czop schodził przez dwa tygodnie 4 tygodnie przed terminem, a podczas porodu tego czopu również się dużo wydzieliło. Pozdrawiam

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

A ja nadal czekam i nic. Jutro termin! A co u ciebie AGA2811? Jesteś jeszcze z nami, czy już coś się u ciebie dzieje?Pozdrawiam was wszystkie!

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Diano, jestem, jeszcze jestem...

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Czesc dziewczyny co tam u was, u mnie jeszcze nic sie nie dzieje ale mam nadzieje ze niedlugo.Mam takie pytanko chciala bym jeszcze przed porodem ufarbowac wlosy bo pozniej jak urodze nie bede miala czasu wiecie czy mozna pod koniec ciazy :?:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Martusia, ja farbowałam na początku 9 miesiąca, bo moje odrosty miały już chyba z 5 cm. Nie ma 100% pewności czy można. Czytałam jednak, że balejaż jest bezpieczny, gdyż farba nie dotyka skóry głowy. Więc zrobiłam sobie balejaż i humor od razu mi się poprawił. A przecież w czasie ciąży też chcemy być atrakcyjne!

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

bylam dzisiaj u lekarza i poweidzial mi ze jeszcze na porod sie nie zanosi i kolejna wizyte mam na 4 wrzesnia, jutro musze jechac do szpitala na KTG zobaczymy co mi tam powiedza

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Nieprzejmuj sie mi tez lekarz powiedzial ze do 5 moge chodzic,widocznie naszym dzieciaczkom sie niespieszy :) Ja dzis bylam u fryzjera farbowalam sobie wlosy i panie sie smialy ze moge po wizycie rodzic odrazu uczesana :P Ja nawet bym juz chciala, dzis strasznie maly naciska mnie na miednice az boje sie ze mi ja polamnie,a rok temu mialam zlamana miednice mialam operacje i zeby tam mi nic nienabroil :wink:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Napewno nic sie nie stanie:) No najwidoczniej nasze maluchy chca jeszcze poczekac. Ale powiem Ci ze nie czuje sie najlepeij plecy bola mnie przeokrutnie miednica tez pecherz jest juz chyba tak skopany ze jakby mnie przeswietlic to bylaby z niego mala kuleczka. Trzeba czekac, zobaczymy jak dlugo, jutro KTG

Offline Wyświetl profil  

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 52 ]  Przejdź na stronę 1, 2, 3  Następna

Forum ciąża

» Zdrowie Kobiety » Poród

Strefa czasowa UTC [letni]