Dzisiaj jest śr wrz 10, 2025 8:54 am

Forum ciąża

» Zdrowie Kobiety » Poród

Strefa czasowa UTC [letni]

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 52 ]  Przejdź na stronę 1, 2, 3  Następna
Autor Wiadomość

Dziewczny czy jest troche prawdy w tym,ze jezeli nasze mamy mialy np. ciezki porod to my tez bedziemy taki miec :?:

Napiszcie jak to wygladalo u Was :lol:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

`milka` wiem ze nie na temat ale mozesz ze mna pogadac na gg??

moj byl inny niz mojej mamy ja mialam sn a mama cc ;)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

u mnie nie widac zwiazku. mama miala 2 lekkie porody naturalne, ja cc.

http://lb2m.lilypie.com/qGGwp1.png

Melania (*2.06.2007), Tymoteusz (*30.09.2007) i Liwia (*14.03.2009)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Cześć dziewczyny :)
Też jestem bardzo ciekawa waszych opinii na ten temat, mam termin dopiero na 4marca ale juz zaczynam sie bać, szczególnie jak usłyszałam że moja mama rodziła pierwszy raz 24h a drugi raz 21h i to w strasznych bólach i boje się że mnie też to czeka
pozdrawiam :D

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Aliss, tak bardzo się nie obawiaj, pamiętaj, że Twoja mama rodziła pewnie jakieś 20 lat temu... Inna medycyna, inne podejście do porodu, inne postepowanie :) Moja mama rodziła mnie bardzo długo i w dodatku sn, mimo że byłam ułożona pośladkowo. Ja pierwszą córkę rodziłam sn i podobno krótko jak na pierwszy raz, ale ja podziękuję za takie krótko :wink: . Druga córka wyszła cc i też nie było fajnie :wink:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Ja się przekonam dopiero za 2 m-ce ale bardzo chciałabym mieć taki poród jak moja mama, która ma trójke dzieci i każdy poród był wyjątkowo szybki i bezproblemowy. Babcia ze strony mamy też miała wyjątkowo lekkie porody, natomiast druga babcia męczyła się po 20 godzin przy, każdym dziecku... Ciekawe jak to będzie ze mną...

Obrazek
http://www.garnek.pl/aileen

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Moderator
Awatar użytkownika

Pierwszy poród mojej mamy długi i popękała bo wtedy nie nacinali brat nie był duży około 3kg, drugi w siódmym miesiącu szybki ale siostra nie przeżyła :( , trzeci bliźniaczy sn szybki bez powikłań...Ja pierwszy szybko bez nacinania tak bym mogła drużynę piłkarską rodzić ale i tak drugiego porodu się boje :?
Moja mama i siostra mają rozstępy ja nie… :wink:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

moja mama mnie z tydzień rodziła, kroplówki i inne cuda
a mi nie zajęło to zbyt długo, od pierwszych lekkich skurczy do pojawienia się Zuzieńki 4h
moją siostrę łatwiej jej było urodzić (drugi poród) za to ona męczyła się ok 9h

widać, że to nie ma związku

może po babci

moja jedna(taty) miała bardzo lekkie porody a druga(mamy) gorzej

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

aliss83 ty to jeszze nic :lol: ja jeszcze w ciazy nie jestem a juz sie boje :lol: :oops:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Moja mama przeszla 3 porody sn, a ja cc ;)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

mama miała dwie cesarki oby dwie przechodziła bardzo ciężko Piersza przemyczyła sie 24 godziny zanim ją wzieli na stół Druga pół miesiąca przed i pół miesiąca po w 40 stopniowej gorączce.

Siostra miała dwa razy sn ale Pierwszy poród trwał 18 godzin Drugi 12

Ja, poród trwał w sumie 3 i pół godziny z czego dwie relaksowałam sie jeszcze domu pod prysznicem.

drugie go sie boje bo ułożenie póki co pośladkowe

ale suma sumarum NIE ZAWSZE MAMY TAKI SAM PORÓD JAK NASZE RODZICEILKI

POZDRAWIAM

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

u mnie rodzinnie, i siostra, i mama, i ja,po dwa porody i wszystkie bardzo podobne,lacznie z ich trwaniem.I wszystkie przy drugim porodzie mialysmy szybkie PLUM :D

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Moja Mama pierwsze dziecko, dość duże, rodziła sn, ale męczyła się długo, bo akcja porodowa nie chciała postępować, nie było rozwarcia - jak u mnie, tyle że mnie w końcu zabrali na cc. Mojej Mamie 42 lata temu wyciskali na siłę mojego brata z brzucha.

Mnie rodziła już cc, ale dlatego, że to była ciąża wysokiego ryzyka (miała wówczas 41 lat i trzy obumarłe ciąże za sobą). W każdym razie mój pierwszy poród przebiegał jak u mojej Mamy, tyle że w końcu mnie ciachnęli.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

U mnie pełna analogia. Duże dziecko, nieprzygotowana szyjka, ciężki poród, po terminie. Za to dzieciaczek silny i dorodny:) Moja mama aż się popłakała, pytając, czy wszystko musiałam po niej odziedziczyć. Kochana Mamusia :D

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
1 żółta kartka

u mnie sytuacje podobne moja mama miala 2 cc z moim bratem i ze mna dzieci spore ok 4 kg po terminie bez skurczy tylko odeszły wodu u mnie bylo identiko
tylko dluzej przeterminowana bylam bo az 13 dni 3 dni na porodowce wywolywanie itp... :roll: wkoncu wrocilam na odzial i poszly wody wiec wrocilam na porodowke :roll: no i przelezalam jeszcze ok11 godz nic sie nie dzialo i cc

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

jedno nie ma zwiazku z drugim :D

moja mama miala 2 ciezkie porody i 1 cc- ja urodzilam sn w niecale 2 h i bylo jak dla mnie lekko :D wiec u mnie sie to niesprawdza!

moja kolezanka tez tak miala ona rodzila 27 h a jej mama 3 razy po 2 h :D

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Ja mam ogromną nadzieję, że tego się "nie dziedziczy" bo moją siostrę 30 lat temu mama rodziła prawie 4 doby :shock: zero kroplówek, totalna olewka ze strony personelu... Mnie 20 lat temu mama rodziła 'jedyne" 40 godzin i stwierdziła, że to bardzo lekki poród był :roll:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Hmm.. ciekawa jestem, czy faktycznie to się sprawdza. Myśle, że w duzym stopniu może miec to zwiazek z podobną budową, jesli mama i corka mają podobne sylwetki, to jest szansa, ze rodzą podobnie.. Jak myślicie?

Moja mama mnie rodziła cc, ale siostre sn. Wszystko poszło jej bardzo gładko. Mówiła, ze cały czas czekała na te straszliwe bóle porodowe parte, a wciaz ich nie było. Bolało coś tam, ale zeby jakos sczegolnie, to nie- mówiła. A tu połozna do niej- proszę przec.. To mama nie chciała, bo mowila, ze czeka na bóle.. :shock: Po 3 partych było plum. I mama się podobno strasznie dziwiła, że ten poród to jakis jest śmieszny. Tak hop siup i już. A krocze jej nacinali, ale nawet się nie skapnęła kiedy.

Może i mi się tak uda?

Do szpitala pojechała ok 19/20 wieczorem, bo ją tata zmusił, a urodziła ok 22. Jeszcze zdazyli jej wszystkie zabiegi zrobic- i lewatywę i golenie. A ona się złosciła, ze juz musiała przyjechac do tego szpitala, bo ona raczej jeszcze nie rodzi.. :D

Mateuszek 10.04.2008 cc 8:45 51cm 2600g
--20.05.2009 6tc [*]

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

`milka`
Hmm chyba cos w tym jest.. moja mama chodziła ze mną w ciązy 10 dni po terminie i bez żadnych objawów porodu.. zaczeło zanikac tętno i zrobili cc,zero rozwarcia nic... u mnie było troszkę podobnie tyle że 6 dni przed terminem odeszły wody ale tez nic nie zapowiadało porodu i po oksytocynie nic sie nie działop oprócz koszmarnego bólu i tez skończyło się cc więc nie wiem czy to zbieg okoliczności czy nie.;..

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

a u mnie było podobnie
ja zamierzalam nie spieszyc sie do szpitala i ciagle slyszalam ze porody u nas w rodzinie sa bardzo szybkie. machałam na to ręką bo myslałam ze zmyslają - moj wujek urodził sie w domu bo bacia nie zdazyla do szpitala. ja o mały włos tez nie zdażyłabym. w szpitalu byłam 2 godziny i juz trzymałam maluszka :-)

Offline Wyświetl profil  

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 52 ]  Przejdź na stronę 1, 2, 3  Następna

Forum ciąża

» Zdrowie Kobiety » Poród

Strefa czasowa UTC [letni]