Angelisia81 na życzenie ale byłaś już po cc i było źle więc jak najbardziej zrozumiałe, to tak nie do końca "na życzenie" były ku temu przesłanki.
Mercy ja w życiu się nie spotkałam z potępianiem matek, ani sama nigdy tego nie zrobiłam bo miały cc z konieczności...jedynie o tych co mówi Malgora z własnego widzimisię.
Kochana słuchaj Pasi i zmień kol.
Złem to jest nie podjęcie w odpowiednim czasie decyzji! a nie cc...cc to samo dobro w wielu przypadkach, kiedyś kobiety albo dzieci albo razem wręcz umierali po kilkudniowych męczarniach. Takie przypadki jak zaklinowanie to kończyło się śmiercią dla obojga, albo wyciągnęli martwe już martwe małe.
Ja nie wiem one się kolegują z Tb ze względu na poród że ur tak jak one i dobrze że nie rozmawiasz

Idący tym tokiem myślenia jak Twoje kol to musiałabym zerwać ze wszystkimi kontakt. Bo ta rodziła cc, a ta jest gruba, a ta wierząca, a ta bogata itd

Osoby pokroju koleguję się tylko z takimi jak ja bo inni są be.
Moje kol. są każda inna jak to się mówi "każda z innej parafii" biedniejsze, bogatsze, chudsze, grubsze, po sn jak i po cc i super bo mamy dużo wspólnych spraw, a te inne możemy pokazać sobie swój odmienny punkt widzenia. Podzielić się jak to jest tak a jak inaczej.
Tak jak Malgora pisze to są przyczyny NIE ZALEŻNE pacjenta po wypadku nikt nie pyta czy mu operację pękniętej śledziony zrobić czy nie? robią i koniec tematu.
Ja też wsjo żeby było było jak Pan Bóg przykazał poród sn, karmienie piersią rok, gotowane przeze mnie obiadki itd itp

wyszło różnie tylko drugi poród wyszedł faktycznie jak sobie wymarzyłam, choć pierwszy był również ok tylko dużo dłuższy. Karmienie piersią kapota...wolę rodzić :/ obiadki haha połowicznie. Życie weryfikuje

Marti no właśnie lekarze są pewni bo są przygotowani

ale własnie czy dziecko też? skąd wiedzą? nie wiem jak w UK ale w PL jest możliwość poczekania do skurczy. Przynajmniej moja kol. przy ułożeniu pośladkowym mogła dali jej taką możliwość. A z tego co wiem rzadko udaje się cc o planowanej godz. bo zawsze jakaś obsuwka albo nie planowane cc wychodzą. Teoretycznie lekarze do żadnego porodu sn nie są przygotowani.
Osobiście teraz gdybym miała 3 dziecko i mój kręgosłup by nie pozwolił na rodzenie sn czy groziło by mi to pogorszeniem stanu czy kalectwem, oczywiście zdecydowałabym się nawet na planowaną cc bez niczego