Dzisiaj jest śr wrz 10, 2025 8:58 am

Forum ciąża

» Zdrowie Kobiety » Poród

Strefa czasowa UTC [letni]

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 77 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1, 2, 3, 4
Autor Wiadomość
 Tytuł:

Ja mialam przygotowana swoja koszule do porodu, ale w szpitalu dostalam od lekarki koszule, i nawet dobrze swoje czyste zabralam do do mku :)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

kiedys juz pisalam cos w tym temacie ale teraz jestem juz po porodzie i wiem troche wiecej :P
ja mialam przygotowany T-shirt do porodu, wzielam czarny bo slyszalam ze bardzo sie pobrudzi krwia, a nie chcialam zeby bylo na niej ta krew widac chociaz i tak koszulka byla przeznaczona do wywalenia po porodzie

Ostatecznie jednak jak przyjechalam na izbe i mialam sie przebrac do porodu to pozostalam w bluzce w ktorej przyjechalam
:lol: to ona
Obrazek

jak sobie pomyslalam ze mam sie przebrac w ten czarny T-shirt to od razu mi sie pogorszylo samopoczucie, pozostalam wiec w tej bluzeczce nawet jezeli mialabym jej wiecej nie zalozyc
Ale... nawet kropelki krwi nie niej nie bylo i wlasnie sobie w niej teraz siedze (jaka ona na mnie jest wielka teraz) :lol:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

czytalam wlasnie co pisalyscie o chodzeniu po porodowce z gola pupa...
ja w szpitalu bylam zaledwie 1 godzine i urodzilam,
:D wiec przez ta godzinke moglam sobie z golym tylkiem polatac, w zasadzie to troche postalam, postekalam, polozylam sie i urodzilam

Mysle jednak ze jakbym miala nawet kilka godzin rodzic to i tak bym w niej zostala (przeciez jak przyjechalam do szpitala to nie wiedzialam ile czasu w nim spedze, myslalam ze nawet 10 godz :P )
mialam jeszcze szlafrok, bo jakos musialam dojsc do porodowki

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

aneta8702 pisze:
ja rodzilam w koszuli prawie do kolan, rozpinanej z przodu na calej dlugosci, pizamy sa moim zdanie neiwygodne,, bo figurujesz od pasa w dol gola przed tymi wszystkim ludzie, a jak ja rodzilam na porodowce byli ludzie niewiem po co bo przychodzili na pogawedke

Mój mąż jest pracownikiem działu technicznego i często biega po korytarzach szpitala. Często opowiada mi że był na porodówce, drzwi są otwarte i gdyby nie to że kobieta leży tyłem to by było wszystko widać :o Mam zamiar tam rodzić i nie chciałaby paradować z gołym tyłkiem przed wszystkimi. Tam dają szpitalne koszule ale nie wiem jakie długie.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

A ja rodzilam nago :P
W Belgii w moim szpitalu kazdy ma osobny pokoj przedporodowy a w nim wanna. Rodzilam 3 godziny. Z czego poltorej godzinki siedzialam w wannie z ciepla woda (nago) potem gdy rozwarcie bylo ok to hop na lozko i na sale porodowa (bylam przykryta przescieradlem). Sala porodowa oczywiscie osobna. Urodzilam. Przewiezli spowrotem do sali przed porodowej (bylam przykryta) i tak potym jak z pomoca poloznej sie umylam to ubralam sie w koszulke. Poczatkowo mialam rodzic w koszulce.
Mi nie przeszkadzalo to ze jestem naga.

Obrazek

[*] Aleks - 22 tydz - 23.06.2007

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Ja rodzilam w swojej ulubionej koszuli, przechodzilam w niej cala ciaze, byla miekka i fantastyczna.. w ogole sie nie poplamila wiec po wypraniu moge dalej w niej paradowac :D

Nie dyskutuj z idiotą. Najpierw sprowadzi cię do swojego poziomu, a potem pokona doświadczeniem.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Ja rodziłam w koszuli szpitalnej, poród trwał kilkanascie godzin i na przemian było mi gorąco i zimno, najpierw prosiłam męża o założenie skarpetek, bo marzłam w stopy, potem miałam ochotę się rozebrać, ale skurcze mnie tak męczyły że nia dałabym rady, tym bardziej że leżałam cały czas podłączona do ktg. No i skończyło się cc, pozostałam w szpitalnej koszulinie :)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

e-milka nie piszemy posta pod postem :wink: :wink: w celu edycji posta używamy opcji "zmień" w prawym górnym rogu :wink:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

ja rodziłam w t-shircie :) gołym tyłkiem nie świeciłam bo na łóżku byłam przykryta prześcieradłem, a jak wstawałam to ubierałam szlafrok i juz :) u nas z zasady trzeba miec swoje rzeczy do porodu i po porodzie, szpitalne daja tylko w sytuacjach awaryjnych

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Ja też rodziłąm w szpitalnej koszuli (powiedziano mi, że tak będzie lepiej bo nie pobrudzę jej krwią). Poprosiłąm tylko, aby dały mi nieco dłuższą. I dały, ale... z przodu nie miały żadnych troczków i dekold kończył mi się dosłownie na pępku. Załamałam się. zapytałam połozną dlaczego ta koszulka jest taka wybrakowana i czy nie ma innej. A ona mi na to, ze kobiety z bólu same te troczki rwą i ona nic na to nie poradzi!!!! :shock: Franca jedna!

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Dalia normalnie aż się pośmiałam z tego Twojego opisu, ja też dostałam takie wyszarpany badziew, że musiałam sie rekami zasłaniac jak szłam na sale ale byłam tak zestresowana tym cc że chyba to olałam :lol:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

ja miałam do porodu koszulkę po moim mężczyźnie, więc sięgała mi troszkę za tyłek... ale w trakcie porodu i tak było mi obojętne czy jestem goła i czy ktoś patrzy. nie miałam czasu o tym mysleć :)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

ja rodzilam w koszuli nocnej. wycyganilam od mojej mamy, stara koszule nocna, ktora moze nie byla piekna, ale po porodzie zakrwawiona trafila prosto do kosza a ja przebralam sie w czysta :) na poczatku tez myslalam, ze bede rodzila w koszulce, teraz ciesze sie, ze wybralam koszule.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

ja mialam taka koszulke, niby do spania. tylek mi zakryuwala, a po porodzie przy kapieli poszla prosto do smieci :)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
#
Awatar użytkownika

ja dostalam koszule szpitalna....taka szeroka, długościa nie zakrywala kolan

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Rodziłam w koszuli nocnej. Po porodzie, jak położne trochę mnie umyły, bardziej doczyścić się pomógł mąż i pomógł mi założyć czystą koszulę zanim przeniosłam się na drugie łóżko.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

ja do porodu dostalam szpitalaną
urodzilam 17.30
na drugi dzien poszlam sie wypluskac i zalozylam swoją

Offline Wyświetl profil  

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 77 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1, 2, 3, 4

Forum ciąża

» Zdrowie Kobiety » Poród

Strefa czasowa UTC [letni]