Dzisiaj jest śr wrz 10, 2025 8:59 am

Forum ciąża

» Zdrowie Kobiety » Poród

Strefa czasowa UTC [letni]

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 547 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 24, 25, 26, 27, 28  Następna
Autor Wiadomość
 Tytuł:

Ania29, mogę powiedzieć Ci tak, że jak jeżdżę teraz na KTG i mam "spinanie" się brzucha to wykazuje mi to jako skurcz, a im bardziej odczuwalny tym ma większą wartość na wykresie. Tylko jednego mi do tej pory nie wykazał na zapisie (a zawsze, jak leżę, spoglądam na zegarek o której miałam skurcz, a potem porównuję z wydrukiem) :)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

ja tak też mam, jak mi brzuch twardnieje (na kamień!!) to wtedy jest na wykresie pagórek, wczoraj sięgał wartości 100.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Czesc Dziewczyny . Mam pytanie co do tych skurczy przepowiadajacych ... Ja mam takie dziwne bole ale nie w dole brzucha tylko w gornej czesci jakby jakis skret jelit przez chwile i przechodzi a do tego pachwinowe bole jakies klucia ... Hmm A Tak w ogole to brzuch Musi sie obnizyc ?? Ja mam termina na 20tego grudnia i nie wiem ale chyba Nic sie nei ruszyl :/

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Ja mam termin na 14 wg OM a na 8 wg USG i wszyscy mówią,że brzuch wysoko... Nie wiem do końca jak to z tym opadaniem jest.A w pachwinach też takie bóle miewam,jakby kłuło,ciężko wtedy chodzić.I od 2-3 dni bolą piersi.Coraz fajniej się robi :D

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

ania mam dokladnie takie same terminy jak Ty :D tyle, że u mnie brzuch nisko od miesiąca, skurcze od 3 tygodni(co prawda już ciutkę rzadziej są, ale za to bardziej bolesne i dłuższe). Zobaczymy, która pierwsza urodzi, myślę, że nie ma reguły na te porody ;)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

rajstopka widzę że i wiek mamy ten sam :D
Ja dziś mam koszmarny dzień,mimo że jeszcze nie ma 11-stej.
Wczoraj sprzątałam trochę a dziś się nie mogę ruszać...Ręce mi spuchły,jestem śpiąca i zmęczona a wczoraj miałam tyle energii.Ale objawów porodowych oczywiście brak.Poza skurczami,raz na czas bolesnymi.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

ania - do tego energii tyle samo - wczoraj "poszalałam" przy porządkach, a dziś mnie wszystko boli, kłuje i mam lenia :P Za chwilę jadę do mojego lekarza w szpitalu, myślę, że nic nowego mi nie powie po KTG ;)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Napisz jak po KTG,ja mama w sobotę dopiero,może się do tego czasu coś ruszy...Tzn.ktoś :)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

mam pytanie... i proszę o odpowiedź :roll:

Wczoraj wieczorem miałam silny ok. 1min. ból od krzyża przez boki brzucha aż do łona... brzuszek chyba nie stwardniał - byłam w takim szoku, że nie wiem sama :oops: termin porodu mam na 17 styczeń dopiero...
Zdarzały się już delikatne i krótkie bóle jak na @, ale ten wczorajszy to mnie normalnie zaskoczył - nie mogłam się ruszyć :shock:
W nocy miałam jeszcze 2 delikatne skurcze - klasyczne jak ból na @ (resztę nocy spałam... :roll: )
Czy to normalne, że już miałam taki skurcz mega bolesny? mam iść do gina, jechać do szpitala? Nie wiem... poprostu chcę spytać, czy to normalne, czy zacząć panikować?

Dzidziolka czuję - dzielnie coś co jakiś czas wypina :D

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Nie miałam KTG tylko USG - mały główkę ma nisko, szyjka spłaszczona, w niedzielę znowu kontrola :) Dziś na razie mam po 3 skurcze na godz., w dodatku bezbolesne... A wczoraj po południu miałam bolesne co 5 minut. Spoko , czekamy dalej :]

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

U mnie też bez zmian niestety.Brzuch się stawia,czasem pobolewa,później wszystko przechodzi :(
Mała musi być naprawdę nisko,aż czasem to się boję że wypadnie tak ją czuję strasznie jak napiera w dół.Po 1 to niemożliwe,po 2 nie takie proste ;)
Termin tuż tuż a oznak zero.W sobotę mam ktg i ostatnią wizytę,ciekawe ile mała waży.Też dalej czekamy :D

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Uwierz mi,napewno sama odróżnisz skurcze porodowye od tych przepowiadających.Ich nie da się ze sobą porównać.Jak dostaniesz tych porodowych to napewno będziesz wiedziała,że to już

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Rajstopka co po wizycie?
U nas,b/z,główka nisko,szyjka nie gotowa,ujście 1,5cm,mała waży ok.3600.
Pocieszeniem jest to,że w wypadku moim czyli 3-ciej ciąży,wystarczą 2-3 silne skurcze coby się zaczęło.No więc grzecznie czekamy dalej ;)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

hej, już urodziłam :D 6-ego dostałam porządne bóle porodowe (takie, że same zmuszały mnie to zatrzymania się i głębokiego oddychania) i nawet nie wątpiłam, że to właśnie to. Odczekałam, aż były co 3 minuty i jak już trochę krwi zobaczyłam, to jechaliśmy do szpitala. Co prawda w szpitalu miałam co 5 minut, ale od przyjęcia do porodu minęły 3 godziny, więc poród wspominam miło :)
Podsumowując - u mnie przepowiadające trwały 4 tygodnie, ale tylko te właściwe naprwdę bolą :)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Hej,ja też:)
Z 9-tego od rana miałam skurcze dość mocne ale co ważne każdy jeden bolał,tak jak u Ciebie,musiałam stanąć i oddychać głęboko.Były od samego rana,ale bardzo nieregularne.Zdążyłam ugotować obiad i go zjeść,zrobić 2 prania i ogólnie ogarnąć dom:)
Ok.17 były co 7-8 minut,zadzwoniłam do swojego gina i kazał mi jechać,bo po 1 korki w Krakowie o tej porze a po 2 to mój trzeci poród i może pójść bardzo szybko.
Do szpitala przyjęli mnie ok 19 a o 22 Lenka była na świecie.
Też dość szybko,ale potwornie boleśnie...
Ważne że mam już swoje szczęście w domku i słodko śpi w łóżeczku!
Pozdrawiam wszystkie co czekają:))

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Ania - gratuluję :) p.s. teraz zauważyłam, że moje dzieci mają na imię tak samo jak Twoje - Julia i Kamil :D

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Również gratuluję:)
To w takim razie trzeciej musisz dać na imię Lenka,żeby pasowało:))
Całujemy Was z zimnego Krakowa!

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Hej dziewczyny,pomyślałam,że coś dopisze,może kiedyś ktoś przeczyta ;)
W poprzedniejj ciąży ciągle podczytywałam to forum i ten temat również.Wyniosłam wiele informacji i na ich podstawie stworzyłam sobie wizję jak zacznie się mój poród,wiedząc oczywiście,że każdy jest inny.
Później byłam w szoku jak bardzo się pomyliłam :lol:
Nie mialam żadnych przepowiadaczy,żadnego napinania się brzucha,w końcu myslałam,że już nigdy nie urodze :)
Pierwszy skurcz był tak silny,że zrobiło mi się słabo,a każdy kolejny był co 2 minuty (a ja czekałam na delikatne skurcze jak przy miesiączce).
I naprawde nie wiedziałam,że to już to :!: Myślałam,że coś złego się dzieje,ale do głowy mi nie przyszło,że rodze :?
Moja głupota wzieła się właśnie z oczekiwań jakie wiązałam z tym wydarzeniem.Ilekroć rozmawiałam z położną ona mówiła jak to będzie,jakieś delikatne bóle,skracajacy się czas między nimi itd..

Jestem ciekawa jak to będzie tym razem:)

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Wow;D No nieźle.. ale przynajmniej może miałas szybki poród?:D

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

HEJ!

a powiedzcie mi dziewczyny jak to jest z bólami krzyżowymi, czy są tylko jak są skurcze, czy cały czas, przez caly okres porodu?

Offline Wyświetl profil  

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 547 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 24, 25, 26, 27, 28  Następna

Forum ciąża

» Zdrowie Kobiety » Poród

Strefa czasowa UTC [letni]