Dzisiaj jest śr wrz 10, 2025 8:54 am

Forum ciąża

» Zdrowie Kobiety » Poród

Strefa czasowa UTC [letni]

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 69 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1, 2, 3, 4  Następna
Autor Wiadomość
 Tytuł:

JAK GALARETKA MLECZNO, ŻÓŁTA MÓJ BYŁ WIELKOŚCI POŁOWY PUDEŁKA OD ZAPAŁEK...NO MOŻE 3/4

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Mi odszedł na 3 dni przed porodem a wyglądał tak jak napisałam marerka czyli galareta zółtawa zabarwiona krwią.

Obrazek
"Dziecko to czastka Nieba na ziemi"..

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

No i mi czop wreszcie porzadnie sie ruszył.
Ruszył - w sumie ciezko powiedziec.. myslałam ze to tak "ziuuu" i wyjdzie, a to w sumie jakies takie bardzo "sztywnawe" i siedzi i siedzi i sie rwie tylko :/

To to? :/

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Mi od 2 dni "cos" leci.. nie wiem juz sama co to, pierwszego dnia, to juz myslalam ze mi wody odeszly..;) troche tego bylo, bylo bardzo rzadkie i biale, wczoraj jak galaretka lekko brazowe..dzis rano to samo! To czyli juz niedlugoo zaczne rodzic :?: mam jeszcze tydzien...chyba ;)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

od wczoraj zauwazyłam na wkładce i podczas podcierania wydzieline miała konsystencję galaretki a wygladała jakby pasma włosow nie były podbarwione krwia tylko zołte a normalnie miałam białe upławy nie wiem czy to nie czop . brzuch mnie boli i mam twardy i chwilami czuje jakby ktos mi rozciagał szyjke i nie czuje sie nic lepiej jak zmienie pozycje ze jak np chodze to sie połoze . niewiem czy juz sie zaczyna porod i czy to był czop :?: :?: :?:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

u mnie wody odeszły koło 21, koło 22 czop, tzn wody z przeźroczystych zmieniły się na rózowe. Niektórzy mówią ze jest to po prostu śluz, u mnie pewno przez wody odchodzące wyglądał inaczej. Ale kolor był różowy
nic mnie nie bolało
kilka dni przed porodem miałam biegunkę, raz zwymiotowałam mino,że w czasie całej ciązy ani raz! i miałam delikatne bóle jak przy okresie(brałam to za skurcze a było to skracanie się szyjki wg lekarza

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

No ja po 2 ciazach dzis po raz pierwszy zobaczylam co to takiego ten czop!!! przed chwilcia mialam na wkladce taka galaretke zwarta ale nie twarda taka brazowa!! bylo tego tak ok 1 lyzeczka.Ale caly dzien mi to odchodzi tylkko wczesniej to byly tylko takie plamy a teraz tak troche polecialo.A co do tych bialych uplawow to ja milam je przez 2 tygodnie zanim mi ten czop nie zaczol odchodzic.To byla taka gesta wydzielina cos jak b. gesty budyn!!i sporo tego bylo dziennie.No a ogolnie to wydaje mi sie ze na dniach urodze choc mam termin na 9 marca bo mam skurcze dzis nawet byly regularne i do kliniki pojechala ale po 12 godz przeszly wiec jestem znow w domciu.Strasznie chce juz urodzic bo mi kregoslup siada.Jestem zawiedziona ze maly nie che sie pospieszyc!!!!

Offline Wyświetl profil  

Tytuł: brunatny śluz

hej dziewczyny. ja juz jestem 6 dni po terminie i wlasnie dzisiaj zauwazylam brunatny sluz na wkladce :) rozwarcie mam na dwa palce no i ten bol w krzyzu :( jutro mam drugie KTG ciekawa co tym razem powie mi lekarz wczoraj mowil, ze trzeba czekac. A my tzn ja i moj maz nie mozemy sie doczekac chociaz nie ukrywam, ze bardzo boje sie porodu i macierzynstwa. Wy tez macie obawy??

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Mi czop odszedl o 5 rano ......a o 11.50 juz corke urodzilam :wink:

['][']

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

u mnie to byla taka galaretkowata kula podbarwiona mocno krwia,bylo tego sporo i nie wygladalo ciekawie

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

dziewczyny osttnio pisalam ze chyba to juz tuz tuz a tu 2 tyg minely i dzis mi sie saczy caly czas ten czop z tym ze dzis wyglada zupelnie inyczej przezroczysty z nitkami krwi ale takiej zywej krwi nie zadnej brunatnej. zastanawim sie jak dlogo przed porodem to sie moze (np:orientacyjnie w moim przypadku) zanosic??? dodam ze mam skurcze wydaje mi sie ze to jednak tek przepowiadajace bo sa bolesna ale nieregularne!!! ale trzymaja mnie tak juz od dobrych 2 dni. nie jade do szpiltala bo lipa po 2 falszywych alarmach nie che z siebie robic idiotki(2 porody mam za soba:) rozumiecie!!) podpowiedzcie moze ktoras tez tak miala:) zalezy mi bo juz bym chciala urodzic!!buuuuuuuu! jestem umeczona:)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
.

Dzisiaj zobaczyłam taką galaretowatą wydzielinę, było jej sporo- trochę sie przestraszyłam bo jestem dopiero w 32 td.
Sądzicie, ze moze to być wlaśnie czop :?:
Jutro musze pójść do gina, moze mnie uspokoji :?

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

moni-q pisze:
Dzisiaj zobaczyłam taką galaretowatą wydzielinę, było jej sporo- trochę sie przestraszyłam bo jestem dopiero w 32 td.
Sądzicie, ze moze to być wlaśnie czop :?:
Jutro musze pójść do gina, moze mnie uspokoji :?
Jestem bardzo ciekawa co Ci gin powie, bo ja mam taką wydzielinę od 2 dni, jest białawo-żółta, ale zastanawiam sie czy to czasem nie są upławy. A jestem w 35 tyg.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

witam ja dzis w nocy po siusianiu zauwazylam cos ciagnacego sie i zupelnie przezroczystego.. wczesniej sie takie cos nigdy nie zdarzylo. Rano po siusianiu znowu bylo to samo.
W nocy mialam bardzo mocne bole.

czy to jest czop?

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

terazz juz wiem ze to to :)
bo nastepnej nocy juz zaczal sie porod:)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

cZy mogl byc to czop sluzowy?? rano podcierajac sie na papierze zobaczylam grudke wielkosci 1 cm o barwie przezroczysto zielonkawej, czy to moze byc czop sluzowy jestem tydzien przed terminem porodu

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Dzisiaj obpadl mi chyba czop, nie jestem pewna bo to moja pierwsza ciaza byla to gesta wydzielina biala lekko tylko zabarwiona i wogole przez caly dzien mam taka biala wydzieline. jestem w 37 tygodniu czyn to znaczy mam sie przygotowywac?

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Mi tydzien temu w nocy z soboty na niedziele odszedł chyba czop bo bylo dużo tej wydzieliny ale tak sobie myśle ze może niekoniecznie musze zaraz rodzić bo to dopiero 34tydzien ciąży jeszcze jakies 4bym chciała zaczekać.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

czop moze odchodzic juz na okolo 4 tyg przed porodem, moze odchodzic czesciowa albo tak jak pisaly dziewczyny w calosci, nie zawsze tez moze byc podbarwionym krwia
mi czop odchodzil juz na jakies 3 tyg przed porodem, poprostu bylo wiecej takiej lepikiej zoltej, galaretowatej wydzieliny, na 3 dni przed porodem jak spytal sie lekarki czy czop jest powiedziala ze juz nie ma po 3 dniach mialam juz przy sobie coreczke :)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

czy ten czop może być przezroczysty i konsystencji galaretki??????????????????

Offline Wyświetl profil  

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 69 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1, 2, 3, 4  Następna

Forum ciąża

» Zdrowie Kobiety » Poród

Strefa czasowa UTC [letni]