Dzisiaj jest wt cze 09, 2026 5:07 am

Forum ciąża

» Zdrowie Kobiety » Poród

Strefa czasowa UTC [letni]

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 43 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1, 2, 3  Następna
Autor Wiadomość
 Tytuł:
czerwona kartka
Awatar użytkownika

Mi pojawiły sie straszne w 6tym miesiącu, masakra....Posterisan czy w czopkach czy w masci wcale nie pomaga, napar z rumianku trochę na ból, tu dostałam pewna maść i przeszło od razu,nie sadze aby była w polsce.. walczyć z nimi bo po sn jest gorzej...

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Mnie posterisan pomagał, ale fakt - te moje hemoroidy to były takie sobie, niewielkie. Choć kto wie, czy po sn nie urosłyby jeszcze ;)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

No i sie pochwalilam- wzielam dwa opakowania czopkow avenoc i przez pare dni bylo dobrze. A teraz niestety znowu sie pojawily :( Fakt- sa male, ale bolesne. Jak tak dlalej pojdzie, to bede musiala sie chyba wybrac do lekarza.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Jak dla mnie Avenoc to też nic nie pomogło, to lek homeopatyczny więc może troche słaby.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Dzwoniłam do swojego gin, polecił Proctoglivenol (czopki 30zł za 10szt lub maść) po dwóch dniach jest poprawa i nie boli.

W ulotce napisane, że podczas ciąży i karmienia po konsultacji z lekarzem i aby nie przekroczyć dziennej dawki.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Ja miałam problem z hemoroidami już w ciąży (musiałam brać żelazo, które dodatkowo wzmagało zaparcia). A po porodzie to była masakra po prostu. Ale moja gin. poleciła maść Proctoglivenol- stosuje się ją na zewnątrz, miejscowo. Po 2-3 dniach ogromna ulga! Nie stosowałam jej cały czas, tylko wtedy kiedy hemoroidy mi wyraźnie dokuczały. Teraz już o nich zapomniałam NA SZCZĘŚCIE :P No i oczywiście polecam dietę bogatą w błonnik i suszone owoce (rodzynki, śliwki itp)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

mi po porodzi wyskoczył jeden hemoroid, ale bolesny; w aptece dali mi procto-glyvenol czopki i maść; najpierw zastosowałam czopki i odrazu ulaga i następnego dnia też czopek i to już był koniec kuracji!! maści nawet nie zdążyłam otworzyć!! natychmiast mi pomogły!! z tym, że miałam tylko jednego, więc nie wiem jak sprawdzałoby się to przy większych dolegliwościach;

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

ja dostalam masc od ginekologa,tabletki i jakos minely mi te dziady hemoroidy i juz drugi miesiac mam spokoj.wczesniej to zalamka totalna nic nie pomagalo,abolalo jak nie wiem doslownie balam sie isc do lazienki bo wiedzialam,ze bedzie bolalo

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Kurcze mnie tez niestety to dopadło mam jak narazie tylko jednego ale strasznie mi krwawi,tyle tu tego wymieniłyscie ze juz niewiem co mam kupic,moze lepiej udam sie w pon.do lekarza :?:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Kurcze ja oprócz hemoroidów mam jeszcze szwy w tych okolicach :( Mówię wam koszmar. Zastanawiam się czego używać i chyba zdecyduję się na posterisan. Już kilka osób mi go doradzało.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

kurcze, mnie tez nie ominelo;(( tuz po porodzie jeden maly, sam sie wchlonal, ale teraz 11 miesiecy po porodzie, wyskoczyl znowu:// straszne to jest, nie boli niby, ale wyglada zle!!!!
biore od wczoraj czopki, zobaczymy.....
ale mysle ze i tak mamy pewien komfort, ze mozemy sobei o takich rzeczach porozmawiac i ze mamy tyle lekow do wyboru... ciekawa jestem jak sobie radzily nasze mamy z takimi rzeczami:)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Ja miałam okropne hemoroidy po porodzie. Wylazło kilka gul. Najwieksza to miała chyba wielkosc wiśni. Naprawde bolało a po kazdym wyproznieniu i nawet bez niego krwawiło.

Teraz, niemal pol roku po porodzie, wszystko wrociło do normy.

Pomogły regularne wyprożnienia i avenoc- czopki i masc. To lek homeopatyczny, bo w aptece powiedzieli, ze nic innego przy karmieniu piersia stosowac nie wolno.

Czesto sie podmywałam zelem z wyciagiem z kory debu i smarowałam.

Mateuszek 10.04.2008 cc 8:45 51cm 2600g
--20.05.2009 6tc [*]

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

napiszcie mi prosze jak to jest
bo wyleczylam sie niby z hemoroidow kolo miesiaca temu, bralam czopki, bol minal i czuje sie juz swietnie, ale ten caly hemoroid nie zniknal.... czy to juz tak zostanie?? zmniejszyl sie owszem, ale dalej jest:/ bardzo mi sie to nie podoba...
czy wam tez zostaly, czy zniknely calkiem???

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Mi pomógł Posterisan. 5 dni kuracji i już po dwóch czopkach było widać poprawę

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

detralex tabletki i lidoposterin maść - super wszystko sie wchłonęło a na początku byłam przerażona wilkościa hemoroidów - były ogromne. teraz juz śladu po nich nie ma. mozna karmić piersia podczas stosowania

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Hej dziewczyny. mam pytanie urodzilam dwa miesiace temu i do tej pory mam problem z wyproznieniem. Boli mnie przy robieniu kupy,wyglada to tak jak by nie mogla wyjsc a jak juz wychodzi to strasznie boli. a po tym mam wrazenie ze nie do konca sie zalatwilam i ze jeszcze cos tam tkwi i tak czuje to przez caly dzien. Czy to hemoroidy? co wy o tym myslicie? pomozcie mi?:(

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Ja zauwazylam hemoroidy w polowie ciazy. Wykorzystalam pudelko detralexu i tubkę proctogrivelonu i... nic. zero poprawy.
teraz jestem 6 tyg po porodzie, mam straszne hemoroidy- w piatek idę do gina. niech mi cos poradzi.

pani w aptece powiedziala, ze teraz to juz do specjalisty :cry:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

PATI masz typowe objawy hemoroidów... ... w szczególności to, że czujesz sie pełna-ten hemoroid najpewniej naciska Ci na zwieracz i stąd to uczucie.... masci na hemoroidy dostaniesz bez recepty w kazdej aptece... ja używałam avenoc- poniewaz karmiłam a to homeopatyczne, jest ponoć dobra z herbapolu....

potem miałam spokój-teraz znów w ciąży jestem więc juz wróciły, alre najważniejsze że wiem co to i wiem jak działać....

powodzenia i a sio hemoroidy :D

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Dziewczyny wczoraj wieczorem po wizycie w toalecie wszystko mnie bolało i okazało się, że mam wielkiego guzka przy odbycie. Po pierwszym porodzie miałam mały problem z hemoroidami, ale nigdy nie tak. Mój mąż kupił mi w aptece czopki i maść avenoc, bo podobno tylko to można w ciąży (niestety z moim lekarzem mogę się skonsultować dopiero w poniedziałek). Ciągle boli, nie mogę siedzieć ani chodzić, a dziś do tego odrobinę krwawi po kolejnej wizycie w toalecie. Macie jeszcze jakieś sposoby na to? Martwię się jak to jest z hemoroidami przy porodzie. Wolałabym się ich pozbyć do tego czasu, tylko nie bardzo wiem jak

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Justyna_1987
ja miałam straszliwe problemy z hemoroidami podczas ciąży. nie mogłam leżeć, chodzić o siedzeniu nie wspominając. przetestowałam chyba wszystkie "cudowne" specyfiki... swoja droga avenoc można o kant d..y rozbić. Moj lekarz rodzinny przepisał mi DETRALEX. to lek, który rozrzedza krew i nie tworzą się zakrzepy w postaci hemoroidów. Ulgę poczułam po dwóch dniach. Przyjmowałam go w ostatnich miesiącach ciąży i po porodzie. DETRALEX jest tylko na receptę, ale tak samo działa CYLKO3FORTE, który dostaniesz bez recepty (ma słabsze działanie niż detralex).

Pozdrawiam :)

Offline Wyświetl profil  

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 43 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1, 2, 3  Następna

Forum ciąża

» Zdrowie Kobiety » Poród

Strefa czasowa UTC [letni]