Dzisiaj jest śr wrz 10, 2025 8:58 am

Forum ciąża

» Zdrowie Kobiety » Poród

Strefa czasowa UTC [letni]

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 63 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1, 2, 3, 4  Następna
Autor Wiadomość
 Tytuł:
1 żółta kartka

Zielona jestem, to sie zapytam :oops: -jest luznawo czy ciasniej niz przed??? :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops:

Izuleczek pisze ze "nie chcial wejsc"czyli ciasno, czyli git :) A w reszcie przypadkow?? :)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

maminko ciasno jak u mnie....
wczoraj dopieo sie udalo, ale po ciezkiej przeprawie....
ogolnie sexik owiele przyjemniejszy....
wszystko leoiej czuc.....
moj misiak tez nie nazekal wiec giiiit

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

normalnie wam pozazdrościc u nas pierwszy raz było 8 tygodni po ale jest koszmarnie zdnych doznań zupełnie nic nie czuje :(

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

jestescie niezle! mi sexik zaczal sprawia przyjemnosc dopiero 3 m ce po urodzeniu, wczesniej strasznie bolalomnie spojenie lonowe, mimo ze mialam cc, a teraz ejst jak dawniej , moge sie kochac kilka razy dziennie :oops: , tyle ze czasem mala nam nie pozwala :D

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Mnie to hamuje jedynie myśl o następnym berbeciu....
To byłoby stanowczo za wcześnie i tego się boję....
Za 2 tyg mam kontrole u ginki i wiedy jakąś metode anty poproszę....

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
ZAKAZ HANDLU
ZAKAZ HANDLU

no to my też już po :D
równiutko 6 tygodni i 5 dni po porodzie - troche to trwało,ale nie było żle
a co do Twojego pytania Maminka to zdecydowanie ciasniej- nawet się balam że za bardzo, ale pózniej juz było dobrzeee heh

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
1 żółta kartka

Nooooo, to sie ciesze :) Od razu lżej na duszy :D :D :D
Kolezanka mnie nastraszyla, ale jej poszly 2 szwy :? i nie poszla zeby jej zalozyli jeszcze raz-no i taka zostala. cokolwiek szersza :lol:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
ZAKAZ HANDLU
ZAKAZ HANDLU

Maminka_85 pisze:
Nooooo, to sie ciesze :) Od razu lżej na duszy :D :D :D
Kolezanka mnie nastraszyla, ale jej poszly 2 szwy :? i nie poszla zeby jej zalozyli jeszcze raz-no i taka zostala. cokolwiek szersza :lol:

sie wieeee,że lżej w końcu to poważna sprawa :wink: a co do Twojej koleżanki to dziwne dziwne - jak poszły jej szwy? może wypadły bo sie rozpuściły, a ona juz poprostu taaaka była wczesniej i teraz tylko sciemniala :wink: :D

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Ech... a mi pozostaje tylko wam zazdrościć... ja też już bym chciała, a jeszcze nie mogę - dopiero wczoraj miałam szwy ściągne i mnie po tym jeszcze trochę boli :roll: .. no i mam w domu najlepszy środek anty - nazywa się "mama za ścianą" :lol: ....

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
ZAKAZ HANDLU
ZAKAZ HANDLU

bonsai ha ha mama powiadasz-no mamusia to u mnie tez jest. Mało tego wczoraj siedziala z Mała na dole a my szybciutko do góry i pach ciach i już znowu byliśmy na dole heh - takie zboczki z nas

aaa tak poza tym to GRATULUJE Dzieciaczka- kogo urodziłas chłopaca czy dziewczynke? ? i jak sie czujesz bo widze,że to dopiero tydzien po porodzie?

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

My tez jakies 5-6tyg po porodzie i tez uwazam ze jest lepiej niz przed porodem ;)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

bonsai pisze:
Ech... a mi pozostaje tylko wam zazdrościć... ja też już bym chciała, a jeszcze nie mogę - dopiero wczoraj miałam szwy ściągne i mnie po tym jeszcze trochę boli :roll: .. no i mam w domu najlepszy środek anty - nazywa się "mama za ścianą" :lol: ....

no u mnie tez jest ten srodek anty ale nie do onca za sciana tylko jest miezy nami pokoik :D dlatego mam tez inna naty tabsy :D

My sie pierwszy raz kchalismy jakos w 4 tygodnia :oops: :D i bylo calkiem calkiem :D :D

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

zaczelismy wspólzyc ze sobą jakos pól roku po porodzie , bo wczesniej bardzo sie bałam ze bedzie mnie bolało i wogóle , no i mnie bolało za pierwszym razem , ale sie przemogłam i teraz jest ok nawet lepiej niz przed porodem :lol:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
ZAKAZ HANDLU
ZAKAZ HANDLU

busia1981 pisze:
zaczelismy wspólzyc ze sobą jakos pól roku po porodzie , bo wczesniej bardzo sie bałam ze bedzie mnie bolało i wogóle , no i mnie bolało za pierwszym razem , ale sie przemogłam i teraz jest ok nawet lepiej niz przed porodem :lol:

oo jaaaa wiem,ze to bardzo indywidualna sprawa, ale pół roku? ja tez sie bałam,ze bedzie mnie bolało i dlatego czekałam aż prawie 7 tygodni :wink: :D

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

My zaczelismy 4 tygodnie po porodzie....i jedno co sie "rzuca w oczy" to to, ze jest luzno....zdecydowanie za luzno :? :? :? .....nie wiecie,czy to juz tak zostanie czy jest szansa na poprawe??.....

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

agnus
jeszcze nie rodziłam, ale dużo czytałam na temat ćwiczeń po porodzie, które pomagają w przywróceniu elastyczności krocza. Są to ćwiczenia mięśni Kegla - czyli te same, które wiele kobiet stosuje przy porodzie, czy wysiłkowym nietrzymaniu moczu. W necie jest mnóstwo informacji na ten temat.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

czesc dziewczyny ja ogólnie mam problem jestem już 8 tyg po porodzie i w 5 tyg przestalam krwwic ale sa dni ze nagle zalew mnie zywa krew i niewiem co siedzieje do tego od jakiegos czasu boli mnie brzuch tak jakbym miala siniaki na nim w dodatku nie moge sie kochac z mezem bo za kazdy razem dosc mocno krwawie wizytem mam dopiero za 2 i pol tyg bo wczesniej nie bylo miejsca i musialam sie zapisac dopiero po 10 tyg. czy ktoras z was miala tez takie objawy???

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Próbowałaś pójść do poradni w szpitalu, w którym rodziłaś?

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

nie chce tam isc bo mi powiedza napewno ze mam isc do swojej poradni a tam nie ma miejsc no chyba ze prywatnie (140zł) a mnie nie stac na taki wydatek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

po pierwszym porodzie chyba jakoś po 7 tygodniach była pierwsza próba, ale nie było fajnie, w ogóle długo dochodziłam do siebie, popękałam, nacięli mnie i do tego miałam pękniętą pochwę
po drugim porodzie spróbowaliśmy po 4 tygodniach i było bardzo fajnie, nic nie bolało i co dziwne to ja zaproponowałam mężowi :wink:

Offline Wyświetl profil  

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 63 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1, 2, 3, 4  Następna

Forum ciąża

» Zdrowie Kobiety » Poród

Strefa czasowa UTC [letni]