Dzisiaj jest wt kwie 28, 2026 9:01 am

Forum ciąża

» Zdrowie Kobiety » Poród

Strefa czasowa UTC [letni]

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 26 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1, 2
Autor Wiadomość
 Tytuł:
Awatar użytkownika

skoro niema to dzwonie do mamy niech kupi i wysle za kilka dni dojdzie i bede wiedziala na czym stoje!!!w razie czego w srode ide do lekarza to upomne sie o to skierowanie!!!!pozdrawiam

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

dziewczyny, mi sie dosłownie ciutke sączyło i to tylko dwa razy, nigdy bym nie myslała, że to mogą być wody. A jak poszłam do gina to okazało się, że mam małowodzie i trzeba szybko rodzić. No i wywołali mi poród. Tak więc lepiej uważajcie i nawet jak wam sie wydaje, że to nie to- zawsze lepiej sprawdzić.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Wystarczy ponosić wkładke iśc do pierwszego lepszego szpitala gdzie jest położnictwo powiedzieć ze wydaje wam sie że wody płodowe sie sączą i na sto % gin musi zejśc na izbe przyjeć wziąśc wkładke i zalać odczynnikiem który to potwierdzi lub zaprzeczy ,wiec jeśli bardzo sie obawiacie to trzeba tak zrobić.
Kolejny sposób to zrobienie usg i obliczenie ilości wód płodowych ,wtedy gin wie czy jest ich dużo i nawet jak sie bedą sączyć to ok czy jest ich mało i trzeba coś radzić.
No i te testery w aptekach ale jest też możliwość jakiś kombinacji z papierkami lakmusowymi tylko nie pamiętam o co chodziło ,gdzies czytałam bo ja od 26 tyg chodziłam z non stop mokrymi majtkami ,wkladki przesiąkały i kombinowałam jak sprawdzić czy to wody ,zrobiłam usg ale wód miałam ok ,wszystko było wporządku ,testów u mnie nie było wiec gdzies czytałam o tym papierku lakmusowym.
Wkońcu zupełnym przypadkiem przechodziłam koło spzitala i wlazłam na izbe przyjęć powiedziałam ze wydaje mi sie że mi wody sie sączą i to sprawdzli ,nie były to wody.

Wody odeszły mi na sali porodowej jakieś 4 godziny przed wyjściem na świat małego są cieplutkie ,prawie bezbarwne.ze mnie chlusneły jak z wiaderka (bardzo przyjemne uczucie zresztą :? :? )jakąś taką ulge poczułam.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

agnieszka.k pisze:
witam!!!jestem w 30 tyg.a ten pierwszy wyciek pojawil sie w 25 ale tego samego tyg.bylam w szpitalu-usg bylo ok.nastepny pojawil sie w 27 tyg.ale niezwracalam juz na to uwagi.w zeszlym tyg.kilka razy w ciagu dnia bylam zmuszona zmieniac bielizne bo byla mokra jakbym popuszczala!!!wkladek nienosze bo niestety bardzo mnie odparzaja!!!ale po tym co mi napisalas zaczne!!!mam tez caly czas przy sobie taki maly pojemniczek na mocz-ktory w razie czego chce zastosowac by zebrac ten plyn.wysiek pojawia sia zarowno jak siedze(1)raz,leze(2),a teraz jak bylam w pracy podczas chodzenia!!!w srode mam wizyte u lekarza wiec raczej poprosze o skierowanie do szpitala na jakies powazniejsze badania.bardzo ci dziekuje za te informacje,zamierzam tez odwiedzic apteke i zakupic ten tester.a opieka nad ciaza w irlandii jest poprostu tragiczna!!!pozdrawiam!!pa

Witam. Ja mam tak samo. Poszład do gina,zbadał mnie ginekologicznie czy czop nie odchodzi i czy szyjka się nie skraca. Wszystko było ok więc tak jak pisała santajka zbadał papierkiem lakmusowym co to jest i wyszło,że grzybica w już zaawansowanym stadium:cry:

Obrazek

viewtopic.php?t=57447

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

moje wody tez odeszly na sali porodowej doslownie kilka minut przed urodzeniem wiktorii,poczulam takie cieple chlupniecie i brzuch mi lekko opadl.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

moje wody byly bezwonne, moze troche slodkawo pachnące

pierwsze slyszę o testerach wod plodowych :shock: :shock: :shock:

Offline Wyświetl profil  

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 26 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1, 2

Forum ciąża

» Zdrowie Kobiety » Poród

Strefa czasowa UTC [letni]