Dzisiaj jest śr wrz 10, 2025 8:41 am

Forum ciąża

» Zdrowie Kobiety » Poród

Strefa czasowa UTC [letni]

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 33 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1, 2
Autor Wiadomość
 Tytuł:
Awatar użytkownika

ja też nie mam skurczy, przynajmniej ktg nic nie wykazało, a termin tuż tuż... I wiecie co? Jakoś nie chcę mieć wywoływanego... staram się przemawiać do synka, żeby sam się ruszył i nie będzie mu tak ciasno i w ogóle szybciej to lepiej... I jakoś mi z tego powodu smutno, że nic się nie dzieje :| Może to też przez tę pogodę.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

hmmm z tymi skurczami to jakoś ciężko dojść do ładu i składu. Człowiek przyszykowany do porodu, wyczekuje ich z utęsknieniem, a one nic....

Może trzeba kupić puszkę lodów, wypożyczyć śmieszny lub jak kto woli romantyczny film i po prostu wyluzować?? Ale czy to coś da? I tak widzę oczami wyobraźni jak podświadomie analizuję najmniejsze oznaki "zbliżającego się" porodu :wink:

A rozmowy łagodne, perswazyjne, ostrzegawcze, błagalne nie przynoszą również i u mnie żadnego pozytywnego skutku. Tyle tylko, że dziecina rozleniwiona przerzuca się z boku na bok wypinając matce ....... :oops: .... plecy.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

witam w klubie :)
termin wpisany na karcie ciąży minął wczoraj - teraz też analizuję, czekam, łażę po schodach... człowiek głupi, sama się z siebie śmieję, a potem zabieram się za wsłuchiwanie się w siebie.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

hehe, czeka się i analizuje, jak czekało się na dwie kreski :P

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

U mnie 2 dni po terminie z OM i też nic...tylko podbrzusze jak na okres boli, ale przestaje...i niewiem czy to skurcze czy jakie licho :?
Boję się bardzo o moją córeczkę....a do szpitala przyjmą mnie dopiero po 8 dniu od planowanej daty porodu... na wczesniej nie moge liczyc, bo nie ma miejsc na patologii ciąży...po za tym nic się nie dzieje :roll:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Od paru dni mam co jakiś czas takie uczucie w podbrzuszu jakby na biegunkę/miesiączkę (zawsze przed miesiączką mam takie uczucie i faktycznie każda zaczyna się u mnie rozwolnieniem). Mam przy tym takie dziwne uczucie ni to spinania w macicy ni to ściskania w jelitach, nie umiem rozróżnić (w sumie to nie wiem gdzie mam teraz jelita :shock: chyba gdzieś pod pachą :lol: ). Czy to skurcze czy raczej kwestia niestrawności czy gazów? Dodam, że jestem 4 dni przed terminem i zastanawiam się czy tak właśnie będę odczuwać zbliżający się poród kiedy te odczucie się nasili i będzie się pojawiało w równych odstępach czasu.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

chyba niewiele pomoge bo tak naprawde to kobieta roznie moze odczuwac skurcze, szczegolnie na poczatku, gdy sa one jeszcze slabsze... u mnie zawsze najpierw pojawial sie bol jak podczas okresu... pozniej bolalo po prostu coraz bardziej, skurcze byly dluzsze, a odstepy miedzy nimi po prostu sie skacaly... regularne skurcze i nasilajace sie sa niezbitym dowodem na to, ze sie zaczelo ;) moja kolezanka z kolei, bedac w drugiej ciazy, odczuwala na poczatku tylko bole krzyzowe i gdyby nie fakt, ze byly super regularne, wcale nie pomyslalaby, ze to porod sie zaczal ;) ale nic sie nie martw... nie da sie nie rozpoznac, ze to wlasnie porod :wink:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Od mniej więcej godz. 2.00 mam takie odczucie w podbrzuszu jakby na zbliżającą się miesiączkę. Do 4.00 miałam jakby 4 skurcze z czego 2 takie jak miesiączkowe i 2 lekkie, później nic i zasnęłam. Jednak cały czas mam te uczucie w podbrzuszu jak na miesiączkę, raz słabiutko, raz normalnie. Te odczucie lekko promieniuje na nogi (przy miesiączce mam dokładnie tak samo i wtedy biorę nospę). Czy to zapowiedź rozwiązania? Na 14.00 idę do lekarza, wcześniej ktg, więc będę wiedzieć, ale do tej pory się niecierpliwię :)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

pewnie sie cos rorkreca skoro boli jak na okres... ale niestety nikt nie przewidzi kiedy przerodzi sie to w "porod wlasciwy"... spokojnie czekaj na regularne skurcze ;)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Niestety to były przepowiadające :( Coś tam pomalutku, po cichutku zaczyna się ruszać jak stwierdził wczoraj lekarz. Byle to "pomalutku" nie trwało teraz 2 tygodnie... :roll:

Zastanawiam się czy te skurcze nie były wynikiem przeczyszczającego działania herbatki z liści malin, którą piję od 3 dni bo wszystko skończyło się niemal jak ręką odjął, gdy pobiegłam do wc z biegunką.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

ja sobie w pierwszej ciazy skurcze wywolalam masazem sutkow :roll: serio! nie na wszystkie kobiety dziala, mnie sie udalo ;) mojej siostrze tez, za to kumpelom z forum - chyba zadnej nie pomoglo :roll: ale jak ktos chce, to sprobowac nie zaszkodzi ;)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

biegunka tez lubi wystepowac tuz przed samym porodem.. a sam porod no coz... nie do przewidzenia dzien i godzina ;) ja przepowiadacze mialam 4 dni przed porodem i tak juz codziennie do samego porodu.. domyslam sie, ze te ostatnie dni Ci sie strasznie dluza... ja na Twoim miejscu pospalabym dobrze ;) jako wrozka-wroze, ze jutro sie rozkreci cos, a jutro badz pojutrze urodzisz (nie chce Ci robic nadziei, ale zobaczymy czy sie sprawdzi ;) )

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Heh, no to jesteś trzecią osobą, która twierdzi, że jutro będzie akcja :wink: Na razie sobie śpię ile wlezie (dwie ostatnie noce jakoś bardzo dobrze mi się śpi). Przepowiadacze od czasu do czasu są, z różnymi odstępami.

Offline Wyświetl profil  

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 33 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1, 2

Forum ciąża

» Zdrowie Kobiety » Poród

Strefa czasowa UTC [letni]