Dzisiaj jest śr wrz 10, 2025 8:58 am

Forum ciąża

» Zdrowie Kobiety » Poród

Strefa czasowa UTC [letni]

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 143 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 3, 4, 5, 6, 7, 8  Następna
Autor Wiadomość
 Tytuł:
Awatar użytkownika

Rana bolała tydzień,. ale 4 tygodnie miałm ból jak chodziłam, bo przy porodzie użyto kleszczy i miałam ogromnego siniaka. Brałam jednak specjalne tabletki przeciwbólowe więc było ok.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Hmm mnie bolalo 3-4 dni po nacieciu. Pozniej juz malutko, troche szwy czulam :)

Nie dyskutuj z idiotą. Najpierw sprowadzi cię do swojego poziomu, a potem pokona doświadczeniem.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Dziewczynki ja sobie nie wyobrażam porodu...I o nacięciach naczytałam się to juz w ogóle...
A boli gdy nacinają?

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

W OGOLE! Nie boli ani minuty przy nacinaniu. Nacinana jestes ze skurczem, wiec kompletnie nic nie czujesz. Ja przynajmniej nie wiedzialam kiedy bylam nacieta, w sensie ze nie czulam tego. Tak samo nei czulam pozniej znieczulenia i szycia. Nic sie nei boj.

Nie dyskutuj z idiotą. Najpierw sprowadzi cię do swojego poziomu, a potem pokona doświadczeniem.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

hej zgadzam sie z poprzedniczka nwet nie wiem kiedy mnie nacieli wiec tego akurat to nie bojcie sie wogole :) a po porodzie mnie bolalo 2 tygodnie ...

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

ja nacinania też w ogóle nie czułam - szycia też nie.
Rana bolała mnie ze 3 dni (najbardziej jak trzeba było iść do kibelka na dłuższe posiedzenie) potem już tylko czułam jak szwy ciągną, po tygodniu się rozpuściły i już w ogóle czułam się tak jakbym nie rodziła :)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

zefka no to witam w klubie :) Moglabym dalej rodzic :D
A co do posiedzenia na kibeku, ja sie strasznie balam, ze jak oddam stolec to mi szwy popekaja.. wiec nawet nie parlam podczas zalatwiania.. delikatnie samo poszlo w 3 dobie :)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Dziewczynki dzięki za odpowiedż :)
Już uspokoiłam się :P A czy gdy dzidziuś wychodzi to boli czy to jest ból skurczy? I czy zawsze jest masaż szyjki? :shock:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Jak dzidzius wychodzi to masz uczucie jakbys robila duza kupe.. zatwardzona :P wiec zalezy czy Cie boli przy zalatwianiu :) Troche boli ogolnie.. ale jak juz głowka wyjdzie to reszty nie czujesz :) A masazu nie musisz wcale miec...on pomaga na rozwarcie :)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

JMIJECZKA dziękuję :) Jak to dobrze móc kogoś zapytać, np. co czuł...
Ja jestem panikara... :roll: :oops:
Oj to dobrze, że tragicznie ogólnie nie jest. Ja wyobrażałam sobie, że będzie mi "pupcie" rozrywać i w ogóle czarny scenariusz... :g^^:
A maleństwo na zdjątku jest słoooodziutkie :) GRATULUJĘ :flo:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

jmijeczka- dokładnie tak jak piszesz :D ja jeszcze od zaraz po porodzie piłam sok z buraków - żeby łatwiej poszło.

a jak wychodzi główka to trochę boli (choć to zależy jak lekarz prowadzi poród - mój lekarz tak ładnie wszystko rozszerzał, że generalnie wychodzenie główki czułam) - a jak już główka wyszła, to reszta to pikuś - wyskakuje samo praktycznie :)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

MADII a myslisz ze ja nie panikowalam? :D Jak mi odeszly wody to cala sie trzeslam ze strachu :P

zefka co do głowki to oczywiscie wazne jest to jak lekarz czy polozna prowadzi :) Mi np w pewnym momencie polozna musiala wlozyc reke i pomoc naprostowac glowke, bo szyjka szla na lewo a glowka prosto.. wiec ulozyla glowke i poszlo :D No i mowie tak jak by mi sie chcialo zalatwic.. ;)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

jmijeczka - ja pamiętam jak lekarz do mnie mówił żebym parła na jego palce - więc miał je w środku i rozrzerzał mnie, tak żeby jak najmniej boleśnie odczuła główkę.

hm..ja nie panikowałam - tydzień przed terminem(39tc skonczony) mój lekarz stwierdził, że jak chcę rodzić to on zaprasza na porodówkę bo szyjka gotowa i jak co to on mi hyc kroplówkę z oxy i będzie poród. Naczytałam się, że po oxy to mega masakryczny ból - a tu się okazało, że jest całkiem znośnie, nawet nie bolało tak bardzo. Jak mnie lekarz szył to stwierdziłam, że mogę rodzić jeszcze raz za chwilę:D

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Ja byłam nacinana między skurczami ale na szczęście ze znieczuleniem(czymś mi popsikali) więc nie bolało wcale. Wyjście główki wcale nie bolało zresztą jak całe parcie. Najważniejsze to przeć jak nadchodzi punkt kulminacyjny skurczu-wtedy wcale nie boli. Jeśli chodzi o oxycotynę to masakra. Od podania do uropdzenia Emilki mineło 10 godzin.Ból okrótny ale odrazu o nim zapomniałam.Mogła bym jeszcze raz rodzić chociaż mówiłam, że następny to tylko cesarka. Piękne przeżycie.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

MADII aj myślę, że każda kobieta idą do porodu czegoś się boi. Ja będąc w ciąży z pierwszym dzieckiem miałam tę przewagę, że o to cholerne nacinanie pytałam kuzynkę swoją i mojego męża (bo kuzynka męza rodziła 8 miesięcy przedemną a moja kuzynka 7 m-cy przedemną). Tak się strasznie bałam tego nacinania, że szok, a te dwie zołzy miały 2 różne wersje dotyczące bólu przy nacinaniu. Kuzynka męża mówiła, że czuła to i nie było to przyjemne, a moja twierdziła, że nic a nic nie czuła. tak więc wolałam się więcej nie dowiadywać, bo najzupełniej w świecie się bałam, że jak ktoś mi coś jeszcze powie, to mogę zrezygnować z porodu :D Wiem, nie możliwe! Tak więc jak ja poszłam rodzić gabinkę, to jedyne co poczułam, to lekkie uszczypnięcie. Jak dla mnie dużo gorsze było szycie. W sumie mnie "tam" znieczulili, ale i tak czułam szarpnięcia kiedy pan doktor robił mi supełki. Teraz jestem po raz drugi w ciąży, ale i tak się obawiam tego co mnie może spotkać na porodówce, tak że się nie przejmuj. Ważne, żebyś podczas porodu niepotrzebnie nie panikowała, bo wtedy możesz zaszkodzić sobie i dzidziusiowi, a póki co panikuj sobie do woli :wink: .

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Witajcie,
ja jestem już rok po porodzie i chciałabym się podzielić swoim doświadczeniem. Przy nacinaniu nic nie czułam, zdziwiałam się, że to już. Szycie trochę bolało, ale to był już pikuś :) Radość niesamowita na widok dziecka i nic już nie było straszne.
Problemy pojawiły się przy gojeniu. Pierwszy tydzień był ok, ładnie się goiło, ale w kolejnych zaczęło się już paprać. Przez dwa miesiące nie mogłam siedzieć.
Co mi pomogło: okłady (kurcze nie pamiętam nazwy, jest to proszek na R... rozpuszcza się go w wodzie, która robi się żółta, ciężko sprać), i podmywanie tantuum rosa.
Życzę szybkiego gojenia

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

u mnie z tym kroczem,to tak różowo,jak u Was nie było.
miałam nacięte pomiędzy skurczami i bolało potwornie a dzień po porodzie pękł mi szew...bolało, paprało się miesiąc czasu...ufff...niestety, to wina położnej...

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Mnie też nacinali między skurczami bo.. nie trafili. Bolało strasznie, nie do opisania, jakby mi ktoś szarpał ciało jakimś tępym narzędziem..:(

Szyli mnie ze znieczuleniem, no ale byłam wyjątkiem po "znajomości" bo w szpitalu w którym rodziłam szyją "na żywca"...

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

:shock: :shock: jolinek83 współczuję...
Ja po pierwszym porodzie przez prawie dwa tygodnie nie siedziałam wogóle.. :? jadłam na klęcząco itp.. po drugim porodzie natomiast wręcz po paru godzinkach siedziałam po turecku i wogóle nie czułam żeby mnie ktoś nacinał czy szył.. Nie wiem od czego to było zależne.. :roll:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

AjLof życie.... eh...

Ja natomiast po tygodniu od porodu siedziałam już w miarę, 2 tyg po porodzie już nic nie czułam. Zszyli mnie bosko,w przeciwieństwie do cięcia..

Offline Wyświetl profil  

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 143 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 3, 4, 5, 6, 7, 8  Następna

Forum ciąża

» Zdrowie Kobiety » Poród

Strefa czasowa UTC [letni]