gocha22 Gdyby to był tylko problem z wadą wzroku,to bym się tak bardzo nie przejmowała. Jest jedno "ale", ja widzę TYLKO na jedno oko.Drugie nie działa. I własnie w tym oku ledwo działającym mam zaćmę i wadę -7,astygmatyzm i na dodatek siatkówkę bardzo cienką. Tu nie chodzi o wadę u mnie,tylko o siatkówke słabą która może pęknąć podczas parcia,a wtedy wogóle nie bede widziała!

Juz konsultowałam się z okulistą, mam takie opcje : poród przez cc ALBO poród sn z wyłączeniem II fazy porodu.
Wolę rodzić sn z wyłączeniem II fazy porodu,ale wszystko zalezy od jeszcze jednego badania w 30tc. Ja nie chce sama decydować.Myślę że lekarze w tym wypadku wiedzą lepiej niż ja

Gdybym straciła wzrok w prawym oku,już nigdy bym niczego nie zobaczyła. Bo lewe oko nie widzi
siaasiaMnie okulista powiedział że moja siatkówka może nie wytrzymac wysiłku,że jest strasznie cienka,mam jakieś plamki na niej do tego. Przestraszył mnie że mam tylko to jedno oko,a przecież nie warto ryzykować skoro nie trzeba.
Teraz tylko musze czekać 8 tygodni na jeszcze jedno badanie,po nim bedzie decyzja juz ostateczna