Dzisiaj jest śr wrz 10, 2025 11:42 am

Forum ciąża

» Zdrowie Kobiety » Poród

Strefa czasowa UTC [letni]

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 42 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1, 2, 3
Autor Wiadomość
 Tytuł:
Awatar użytkownika

hej tak czytam i czytam Wasze historie i u mnie w sumie było i jest podobnie :lol: Miałam 2 cc z powodu braku postępującego porodu, czeka mnie 3. O ile skurcze mam od dawna(ponad miesiąc) to rozwarcia nic i tak samo jak w poprzednich ciążach..Od początku straszono mnie, ze blizna sie rozejdzie, że na końcówce będzie masakra..nic takiego się nie stało, co śmieszniejsze nawet nie mam daty cc wyznaczonej - mam pojechać jak coś się zacznie dziać :lol: czyli czysto teoretycznie mogę nie zdążyć i urodzić po drodze albo na IP :roll: I tyle jeżeli chodzi o "profesjonalizm" lekarzy..
O podejściu do wiezi z dzieckiem wszystko juz napisałyście - ja dodam tytlko od siebie że rozumiem wymęczone matki po sn które nie chcą patrzeć na maluszka - my po cc(mimo ze w obu porodach ponad 12 h miałam bóle) nie jesteśmy aż tak zmęczone - do nas ból dochodzi później, po zejściu znieczulenia. One chcą odpocząć i nie mogą i jeszcze widzą ze nam dzieci zabierają. Przy mnie po cc nie było nikogo - mąż pojechał po do domu za pierwszym razem bo rano szedł do pracy a to już prawie 1 w nocy była a za drugim był w pracy i przyjechał dopiero po południu.Brakowało mi maleństwa - ja dodatkowo pierwszą miałam w narkozie a po drugiej mnie uśpili bo Mała się zakrztusiła i ją ratowali.Nie dostałam dziecka po porodzie na pierś, nie widziałam go nawet - oboje zobaczyłam dopiero po kilku godzinach. Teraz będę nalegać żeby zostawili go ze mną, dobry pomysł z tym żeby mąż dopóki nie wstanę był obok - chyba go wykorzystam w miare możliwości..

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Porównania z porodem sn nie mam, miałam tylko cc.
W moim przypadku laktacja późno się rozkręciła, dopiero w 3 dobie nie musiałam młodego dokarmiać butlą. Problemów z nawiązaniem bliskości nie zaobserwowałam mimo, że przywieźli go do mnie dopiero po 6 godzinach od operacji i nie mieliśmy okazji do kontaktu skóra do skóry. Po wyjęciu z brzucha pokazali mi go na 2 sekundy i zabrali do ważenia, mierzenia itp. Przyznam że przez pierwsze godziny byłam nawet z tego faktu zadowolona, bo na sali pooperacyjnej mąż nie mógł być ze mną, a mną tak trzęsło i tak potwornie bolało, że myślałam tylko o tym kiedy dostanę kolejną dawkę przeciwbólowych.

Offline Wyświetl profil  

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 42 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1, 2, 3

Forum ciąża

» Zdrowie Kobiety » Poród

Strefa czasowa UTC [letni]