Dzisiaj jest śr wrz 10, 2025 8:59 am

Forum ciąża

» Zdrowie Kobiety » Poród

Strefa czasowa UTC [letni]

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 1349 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 64, 65, 66, 67, 68
Autor Wiadomość
 Tytuł:

co na mnie krzyczysz, wcale, a wcale nie chcę dołować
życzę Zarce jak najlepiej :)

może nie wszystkim znieczulenie jest potrzebne...oglądnęłam z ciekawości tylko dwa odcinki i więcej nie zamierzam

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

magdaJ nie krzyczę :lol:
tylko zarka taka panikara że gotowa znowu się zbuntować przed sn, a tak mam nadzieje że da rade i jeszcze z nami ze swojego porodu śmiać się bedzie :P

Kacperek Aniołek 01.2003r. [*] 9 tydzień

Nic nie muszę, ale mogę wszystko

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

stefanka25 i MagdaJ, a wiecie, że nie zdawałam sobie sprawy, że ta amerykańska produkcja tak wpuszcza mnie w maliny !?
Oglądam sobie z ulgą, że kobitka robi - yhm i już ma dzidzie przy piersi :?: coś tak właśnie nie pasowało mi tam , uhahhahaa.
Ale i tak lżej mi się żyje z myślą, że to taka pestka.
Pooglądam chyba polskie nagrania..... ale jeszcze nie teraz. ;)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

One dostają znieczulenie po prostu, ty też możesz o nie poprosić. :wink:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

_Lilith_ pisze:

Dokładnie
:P

Obrazek
Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

a teraz sobie pomyśl o czymś takim jak orgazm porodowy :D coś wspaniałego :) nie każda tego doświadcza, ale przy CC to się na 1000000% nie wydarzy ;) przy SN szeroka główka dziecka mocno naciska na narządy i może wywołać orgazm :) wolisz to czy cięcie ? :D

zarka na naturalny poród popatrz tak, że to co pokazują w filmach jest przekolorowane (ostatnio nawet dość mocno w Na dobre i na złe przekolorowali). Jak będziesz rodzić SN to położna Ci powie, że przy skurczu się nie krzyczy, bo to nie daje ulgi a tylko źle działa na akcję porodową. Musisz się skupić na wypychaniu a nie na krzyczeniu i masz to robić tak jakbyś kupę robiła a przy tym to chyba nie krzyczysz prawda ? :lol: (sorki za dosłowność, ale mi to tak tłumaczono przy porodzie ;) ). Poród jest krwawy chyba dopiero w momencie nacięcia krocza i po urodzeniu łożyska. No chyba, że są jakieś komplikacje, ale póki co masz się na nie nie nastawiać. Masz być optymistką i mówić sobie: dam radę urodzić, wszystko będzie dobrze, to będzie wspaniały dzień, bo przyjdzie na świat owoc naszej miłości. Jak będziesz wmawiać sobie, że to krwawa rzeź to nic dobrego z tego nie wyjdzie :P a i jeszcze jedno... wiele kobiet nawet pierworódek rodzi bardzo szybko.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Inka83 wszystko się zgadza, to co piszesz, tyle, że moja fobia jest dość głęboka i muszę ciężko nad nią i nad sobą pracować.
--- sorki, tylko ten orgazm mnie nie przekonuje.... hii. aż tak wielkich rozmiarów doznań nie potrzebuje do uniesienia ;)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

widzisz ja się tego w ogóle nie spodziewałam i byłam bardzo miło zaskoczona :D

http://www.edziecko.pl/ciaza_i_porod/1, ... kosza.html ;)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

_Lilith_ pisze:

tak? już dają, czy trzeba płacić?

Jak rodziłam pierwszego syna, ponad 3 lata temu ( w moim miejscowym szpitalu) to mówili, że absolutnie czegoś takiego nie ma, mimo, że chciałam zapłacić każde pieniądze, żeby już nie cierpieć.
Natomiast przy drugim dziecku miałam męża pod ręką, więc na nim wyładowałam swój ból :)

Offline Wyświetl profil  

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 1349 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 64, 65, 66, 67, 68

Forum ciąża

» Zdrowie Kobiety » Poród

Strefa czasowa UTC [letni]