Dzisiaj jest śr wrz 10, 2025 11:39 am

Forum ciąża

» Zdrowie Kobiety » Poród

Strefa czasowa UTC [letni]

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 236 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 8, 9, 10, 11, 12
Autor Wiadomość
 Tytuł:
Awatar użytkownika

hej,teraz mam nawal pokarmu,mala placze nie moze zassac,ja rycze razem z nia......musze odciagac.....coraz czesciej mysle o sztucznym mleku,........

niewiem czy dam rade ,psychicznie jestem wykonczona,mala wstaje w nocy co godzine do jedzienia

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

mar510 miałam identycznie z Nicolą, jadła co godzine a ja ledwie żyłam ale później było lepiej :wink:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Cytuj:
to niestety ale maja wiecej roboty...cc trwa pol godziny i pacjentka jest zalatwiona...porod sn czesto trwa kilkanascie godzin i trzeba byc bardzo czujnym bo rozne sytuacje moga sie zdarzyc i moze byc w kazdej chwili potrzebna interwencja lekarza a co za tym idzie rowniez cc...wiec po co sie meczyc skoro mozna od razu zrobic cc i sprawa z glowy... operacyjka i fajrant
Kod:

Totalna bzdura przy porodzie sn całą robotę "odwalają" za lekarza położne i pielęgniarki jak rodząca ma farta to lekarz wejdzie na salę ze 2 razy albo jak już kadra go do tego zmusi inaczej to oni się nie kwapią na porodówkę, natomiast cc położna już nie zrobi :!:

Nie będę tutaj dywagowała, który poród lepszy bezpieczniejszy itd.... ja uważam że KAŻDA KOBIETA POWINNA MIEĆ WYBÓR.

Te co wolą sn proszę bardzo jeśli nie ma przeciwwskazań, te babeczki co się boją - cc na życzenie proszę bardzo.

Na jakimś forum wyczytałam zachwalanie przez uczestniczkę sn i krytykę cc kompletna bzdura jak można wpajać innym swoje przeżycia i uświadamiać że będzie tak samo - każda z nas ma określony próg bólu i wytrzymałości, jedna boją się bóli krocza inne bólu rany po cc jesteśmy różne wiadomo więc nie oceniać nikomu innemu jaki poród będzie odpowiedni.

Pozdrawiam

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Marze o drugim dziecku.

Przy pierwszym marzyłam o tradycyjnym porodzie. Byłąm wsciekła, ze musza mnie pokroic. Długo czułam się z tego powodu jakby gorsza, ze nie spełniłam obowiązku i takie tam.

Obiecywałam sobie, że przy drugim, jakby nie było przeciwskazan, to chce normalnie rodzic i koniec.

A dzis.. hmm.. dzis taka pewna nie jestem czego bede chciała. CC wyadaje sie dobre, bo wydaje się przewidywalne. Oczywiscie wydaje sie, tak smao jak wydaje się wygodne dla pacjentki.

Nie ma złotego środka.

Mysle, ze to nie kwestia wygody a zwyczajnie strachu, bo nie panujemy nad naszym ciałem przy sn, a przy cc wszystko zostaje w rękach lekarza.

Jedno jest pewne, następnym razem wybiorę prywatny szpital. Niby tylko 3-5 dni, ale warunki poporodowe mają znaczenie chyba największe. Znacznie większe od tego, czt sie rodziło tak czy siak.

Ja miałam naprawde daleko do toalety, była tylko jedna!!! z dziurawym oknem z którego wiało deszczem i zimnem, choc to był kwiecien. sale były czyste i tylko z 2 oprocz mnie kobietami, ale drzwi nigdy nie zamykano, pielegniarki przynoiły kaczki i na cały regulator ogłaszły to juz na korytarzu, pytajac równiez otwarcie w godzinahc odwiedzin, czy był stolec i jak wyglądał.

Moze za rok czy dwa bede mogła zweryfikowac tego posta :)

Mateuszek 10.04.2008 cc 8:45 51cm 2600g
--20.05.2009 6tc [*]

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Jutro idę na CC.
Boję się. Jestem dosłownie roztrzęsiona. Dzisiaj pobiłam talerz i szklany pojemnik od kakao :?. W domu sajgon - nie sprzątnięte, nie ugotowane, góra prasowania. Nie mogę sobie znaleźć miejsca, nie mogę się niczym zająć.
:aa: :aa: :aa:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Młoda będzie dobrze :wink: trzymam kciuki żeby wszystko poszło gładko :lol: napisz już po relacje :lol:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Pamietaj, że cc to chwilka :) I nie ma momentu, żeby mozna się było czegoś bać :D

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

4 sierpnia o 10:30 zajechaliśmy do kliniki (ja i M.). Wywiad, KTG, cewnik, wenflon, znieczulenie, ogłupiacza/uspokajacza nie dostałam w ogóle, 5 min grzebania, rzygam sobie po policzku i włosach :/, 2 min grzebania, 11:45 - jest Lilianka, 3320g, 53cm, 10pkt.
30 min szycia.
Widzę małą, głaskam, M. stoi z bananem na gębie :P.

Znieczulenie odeszło ok. 13:30. O dziwo wcale tak mocno nie bolało.
Ok. 21 wstałam i po odłączeniu od zbiornika poszłam sama siusiu, potem wzięłam małą na ręce i przystawiłam do cyca :D.
Ogólnie nie było tak traumatycznie jak się spodziewałam :lol:.

Moje starsze wytrzymało 2,5 dnia bez mamusi - żyje i ma się dobrze :D.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Młoda gratuluje :D
Widzisz nie bylo sie czego bac :lol:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Mloda widzisz nie bylo tak strasznie, Wielkie Gratulacje

Obrazek
"Dziecko to czastka Nieba na ziemi"..

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
#
Awatar użytkownika

Mloda ogromne gratulacje!! :wink: Dzielna baba z Ciebie :wink:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Już pisałam tylko nie pamiętam na którym wątku że miałam cc i jestem zadowolona bo super to zniosłam, teraz zastanawiam się nad drugim dzidziusiem no może jeszcze nie teraz ale i tu problem czy po jednej cc łatwiej o drugą. Wiem że jeden poród cc nie jest wskazaniem do kolejnego ale może nie naciskają tak na sn. Może to głupie ale tak się zastanawiam...

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
#
Awatar użytkownika

Domi82 pisze:
Już pisałam tylko nie pamiętam na którym wątku że miałam cc i jestem zadowolona bo super to zniosłam, teraz zastanawiam się nad drugim dzidziusiem no może jeszcze nie teraz ale i tu problem czy po jednej cc łatwiej o drugą. Wiem że jeden poród cc nie jest wskazaniem do kolejnego ale może nie naciskają tak na sn. Może to głupie ale tak się zastanawiam...

Jak bym napisała to sama ;) Ja jestem teraz w ciąży i mam dylemat czy dziecko przyjdzie na swiat przez cc czy sn. Naprawdę nie wiem. Nie chodzi o mnie bo bólu sie nie boję, ale o dziecko-po cc zdrowe i bez komplikacji, a przy sn wszystko może się zdarzyć. mimo to waham się..

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Właśnie się boję bo pierwsza ciąża zakończyła się już 32 tc, ponieważ zanikało tętno i boję się że następnym razem też tak będzie a oni będą chcieli czekać i żebym urodziła sn, a i jeszcze pewnie większość uzna to za głupie ale chciałabym cc bo i tam mam już bliznę na brzuchu to po co mają mi rozorać jeszcze krocze?

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
#
Awatar użytkownika

Domi znajdz porzadnego lekarza który Cie odpowiednio pokieruje. Ja takiego znalazłam-mogę się z nim szczerze podzielić wszystkimi moimi wątpliwościami i wiem, że doradzi mi tak jak sam uważa, że jest słusznie. Bądz dobrej mysli i radze Ci zajść gdy bobo będzie już chodzić samo i będzie sobie radziło w większości zebyś nie musiała nosić b podnoszenie jedenastomiesięcznego kloca może się źle skonczyć. Buziory :wink:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Corcula niestety 2 dzidziusia to może będę miała na euro 2012, mąż tak przeżywa opiękę nad Michasiem że teraz powiedział wykluczone nie damy rady (tak to jest jak facet, ma 50% obowiążków domowych i dziecka na głowie), babcia to samo powiedziała że z 2 nie damy sobie rady (synek jesty bardzo absorbujący) a ja może gdybym musiała sie sama zajmować to nie miałabym takich myśli. narazie chciałam się zoriętować jak to jest po jednym cc z drugim. Będę śledzić jak rozwiąże się kwestia twego porodu, oby po twojej myśli. :D

Offline Wyświetl profil  

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 236 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 8, 9, 10, 11, 12

Forum ciąża

» Zdrowie Kobiety » Poród

Strefa czasowa UTC [letni]