Dzisiaj jest śr wrz 10, 2025 11:37 am

Forum ciąża

» Zdrowie Kobiety » Poród

Strefa czasowa UTC [letni]

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 44 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1, 2, 3
Autor Wiadomość
 Tytuł:
Awatar użytkownika

hej laseczki!!!
jestem 8 dni po terminie i wszystko wskazuje na to ze bede musiala miec wywolywany:(
dziwie sie tylko ze wy tak szybko do szpitala pojechalyscie...mi gin powiedzial ze dziecko ma prawo 14 dni byc dluzej w brzuszku, wiec czekamy do niedzieli i w pon do szpitala..a moze warto pojechac wczesniej??
to moja pierwsza ciaza i dlugo mi zajelo nastawienie sie do tych skurczy i porodu a tu..niespodzianka i znowu stres i pelno pytan bez odpowiedzi...

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Dziewczyny 3800 to dużo ale raczej w granicach normy. Moje maleństwo ważyło tylko 4470 i miało 60 cm :D

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Anowi - a chodzisz na KTG ?
ja miałam termin na 30.10, jutro ide na kolejne KTG, muszę chodzić co 2 dni
lekarka w szpitalu mnie pytała ja długie miałam cykle (co 30-31 dni) i mi "zmodyfikowali" termin na 2.11
no ale się stresuje bo to i tak juz tyle po terminie, mogliby chociaż USG zrobić byłabym spokojniejsza!!!!!!!!!!!!!
pozdrawiam :)

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Hej. Mimo iż rodziłam 1,5 roku temu to chętnie napiszę moją historię z wywoływaniem porodu. Było już 14 dni po terminie dostałam skierowanie do szpitala na 7 rano (na Polnej w Poznaniu). Po badaniach, wypisaniu kartoteki itd położyli mnie na porodówkę gdzie zamieścili mi do środka maść, która miała spowodować rozwarcie. Musiałam leżeć przez 6 godzin, mój mąż mi cierpliwie towarzyszył. Dostałam między czasie lekkie skurcze, takie miesiączkowe :wink: Po 6 godzinach miałam rozwarcia na 2 cm :roll: Lekarz stwierdził, że dziś już mnie nie będą męczyć, że od rana zaczniemy działać. Położyli mnie na patologi, całą noc nie spałam, miałam lekkie skurcze co 15 minut, robili mi KTG. Przed 7 rano wezwali mnie na porodówkę (mąż już dzielnie na mnie czekał) Podłączyli mi kroplówkę z oxyt, momentalnie dostałam mocnych skurczy i urodziłam o 10.20 mojego cudownego synka, który przez całą ciążę był uznawany za dziewczynkę. Mój poród trwał 3 godziny 20 minut. Jestem bardzo zadowolona z wywoływanego porodu, bo wiem, że samo bez oxyt by tak szybko nie poszło i pewnie bym leżała kilka godzin w tych bólach :roll:
Teraz jestem znowu w ciąży, mam termin na marzec 2009.
Bardzo chętnie tą dzidzie również przeniosę 2 tygodnie :wink:

Pozdrawiam

Obrazek Maksiu

Offline Wyświetl profil  

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 44 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1, 2, 3

Forum ciąża

» Zdrowie Kobiety » Poród

Strefa czasowa UTC [letni]