Dzisiaj jest śr wrz 10, 2025 8:54 am

Forum ciąża

» Zdrowie Kobiety » Poród

Strefa czasowa UTC [letni]

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 12 ] 
Autor Wiadomość
 Tytuł: Zmartwienie
Awatar użytkownika

Wczoraj wieczorem miałam już silne, bolesne skórcze powtarzające się co 5-10 min, trwające mniej więcej tyleż samo i czułam mocne napieranie główki na dół, ale niestety po ok 1,5 godziny czasu wszystko ustało. U mojej mamy w taki właśnie sposób zaczynał się poród, a u mnie cisza, więc martwię się czy wszystko jest w porządku. Pewnie to głupia watpliwość, ale to moja pierwsza ciąża i naprawde nie wiem co mam o tym myśleć. Spodziewać się, że następnym razem rzeczywiście zacznie się akcja porodowa, czy też będzie takich alarmów jeszcze kilka zanim nastąpi poród?

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Byc moze byly to skurcze przepowiadajace. Moja koleznaka miala skurcze przez dwie godzinki przeszlo jej i nastepnego dnia wieczorem urodzila chlopca. Wiec byc moze juz nie dlugo. Zreszta teraz musisz siebie obserowac to juz niedlugo!!!!!!!!!

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Nie sądziłam, ze skurcze przedpowiadające mogą być az tak silne. Ale mam cichą nadzieję, że u mnie bedzie podobnie jak u Twojej koleżanki i szybko znajdę się na porodówce :) W każdym razie dziękuję za słowa otuchy :)

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

moge cie tylko pocieszyc ze prawdziwe skurcze moga byc mocniejsze, sliniejsze!! Jeszcze troszke i bedziesz miala swojego skarba przy sobie :-)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Już nie mogę się swojego maleństwa doczekać. Kiedy pokazuję się jeszcze na uniwersytecie na kolokwiach, słyszę ciągle pytania kiedy w końcu urodzę. Już nawet porfesorowie się o to wypytują studentów z mojej grupy, więc już sama bardzo się niecierpliwię.

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Ja urodzilam moja coreczke dwa tygodnie po terminie i tez wszyscy sie pytali ciagle telefony czy juz urodzilam zaczynaly mnie denerwowac odpowiadalam JAK URODZE TO SIE DOWIECIE ale nic nie dawalo az w koncu nadeszla noc 30 wrzesnia i Kingusia jest z nami:)Zyczymy powodzenia i poglaszcz brzusio od nas :)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

trzymam kciuki!!szybkiego porodu życzę,będzie dobrze :))))))

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Pozwólcie, ze pochwalę się faktem,iż 12 czerwca o godzinie 0:50 urodziłam SYNKA- Rafałka ( mojej córeczce wyrósł ogonek :P ). I dzisiaj wróciliśmy już ze szpitala do domu. Mój Aniołek cały czas śpi. Chyba wymęczyła go ta podróż :)

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

himera

GRATULUJEMY SYNKA!!!!!!!!!!!!

A jak znajdziesz czas to napisz jak wygladał poród ile maluszek wazył ile mierzył i ile punkcikow w skali apgar dostał :P :P :P :P

Widzisz skurcze przepowiadajce pojawily ci sie 12 dni prze porodem!! Tak jak przepuszczalismy to tylko przepowiadajece:-) Ciesze sie ze juz masz swojego skarba przy sobie:-)

ps: na usg wczesniej miała byc dziewczynka a wyszeł chłopczyk??? A to dopiero niespodzianka!!!!!!!!

:P :P :P GRATULUJEMY :P :P :P

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Poród odbył się poprzez cesarskie cięcie, ponieważ odeszły mi zielone wody i pomimo bardzo silnych skórczy poród nie postępował. W trakcie operacji okazało się, że Rafał był owinięty pępowiną jak mumia. Ale na szczęście wszystko dobrze się skończyło. I dziś jesteśmy w domu, a w poniedziałek jadę do szpitala na zdjęcie szwów ( powinnam wyjść dopiero w poniedziałek, ale po rozmowie z pediatrą uznałam, ze skoro dziecko może już zostać wypisane, to nie będziemy czekać na mnie, tym bardziej, że ja naprawde źle znoszę szpital i wręcz terroryzuję personel, bo czuję się tam jak w klatce ).
A co do płci, to chyba trafiłam na nieodpowiedniego lekarza, który widząc pupę uznał, że urodzę dziewczynkę - konował.

Ocena punktowa wg Apgar : 10
Długość ciała : 59 cm
Ciężak ciała : 3270 g

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

To slicznie dosc duzy chlopczyk:-) prawie 3300:-) i dlugasny a najwazniejsze ze zdrowiutki. jeszcze razy GRATULUJE!! Moja Kinga urodzila sie 30 wrzesnia ;-) wazyla 3700 wiec tez mały kolosek a wzrostu miala 55cm punktow takze 10 :P :P :P i dzis jest radosna dziewczynka znajomi i rodzina sie co chwile pyta: A ONA CI WOGOLE NIE PLACZE?? albo zwaracaja sie do Kingi: POPLACZ NIECH MAMUSIA WIE CO TO ZNACZY MIEC DZIECKO a ja sie tylko usmiecham a Kingi usmiech jest najweikszym lekarstwem to dla niej teraz poszlam na wychowawczy. macierzynstwo to najpiekniejszy okres w zyciu kobiety :-) Pozdarwiam

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

no GRATULACJE duzy zdrowy synek!!!niech sie chowa jak najlepiej.moja corcia wazyla 3100 i mierzyla 51,chyba jest najmniejsza :) JESZCZE RAZ GRATULACJE!!!!

Offline Wyświetl profil  

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 12 ] 

Forum ciąża

» Zdrowie Kobiety » Poród

Strefa czasowa UTC [letni]